Φωτιά στην Ύδρα: Καταθέτουν επιβάτες και πλήρωμα του σκάφους «Περσεφόνη» – Τι ερευνά η Πυροσβεστική

Οργή στο νησί - Αγωγές ετοιμάζει ο δήμος

Must Read

Καταθέσεις στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στα ανοιχτά της παραλίας του Αγίου Νικολάου στην Ύδρα θα δώσουν οι επιβάτες του ενοικιαζόμενου ιδιωτικού σκάφους «Περσεφόνη» οι οποίοι φέρονται να προκάλεσαν πυρκαγιά όταν πέταξαν πυροτεχνήματα. Θα καταθέσει και το πλήρωμα και ο καπετάνιος.




Το σκάφος θα καταπλεύσει στη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες το είχε νοικιάσει μια παρέα 17 αλλοδαπών.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι από αυτούς βρίσκονταν εν πλω όταν ξέσπασε η φωτιά. Οι φερόμενοι ως υπεύθυνοι όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά με ιδία μέσα και όταν δεν τα κατάφεραν κάλεσαν την Πυροσβεστική και έφυγαν από το σημείο!

Το σκάφος «Περσεφόνη» υπέδειξε στο Λιμεναρχείο της Υδρας καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η Πυροσβεστική. Σήμερα το ανακριτικό τμήμα ζήτησε από το λιμεναρχείο Ύδρας να λάβει αναλυτική κατάθεση από τον καπετάνιο σχετικά με όσα συνέβησαν.

Δείτε το σκάφος:

Η Πυροσβεστική θα κάνει φύλλο και φτερό τη σύμβαση ενοικίασης του σκάφους ώστε να διαπιστώσει αν ο ιδιοκτήτης του γνώριζε για τα πυροτεχνήματα ή όχι. Θα διερευνηθεί αν υπήρχε άδεια για τα πυροτεχνήματα, από ποιον αγοράστηκαν και πότε, αν υπήρχε άδεια για τη ρήψη τους, κάτι που αποκλείεται.

Μετά τις καταθέσεις θα αναλάβει ο εισαγγελέας και ίσως γίνουν συλλήψεις και ασκηθούν διώξεις.




Οργή και αγανάκτηση στο νησί

Ο δήμαρχος του νησιού κατέθεσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώ αναμένονται να γίνουν αγωγές και να ζητηθούν αποζημιώσεις.

Στο νησί επικρατεί οργή για τους ασυνείδητος που πέταξαν τα πυροτεχνήματα την στιγμή που στην χώρα μας ήταν μεγάλος ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς.

«Αν ισχύει αυτό, είναι πραγματικά κάτι που με θλίβει ιδιαίτερα. Πραγματικά μεγάλη αγανάκτηση. Θα το αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές. Στην περιοχή που εκδηλώθηκε δεν είναι κάτι. Δεν είναι ούτε οργανωμένη παραλία δίπλα, ούτε τίποτα», είπε ο δήμαρχος στην ΕΡΤ.

Και συνέχισε:

«Ακόμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο νησί, έχει έρθει με το πρώτο φως της ημέρας ένα ελικόπτερο και κάνει ρίψεις. Έχει οριοθετηθεί η φωτιά, ευτυχώς δεν πέρασε στο πυκνό πευκοδάσος που υπάρχει στην περιοχή.

Θα κάνουμε ότι περνάει απ το χέρι μας να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. Κάποιοι τόσο ανεύθυνα με 6 μποφόρ αέρα ρίχνουν πυροτεχνήματα δίπλα σε πευκοδάσος. Νομίζω μπορεί να καταλάβει κάποιος τι αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε ένα δήμαρχο αλλά και στους δημότες και σε όλους τους εμπλεκόμενους».

Δείτε επίσης:

Οργή στην Ύδρα για την φωτιά που προκάλεσαν ανεγκέφαλοι με πυροτεχνήματα – Νέα πυρκαγιά σε δάσος στο νησί

Ολονύχτια μάχη σε Ηλεία και Αχαΐα – Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Πυρκαγιά από ασυνείδητους και στην Ύδρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This