Ράμπες… ξεκούμπωτες στον Δήμο του Πειραιά

Ο καλαθοσφαιριστής με αμαξίδιο της ΑΕΚ Ιωάννης Χαλδαίος «καταγγέλλει» όσα απίθανα συμβαίνουν στο σπίτι του στον Πειραιά! Το «κατηγορώ» στον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη!

Must Read

Το απάνθρωπο πρόσωπο των υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά αντιμετωπίζει εδώ και πέντε χρόνια ο 43χρονος καλαθοσφαιριστής με αμαξίδιο Ιωάννης Χαλδαίος, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα της ΑΕΚ, αλλά είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτης και μένει στην οδό Καραΐσκου στο κέντρο της πόλης! Αν και έχει υποβάλει αίτηση από το 2018 για να τοποθετηθεί μια ράμπα στο πεζοδρόμιο και να μπορεί να μετακινείται από το σπίτι του, οι αρμόδιοι του Δήμου Πειραιά αδιαφορούν.

Η φωτογραφία που απέστειλε στην «Espresso» ο καλαθοσφαιριστής με αμαξίδιο, στην οποία αποτυπώνεται το πρόβλημα για το οποίο αδιαφορεί ο Δήμος Πειραιά

«Δυσκολεύομαι να μετακινηθώ. Εχω ένα καροτσάκι και δεν μπορώ να μετακινηθώ. Το πεζοδρόμιο είναι χάλια. Εχει δυο τρία σκαλιά και δεν μπορώ να μετακινηθώ σε απόσταση είκοσι μέτρων» αναφέρει με απόγνωση ο Γιάννης Χαλδαίος στην «Espresso», περιγράφοντας την αδιαφορία των υπευθύνων του Δήμου Πειραιά. Οπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που μας έδωσε ο αθλητής και δημοσιεύει σήμερα η στήλη, δεν μπορεί να περάσει με το αμαξίδιό του στο πεζοδρόμιο καθώς υπάρχουν… δύο σκαλιά.

Ο μόνος τρόπος για να βγει από το σπίτι του είναι να περάσει μέσα από το αμάξι του, στο σημείο όπου ο ίδιος έσπασε το πεζοδρόμιο. «Δεν μπορώ να μπω στο σπίτι μου. Δεν υπάρχει χώρος. Ο μόνος τρόπος για να περάσω το πεζοδρόμιο είναι να μπω στο αυτοκίνητό μου, καθώς έχω θέση πάρκινγκ έξω από το σπίτι. Εσπασα το πεζοδρόμιο και μπαίνω κατευθείαν στο αμάξι» μας εξηγεί. Μετά την αίτηση που υπέβαλε στον Δήμο Πειραιά, πήγε στο σπίτι του δημοτικός υπάλληλος στην Οδοποιία και του είπε πως δεν μπορεί να κατασκευαστεί ράμπα.

Ο Γιάννης Χαλδαίος μπροστά στα δύο σκαλοπάτια του σπιτιού του στον Πειραιά, που προσωποποιούν την κατρακύλα ενός ολόκληρου δήμου

Ομως, όπως μας λέει ο κ. Χαλδαίος, ακριβώς απέναντι, σε απόσταση αναπνοής, έφτιαξαν ράμπα και μάλιστα σε ακατοίκητο σπίτι… Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ο καλαθοσφαιριστής είχε απευθυνθεί προσωπικά και στον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος του υποσχέθηκε πως θα τοποθετηθεί ράμπα, όμως η υπόσχεση έμεινε στα λόγια! Η «Espresso» μετά την καταγγελία απευθύνθηκε χθες στο γραφείο δημάρχου, αναζητώντας έναν υπεύθυνο και μία απάντηση γιατί απορρίφθηκε η αίτηση του καλαθοσφαιριστή για τοποθέτηση ράμπας και ποιο ήταν το σκεπτικό της απόφασης.

