Καταθέτει αγωγή διαζυγίου η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα

Must Read

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου αναμένεται να καταθέσει αγωγή διαζυγίου από τον Απόστολο Λύτρα, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από αυτόν. Το ζευγάρι είναι σε διάσταση και τον Δεκέμβριο του 2023 ο ποινικολόγος είχε φύγει από το σπίτι της οικογένειας στον Γέρακα και επέστρεψε την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με τον ALPHA.




 

Ήρεμο το πρώτο βράδυ του Απόστολου Λύτρα στην φυλακή

Ήσυχο ήταν το πρώτο βράδυ που πέρασε ο Απόστολος Λύτρας στην VIP (6η) πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού στις οποίες οδηγήθηκε χθες μετά την προφυλάκισή του για παραβίαση των περιοριστικών όρων για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του.




 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Πρωινό» του Ant1 o γνωστός ποινικολόγος ζήτησε βιβλία προκειμένου να διαβάσει και ρώτησε για το επισκεπτήριο ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν απασχόλησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Δείτε βίντεο:




Μιλώντας στον Ant1 ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων αναφέρθηκε στην πρώτη νύχτα. Όπως διευκρίνισε στην πτέρυγα που κρατείται ο κ. Λύτρας μεταφέρονται άτομα τα οποία δεν μπορούν για πολλούς λόγους να συγχρωτίζονται με άλλους κρατούμενους. Ο κ. Βαρσάμης έδωσε το παράδειγμα του δικηγόρου ο οποίος θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με άτομα που ο ίδιος είχε κλείσει στην φυλακή!

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Απόστολος Λύτρας κρατείται στο μοναδικό κελί, το οποίο διαθέτει δύο κλιματιστικά και δύο ψυγεία! Όπως ανέφερε δεν υπάρχει κλιματισμός στα άλλα επτά κελιά της πτέρυγας.




Τι είχε προηγηθεί

Το πρωί της Πέμπτης ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας έζησε αυτό που δεν φανταζόταν, αλλά προκάλεσε ο ίδιος, δηλαδή να περάσει το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού φορώντας χειροπέδες.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με περιπολικό και από εκεί πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, όπου θα κρατηθεί προσωρινά κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της 37χρονης συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού στην Στ’ Πτέρυγα στο κελί 4, Πτέρυγα που αποκαλείται και VIP.

Μοιράζεται το κελί με έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα, που κατηγορείται για απάτες και έναν γνωστό επιχειρηματία αλυσίδας καταστημάτων, κατηγορούμενος για ναρκωτικά.




 

Ο Απόστολος Λύτρας είναι καπνιστής και φέρεται να είχε τον πρώτο τσακωμό με τον επιχειρηματία από την Αράχωβα.

Ο ποινικολόγος πήγε να ανάψει τσιγάρο και τότε ο επιχειρηματίας του είπε: «Έχω κάνει επέμβαση στους πνεύμονες, δεν καπνίζεις εδώ». Ο Απόστολος Λύτρας αντέδρασε αλλά τελικά υποχώρησε και δεν άναψε τσιγάρο.

Η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες, δηλαδή το ανώτατο προβλεπόμενο όριο. Όμως έχει δοθεί εντολή από τον Άρειο Πάγο για την κατά προτεραιότητα διενέργεια της ανάκρισης και παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Ο Απόστολος Λύτρας έχει δικαίωμα να προσφύγει είτε στην ανακρίτρια ή στο δικαστικό συμβούλιο και να ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Η δίκη εκτιμάται πως θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, καθώς με τις νέες διατάξεις που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση, δεν θα υπάρχει το στάδιο του δικαστικού συμβουλίου.

Οι πρώτοι άνθρωποι που έφτασαν στις φυλακές για να επισκεφθούν τον Απόστολο Λύτρα ήταν η αδελφή του και ο δικηγόρος του.




Θα υποβληθεί σε οικονομικό έλεγχο

Στο μεταξύ, στοιχεία από την οικονομική δραστηριότητα του δικηγόρου έχουν έρθει από χθες στο φως της δημοσιότητας.

Όπως έγινε γνωστό χθες είναι αντιμέτωπος με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και διαταγές πληρωμών.

Σήμερα ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής έφερε στο φως ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες του αποκαλύπτοντας πως θα του γίνει οικονομικός έλεγχος.

«Χρωστούσε παντού. Έχουν γίνει αναφορές για τον κ. Λύτρα ότι είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κάπου αναφέρθηκε πως από τις 9 υποθέσεις που έπαιρνε, πληρωνόταν τη μία. Στις άλλες έμπαινε με οποιονδήποτε τρόπο ακόμη και παραγκωνίζοντας πολλές φορές συναδέλφους του. Δεν ήταν ιδιαίτερα συμπαθής. Αναλάμβανε τις υποθέσεις δωρεάν. Ο κ. Λύτρας το έκανε υπέρμετρα, ενώ το κάνουν όλοι, και το έκανε για να είναι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Χρωστούσε παντού, είχε και βοήθεια από την οικογένειά του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Και συνέχισε:

«Ο στόλος των super cars που διέθετε κόστιζε μισό εκατομμύριο ευρώ. Το γραφείο του στην Εμ. Μπενάκη είχε βγει στο σφυρί 10 φορές και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το κρατούσε. Το σπίτι της γυναίκας του ήταν αρρύθμιστο, σε 10 μέρες θα έβγαινε σε πλειστηριασμό, είναι η μεζονέτα και το πάρκινγκ στο Χαλάνδρι. Χρωστούσε στην ΑΑΔΕ πολλά και για να κάνει όλες αυτές τις πατέντες οικονομικά, τα είχε μεταβιβάσει στη σύζυγό του. Τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι ήταν να πληρωθούν μισθοί, τα σχολεία των παιδιών, και πολλά έξοδα στην Κύπρο. Υπήρχαν χρήματα στο σπίτι μετρητά, ένα μεγάλο ποσό. Θα γίνει οικονομικός έλεγχος στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του Απόστολου Λύτρα».

Δείτε βίντεο:




Κινδυνεύει με διαγραφή από τον δικηγορικό σύλλογο

Ο δικηγόρος αντιμετωπίζει ένα ακόμα «χτύπημα» μέσα σε όλα τα άλλα καθώς απειλείται με οριστική διαγραφή από τον δικηγορικό σύλλογο!

Σύμφωνα με τον Ant1, δεν διαθέτει δικηγορική ταυτότητα από το 2019 η οποία είναι απαραίτητη για την είσοδο στα δικαστήρια καθώς δεν πλήρωνε το παράβολο για την ανανέωση της κάρτας του!

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This