Έφυγε από την Ευελπίδων ο Απόστολος Λύτρας και οδηγείται στον Κορυδαλλό

Mετά την απολογία του στον εισαγγελέα

Must Read

Mετά την απολογία του στον εισαγγελέα, o Απόστολος Λύτρας οδηγείται στον Κορυδαλλό όπου θα προφυλακιστείέπειτα και από τη νέα μήνυση και το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του. Η δικαστική λειτουργός έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι, που είχαν επιβληθεί στον ποινικολόγο μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.




 

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λύτρα εκδόθηκε καθώς έγινε δεκτό από την ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα το αίτημα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί με το μέτρο της προσωρινής κράτησης.




Τα μηνύματα και το επεισόδιο στο σπίτι του ζευγαριού

Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση εντάλματος σε βάρος του δικηγόρου ξεκίνησε έπειτα από κατάθεση που έδωσε στις Αρχές η 37χρονη σύζυγός του, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος παρά την επιβολή του όρου της μη συναναστροφής μαζί της, την περασμένη Δευτέρα στις 12:34 το μεσημέρι της έστειλε γραπτά μηνύματα στο κινητό της.

Μια ημέρα αργότερα στις 18 Ιουνίου, η 37χρονη προστέθηκε από δικηγόρο – συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα στο δικηγορικό τους γραφείο σε ομαδική συνομιλία στο Viber, χωρίς τη συναίνεσή της. «Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό είχε γίνει κατόπιν εντολής που είχε λάβει από το σύζυγό μου» κατέθεσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου.




 

Σύμφωνα με τη 37χρονη γυναίκα ο δικηγόρος και δικός της συνεργάτης πριν την προσθέσει στην ομαδική συνομιλία, την είχε ήδη καλέσει πολλές φορές θέλοντας να της μεταφέρει, όπως είπε, μηνύματα από τον σύζυγό της παρ’ όλο που η ίδια τον είχε ενημερώσει πως δεν ήθελε την παραμικρή επαφή μαζί του. «Στη συνομιλία αυτή (σ.σ. στο Viber) απέστειλε μηνύματα ο σύζυγός μου λέγοντας ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί μου για να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά», ανέφερε στην κατάθεσή της η δικηγόρος, για να προσθέσει πως όλα αυτά έλαβαν χώρα ενώ η ίδια είχε παραδώσει ρούχα και «τσαντάκι με λεφτά» στις κόρες του Απόστολου Λύτρα και τον συνεργάτη τους.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζήτησε να μην πάνε τα συγκεκριμένα άτομα στο σπίτι της εκείνη τη στιγμή αλλά λίγο αργότερα, καθώς ήταν βαριά τραυματισμένη, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και κατά τις συστάσεις των γιατρών θα έπρεπε να συνεχίσει να νοσηλεύεται. «Τα μηνύματα σκοπό είχαν, την περαιτέρω τρομοκράτησή μου και την επιβάρυνση της ψυχικής της υγείας» επισημαίνει η 37χρονη, με τα όσα ακολούθησαν να είναι γνωστά στο πανελλήνιο.

Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα με την μεγαλύτερή του κόρη και τον συνεργάτη του γραφείου τους, μπήκαν στις 10 το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην αυλή του σπιτιού στο Γέρακα. Η 37χρονη κατέθεσε ότι κλειδιά από το σπίτι είχε μόνο εκείνη και ο κατηγορούμενος, τα οποία δεν παρέδωσε ποτέ στις ανακριτικές αρχές, όταν έλαβε γνώση της διάταξης του περιοριστικού όρου της μετοίκησης.

«Ο πατέρας μου φώναξε ”τι κάνετε μέσα στο σπίτι;” και η πρώην σύζυγος του απάντησε ”εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη και ήρθαμε να πάρουμε ότι θέλουμε”. Άνοιξα την εσωτερική πόρτα του σαλονιού τους ζήτησα να φύγουν γιατί δεν είμαι καλά και να σεβαστούν την κατάσταση μου και να μείνει μόνο το παιδί. Πλησίασε ο αστυνομικός που ήταν έξω από το σπίτι, ο οποίος και αυτός όλη την ώρα προσπαθούσε να τους βγάλει από την αυλή. Εγώ τους είπα ”αφήστε μόνο το παιδί μέσα και φύγετε” και η πρώην σύζυγος φώναζε ”θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε τα πράγματα του Αποστόλη”» περιέγραψε στην κατάθεσή της η δικηγόρος και συνέχισε:

«Συνεργάτης του γραφείου μας άρχισε να βλαστημάει με απειλητικό ύφος και εκφράσεις. Ταράχτηκα πάρα πολύ και λιποθύμησα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τον αστυνομικό».

Αναβολή στη δίκη της πρώην συζύγου του Λύτρα


Την ίδια ώρα, αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, για το περιστατικό που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού.

Η πλευρά της κ. Πολυζωγοπούλου είπε στο δικαστήριο ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και ότι αδυνατεί να παραστεί στην δίκη για να καταθέσει. Όπως ανέφερε ο συνήγορος της μηνύτριας, Θέμης Σοφός, η δικηγόρος εξετάστηκε και της δόθηκε η σύσταση να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι την ανάρρωση της και την επανεξέταση.




 

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της Πολυζωγοπούλου. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σε δηλώσεις του μετά την αναβολή της δίκης, ο κ. Σοφός μεταξύ άλλων είπε πως έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στην ανακρίτρια όσα έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού.

Ανέφερε επίσης για τον ξυλοδαρμό της κ. Πολυζωγοπούλου, πως η συνάδελφος και εντολέας του, δέχθηκε 30 χτυπήματα στο πρόσωπο από τον κατηγορούμενο σύζυγό της και πως «η εκδοχή της σκάλας» ήταν πράγματι πρόταση της παθούσας στον Λύτρα προκειμένου να τον πείσει να την πάει σε κλινική χωρίς αυτός να φοβηθεί ότι θα τον καταγγείλει.




«Ζήλεψα και την χτύπησα»

Στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο Απόστολος Λύτρας υποστήριξε ότι ζήλεψε όταν είδε τη σύζυγό του να στέλνει μηνύματα από το κινητό της: «Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο, όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της, είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό, για να μάθω πού έστελνε τα μηνύματα αυτά, γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε» ανέφερε και πρόσθεσε για τον ξυλοδαρμό:

«Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο, χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος, όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ, ενώ συνεχιζόταν και ο λεκτικός διαπληκτισμός. Τη χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και η ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δύο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

Για τη μεταφορά της συζύγου του στο νοσοκομείο, είπε: «Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση, πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα, όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι, μου είπε ”δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε” και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη.

Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγός μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα, πρώτα κατέθεσε η σύζυγός μου και εγώ μετά από δυόμισι ώρες περίπου. Σε αυτό το διάστημα, μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε από τις σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών.

Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία.

 

Σας επισημαίνω ότι όταν έδωσε την κατάθεσή της εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα, κρατούμενος, και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να της πάρουν κατάθεση. Συνεπώς, δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι.

Μάλιστα, στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι τη ρώτησαν αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθ’ όλη τη διάρκεια που εκρατούμην, βρισκόμουν σε διαρκή επικοινωνία με τη σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για την αλλαγή της κατάθεσής της από την ίδια, την Κυριακή 16 Ιουνίου, στις 5.00 το απόγευμα. «Μου ανέφερε δύο λόγους. Πρώτον, ότι στο διαδίκτυο γράφουν παντού ότι ”με καλύπτει” και, δεύτερον, μου ανέφερε ότι το κάνει για τις τρεις κόρες μας».

Διαβάστε ακόμα:

 

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This