Μέχρι την ώρα που γραφόνταν το ρεπορτάζ δεν υπήρχε καμία απάντηση! Εκκωφαντική σιωπή και πλήρης αδιαφορία! Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Γιάννη Χαλδαίο το 2000, όταν στα 20 του χρόνια ένα αυτοκίνητο τον χτύπησε, ενώ ήταν πάνω στη μηχανή του. Ο οδηγός τον εγκατέλειψε κι έμεινε ανάπηρος για την υπόλοιπη ζωή του. Ομως δεν το έβαλε κάτω και αγωνίζεται ως καλαθοσφαιριστής με αμαξίδιο, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές του χώρου, έχοντας φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣΚΑ και του Ατλαντα, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην ΑΕΚ.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης

Τα πρόπαια

Το παλμαρέ του κοσμούν οκτώ νταμπλ και συνολικά δέκα πρωταθλήματα και οκτώ Κύπελλα Ελλάδος, ενώ παράλληλα είναι τρίτος αρχηγός της Εθνικής ομάδας, μέλος της οποίας είναι από το 2006. Μάλιστα με την Εθνική κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας στη Σόφια, ανεβάζοντας τη «γαλανόλευκη» στη Β’ Κατηγορία, ενώ είχε αγωνιστεί στην Εθνική Νέων τη διετία 2004-2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 27 Ιουλίου θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο στη Βοσνία. Εκεί, όμως, σε σχέση με τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, θα βρεθεί σε κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους διαμονής για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο ίδιος θα αγωνιστεί και θα τιμήσει το εθνόσημο και μετά θα επιστρέψει στο σπίτι του, στον Πειραιά, και τα σκαλοπάτια στο πεζοδρόμιο θα τον επαναφέρουν στη μίζερη καθημερινότητα. Δύο σκαλιά που θα τον κλείσουν μέσα στο σπίτι…

«Θα ήθελα να αλλάξω το θέμα της πρόσβασης. Σε αυτά βρισκόμαστε πολύ πίσω. Αν όλα ήταν προσβάσιμα, η αναπηρία μας δεν θα φαινόταν. Αν μπορούσες να κάνεις τα πάντα μόνος σου, θα ήταν διαφορετικά. Τώρα αν υπάρχει έστω και ένα σκαλί, είναι εμπόδιο. Αν είχαμε προνοήσει για μία ράμπα, δεν θα μας απασχολούσε το σκαλί. Είναι ανάπηρη η κοινωνία μας, όχι εμείς. Από τη στιγμή που μπαίνουν εμπόδια και η κοινωνία σε φρενάρει, τότε φαίνεται η αναπηρία σου» δηλώνει με παράπονο… Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής με αμαξίδιο στέλνει το δικό μου μήνυμα στη δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη και την Πολιτεία γενικότερα για το φαινόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Αισθάνονται την περιθωριοποίηση και τη στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και τις υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους. Τα άτομα με αναπηρία δεν ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ίση με τη ζωή των άλλων. Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, αθλητική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και της ομαδικής ιδιαιτερότητας» τονίζει ο Γιάννης Χαλδαίος, ελπίζοντας να ακουστεί από τους αρμοδίους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ξεχαστε τις εκλογες η Ελληνικη κοινωνια πρεπει να επαναστατησει διεκδικωντας τον σεβασμο στο καθε ανθρωπο ισοτιμα.
    Παιδεια πολιτισμος κοινωνικη δικαιοσυνη ανεξαρτητα ποιος εχει την εξουσια.Που ειναι οι δημοτικοι συμβουλοι; οι διαμερισματικοι;οι πολιτικοι μηχανικοι;οι δημοτικη αστυνομοι;ας τους καλεσει ο δημαρχος που υποσχεθηκε….

  2. Ο Γιάννης Χαλδαίος δεν είναι απλά ένα παλληκάρι που έχει αναπηρία, είναι ένας μαχητής της ζωής, είναι αθλητής του μπάσκετ με αμαξίδια και πιο συγκεκριμένα είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ !

    Είναι φίλος μας και Πειραιώτης και δυστυχώς από το 2018 παρακαλάει για την προσβασιμότητα στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ…

    🎯Και ναι, μπορεί ο δήμος να μη μπορεί να τακτοποιήσει το θέμα γιατί οι “νόμοι” δεν το επιτρέπουν…

    🎯Μπορεί η πολεοδομία του Δήμου να βρίσκει “τοίχο” απέναντι στις προσδοκίες ενός ανθρώπου με αναπηρία που δε μπορεί να μπει στο σπίτι του…

