Κορωπί: Από σπίθες τροχού ξεκίνησε η φωτιά, λέει αυτόπτης μάρτυρας – SOS για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Επαγρύπνηση από τον πρόεδρο Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος - Τι είπε για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Must Read

Στην αιτία της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική αναφέρθηκε ένας κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ:

«Κάποιοι δούλευαν με τροχό στην Βάρης-Κορωπίου, πετάχτηκαν σπίθες, άρπαξαν τα χόρτα και μετά με τον αέρα που έπνεε στα 8 μποφόρ μετέφερε τις φλόγες στη ρεματιά. Πέταγαν τα αεροπλάνα, έριχναν το νερό, όμως ο ισχυρός αέρας το μετέφερε αλλού. Ευτυχώς, στο τέλος οι άνθρωποι μας γλιτώσανε και έσβησαν την φωτιά».

Ο ίδιος ανέφερε πως υπήρξαν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις ενώ μίλησε και για τα ακαθάριστα οικόπεδα.

«Οποιος είχε καθαρίσει το οικόπεδο του κατάφερε να γλιτώσει. Να καθαρίζετε τα οικόπεδα. Ο διπλανός μου ευτυχώς είχε καθαρίσει το οικόπεδο του, αλλά πολλά οικόπεδα της περιοχής είναι ακαθάριστα».

Δείτε βίντεο:

Η φωτιά άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής και οι κάτοικοι σήμερα μαζεύουν τα κομμάτια τους.







Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας, κάλεσε σε επαγρύπνηση λόγω των ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών σε όλη την Ελλάδαενώ είπε πως τόσο η σημερινή όσο και η αυριανή μέρα θα είναι δύσκολες.

Σχετικά με την φωτιά στην Βάρης – Κορωπίου ανέφερε ότι διαπιστώθηκε πως πολλά οικόπεδα είναι ακαθάριστα ενώ όσοι τα είχαν καθαρίσει δεν τα είχαν μαζέψει!

«Αυτό επιδείνωσε την όλη κατάσταση. Δυσκόλεψε το έργο των πυροσβεστών γιατί όπου έμπαινε σε ακαθάριστο οικόπεδο μια πυρκαγιά, αντί να σβήσει και να μειωθεί η έντασή της έτσι ώστε να προσεγγίσουν οι δυνάμεις, αυτή φούντωνε πιο πολύ, με αποτέλεσμα το θερμικό φορτίο να ήταν μεγαλύτερο και οι καταστροφές να ήταν ακόμη περισσότερες», τόνισε.

Και συνέχισε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε από εδώ και στο εξής ότι λόγω της κλιματικής κρίσης, κάθε πυρκαγιά που ξεκινά έχει μια τεράστια δυναμική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κάθε χρονιά που περνάει ήταν πιο ήπια και κάθε χρονιά που έρχεται η ένταση του φαινομένου θα είναι ακόμη πιο ισχυρή. Όλες οι δυνάμεις είναι στο πεδίο».

Δείτε επίσης:

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά σε Σπάρτη και Καλάβρυτα

Φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας στο Χαλάνδρι – Επικίνδυνη καύσιμη ύλη

Αναζωπύρωση στην φωτιά στη Δάρδιζα Αργολίδας – Νέο 112 για εκκένωση!

Τα ακαθάριστα οικόπεδα είναι ενεργές «βόμβες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This