Σε εξέλιξη η έξοδος για το τριήμερο – Λιγότεροι φεύγουν φέτος λόγω οικονομικών δυσκολιών!

Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι Έλληνες - Η τάση προς τα «outsiders»

Must Read

Συνεχίζεται και σήμερα, Σάββατο, η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Από χθες Παρασκευή αρκετοί ήταν οι τυχεροί που έφτιαξαν τις βαλίτσες τους προκειμένου να φύγουν από το κλείνον άστυ έστω και για λίγες μέρες για στιγμές χαλάρωσης σε μακρινούς και κοντινούς προορισμούς.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται από χθες στα λιμάνια καθώς τα νησιά φαίνεται πως έχουν την τιμητική τους αλλά και στις εθνικές οδούς όπου παρατηρήθηκε μποτιλιάρισμα στις εξόδους.

Δείτε βίντεο:




Λιγότεροι έφυγαν φέτος

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, λιγότεροι Έλληνες ταξίδεψαν εφέτος σε εγχώριους προορισμούς!

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας FedHatta, Λύσανδρος Τσιλίδης υπήρξε πτώση στην εγχώρια κινητικότητα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αποδίδει σε οικονομικούς λόγους.

Μύκονος και Σαντορίνη έχει μειωμένη κινητικότητα και για το ελληνικό κοινό, ενώ ανοδικά κινήθηκε η Πάρος και η Νάξος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στο μεταξύ και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κινούνται καλά αυτή την περίοδο, ενώ πολύ καλή κινητικότητα έχει και η Κρήτη, με τα Χανιά και το Ρέθυμνο να προσελκύουν σημαντικά μερίδια Ελλήνων, όπως σημειώνει ο κ. Τσιλίδης.




Κερδίζουν προορισμοί «outsiders»

Σύμφωνα με στοιχεία από την Aegean την παράσταση «κλέβουν» προορισμοί που εγγυώνται λιγότερο «φασαριόζικες» διακοπές και συχνά μένουν πίσω για χάρη των πιο δημοφιλών ή «must have» προορισμών, αλλά υπόσχονται πιο ήσυχες, πιο αυθεντικές ή και πιθανά πιο οικονομικές αποδράσεις, μακριά από τα μεγάλα πλήθη και τις «διασημότητες».

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η τάση που καταγράφεται για προορισμούς όπως η Σκιάθος, η Ικαρία, η Χίος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη και τα Κύθηρα, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι οι Κυκλάδες δεν εξακολουθούν να αποτελούν αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων, ιδίως των νεαρότερων σε ηλικία. Μία τάση η οποία πέραν της ανάπτυξης για τις ίδιες τις περιοχές, συμβάλλει και στην προσπάθεια που γίνεται για τη διάχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε περισσότερους προορισμούς της χώρας

Φυσικά προορισμοί όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος παραμένουν πάντα σε υψηλό επίπεδο, αλλά τείνουν να παρουσιάζουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Δείτε βίντεο:




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This