    Κάποια λύση όμως πρέπει να βρεθεί, γιατί όπως σε όλους τους Δήμους αν κάνουμε μία βόλτα στον Πειραιά θα διαπιστώσουμε εκατοντάδες, χιλιάδες πολεοδομικές παραβάσεις που κάνουν όλοι τα στραβά μάτια ειδικά προεκλογικά…

    Στην περίπτωση όμως του αγαπημένου μας Ioannis Chaldaios, ο οποίος ήταν υποστηρικτής του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μώραλη από την πρώτη υποψηφιότητα του το 2014 και τον στήριζε δημόσια, οφείλουμε να δούμε το θέμα λίγο πιο ζεστά γιατί το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.
    Δηλαδή να απαντάμε στα τηλέφωνα, να εκτιμήσουμε την αίτηση, να έλθουμε σε επικοινωνία με τον άνθρωπο που υποφέρει, και που στο κάτω – κάτω μας εμπιστεύθηκε.

    Πέρασαν πολλά χρόνια απάθειας και αδιαφορίας…

    Όλοι εσείς που για να σας ψηφίσουμε μας τάζετε κάθε φορά λαγούς με πετραχήλια και αδιαφορείτε για το αν ένα παλληκάρι μπορεί να μπει με το αμαξίδιο στο σπίτι του, και τον αναγκάζετε να παρανομεί για να μην κοιμάται στο αμάξι του, θα ήσασταν άραγε το ίδιο ψύχραιμοι αν αυτό συνέβαινε στο δικό σας παιδί με “αναπηρία”;

    Γιατί κάτι μου λέει πως τώρα που το διαβάζετε φτήνετε τον κόρφο σας…

    Ας κοπιάσει πάλι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη 4ΑΜΕΑ να τον στηρίξουμε και θα καλοπεράσει…

    Σας είδαμε και μετά τις εκλογές μόνο μεγάλα λόγια ακούγαμε, σιγά – σιγά θα γίνει και η αποκαθήλωση γιατί κουραστήκαμε από την πολλή σας ευαισθησία, σα δε ντρεπόσαστε…

    ΥΓ. Καταντήσατε τον κόσμο να καταγγέλει τα αυτονόητα.

    ΥΓ2. Ευτυχώς που μέσω των Μ.Μ.Ε. αποκτούν τα ΑΜΕΑ φωνή, ευχαριστώ ιδιαίτερα τη διοίκηση της εφημερίδας ΕΣΠΡΕΣΣΟ, espressonews.gr, τον καλό φίλο και αρχισυντάκτη της κ. George Poulos για την τόλμη του και την εντιμότητα του, και ασφαλώς τον Πειραιώτη δημοσιογράφο κ. Vasilis Tzimtsos, ο οποίος είναι ανθρώπινος, αντικειμενικός, δίκαιος και μάχιμος για τα δικαιώματα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων.

  3. Πέντε χρόνια έστελνα καταγγελίες για παρκάρισμα και κατάληψη από καφέ και μαγαζατορες των συμανσεων στα πεζοδρόμια για τους τυφλούς και έπρεπε να φτάσω στο γραφείο του πρωθυπουργού.Ειναι ντενεκεδες και ενδιαφέρονται μόνο για Ολυμπιακό και την κλίκα τους.

  4. Πέντε χρόνια έστελνα καταγγελίες για παρκάρισμα και κατάληψη από καφέ και μαγαζατορες των συμβάσεων στα πεζοδρόμια για τους τυφλούς και έπρεπε να φτάσω στο γραφείο του πρωθυπουργού.Ειναι ντενεκεδες και ενδιαφέρονται μόνο για Ολυμπιακό και την κλίκα τους.

  5. Πέντε χρόνια έστελνα καταγγελίες για παρκάρισμα και κατάληψη από καφέ και μαγαζατορες των συμβάσεων στα πεζοδρόμια για τους τυφλούς και έπρεπε να φτάσω στο γραφείο του πρωθυπουργού.Ειναι ντενεκεδες και ενδιαφέρονται μόνο για Ολυμπιακό και την κλίκα τους.

  6. Πέντε χρόνια έστελνα καταγγελίες για παρκάρισμα και κατάληψη από καφέ και μαγαζατορες των συμβάσεων στα πεζοδρόμια για τους τυφλούς και έπρεπε να φτάσω στο γραφείο του πρωθυπουργού.Ειναι ντενεκεδες και ενδιαφέρονται μόνο για Ολυμπιακό και την κλίκα τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This