Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι – Πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας – 45 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες

Υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς – SOS για πέντε περιοχές

Must Read

Συναγερμός είχι σημάνει στην Ανάβυσσο το μεσημέρι (21/06) και συγκεκριμένα στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι καθώς ξέσπασε φωτιά.




 

Οι κάτοικοι της Σαρωνίδας είχαν λάβει το πρώτο μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα.

Δείτε το μήνυμα:

Και στη συνέχεια το δεύτερο μήνυμα να εκκενώσουν προς Γλυφάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει κλείσει η Λεωφόρος Σουνίου για τα οχήματα.




Πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη – 112 σε κατοίκους χωριού για εκκένωση

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε για ακόμη μια μέρα στην Πυροσβεστική. Πριν από λίγο ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

 

Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στο ορυχείο της περιοχής. Μάλιστα, στάλθηκε μήνυμα του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν το χωριό Χωρέμη Αρκαδίας και να κατευθυνθούν προς Βελιγοστή.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη αυτή τη στιγμή και σε περίπτωση που περάσει τον ποταμό Αλφειό που είναι κοντά υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους του συγκεκριμένου χωριού.

Δείτε το μήνυμα:

Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 30 στελέχη με 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δείτε βίντεο:

 

Πύρινα μέτωπα σε Κορινθία, Αχαΐα και Κεφαλονιά

Φωτιά τώρα καίει στην περιοχή Διβαράτα της Κεφαλονιάς. Για την κατάσβεση του μετώπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή Μαστραντώνης στην Αχαΐα, σημαίνοντας νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική. Στην περιοχή επιχειρούν 56 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα.

Λόγω της φωτιάς, ήχησε το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μαστραντώνης Αχαΐας: Παραμείνετε σε ετοιμότητα!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Στην Δροσοπηγή Κορινθίας, φωτιά έχει εξαπλωθεί σε δασική έκταση ενώ η πυροσβεστική έχει σπεύσει με επίγεια και εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες της υπηρεσίας, για την κατάσβεση του μετώπου έχουν κινητοποιηθεί 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα, ενώ 3 αεροσκάφη απογειώθηκαν και πραγματοποιούν ρίψεις από αέρος.

 

Υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς – SOS για πέντε περιοχές

Δύσκολη αναμένεται να είναι και η αυριανή μέρα καθώς παραμένει υψηλός ο κίνδυνος για φωτιές, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται πέντε περιοχές και συγκεκριμένα Αττική
Αργολίδα, περιοχές Κορινθίας, περιοχές Βοιωτίας, κεντρική και νότια Εύβοια.

Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αύριο, Σάββατο, αναμένεται να υποχωρήσουν τα μελτέμια.

Δείτε τον χάρτη:

 

Διαβάστε ακόμα: «Τσάκωσαν» 67χρονο για την φωτιά στη Βόλβη

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This