Φωτιά και στον Αλμυρό Βόλου – Ήχησε το 112 για εκκένωση οικισμού

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4μ.μ. σε αγροτοδασική έκταση στη Μαγνησία, στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου, με ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος να έχουν μεταβεί στο σημείο.

Μάλιστα, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή οδήγησαν τις Αρχές στο να στείλουν μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους της Γαβριανής, καλώντας τους να τον εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς την πόλη του Αλμυρού, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται απειλητικά προς το μέρος του οικισμού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γαβριανή, απομακρυνθείτε προς Αλμυρό μέσω Εθνικής οδού», αναφέρεται στο επείγον μήνυμα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο taxydromos.gr, η εντολή εκκένωσης της Γαβριανής δόθηκε από τον δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, μετά από συνεννόηση με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με τους περίπου 150 -κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους- κατοίκους να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του οικισμού, περιμένοντας να τους παραλάβουν και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Η φωτιά καίει εκτάσεις με πουρνάρια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν και να ελέγξουν το μέτωπο. Συγκεκριμένα στην επιχειρούν περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, με το έργο τους να δυσχεραίνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και μηχανήματα του δήμου, ενώ σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας.




*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This