Αμοργός: Άφαντος για 11η μέρα ο Αμερικανός τουρίστας – Η «συγγνώμη» της συντρόφου του

Must Read

Εξαφανισμένος για 11 μέρες είναι πλέον ο 59χρονος Αμερικανός Έρικ Κάλμπερτ, ο οποίος πήγε για πεζοπορία στην Αμοργό και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

Η σύντροφός του τουρίστα, Ντέμπι Λεσέιν, η οποία βρίσκεται στο νησί μαζί με συγγενείς  και φίλους του συμμετέχοντας σε μια δική τους επιχείρηση έρευνας ενημερώνει μέσω των κοινωνικών δικτύων για όσα γίνονται καθημερινά για τον εντοπισμό του.

Η γυναίκα θέλησε να ζητήσει «συγνώμη» για τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγες μέρες στη New York Post στις οποίες εξέφρασε οργή για την αδιαφορία των αρχών του νησιού.

Όπως ανέφερε περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο και μερικές φορές κάνει λάθη.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Γράφω αυτή την ανάρτηση γιατί διαπίστωσα πως ορισμένα πράγματα που είχα πει παλαιότερα πλήγωσαν τα αισθήματα ορισμένων ανθρώπων, ειδικά στην Αμοργό. Θέλω πραγματικά να απολογηθώ σε όσους πλήγωσα με τα λόγια μου. Η οικογένεια του Άλμπερτ και εγώ δεν μπορούμε να εκφράσουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη στήριξη που πήραμε εδώ στην Αμοργό. Εγώ προσωπικά περνάω τη χειρότερη περίοδο της ζωής μου και ελπίζω να μην με κρίνετε για όσα λέω. Υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθη αλλά παρακαλώ πιστέψτε με όταν λέω ότι έχω μια αποστολή μπροστά μου, να βρω τον Άλμπερτ και να τον φέρω πίσω στο σπίτι του».

Η ανάρτησή της:

Τι λέει ο δήμαρχος

Σχετικά με την εξαφάνιση και την πρωτοφανή κινητοποίηση που υπάρχει στο νησί μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος, Ελευθέριος Καραισκος.

«Έρχεται χρόνια στο νησί και τα ξέρει τα μονοπάτια, στα οποία υπάρχει σήμανση και βατότητα, ενώ σχεδιάζονται και αναβαθμίσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια», είπε για τον 59χρονο.

Σχετικά με τις έρευνες είπε ότι συνεχίζουν δύο κλιμάκια, ένα της τοπικής αστυνομίας κι ένα από τη Νάξο και υπάρχει ένας πραγματογνώμονας καθώς και δύο σκυλιά που βοηθάνε στις έρευνες.

«Υπήρξε κινητοποίηση από όλα τα σώματα και από την αστυνομία και την Πυροσβεστική και από το Λιμεναρχείο.Υπήρχε και ελικόπτερο. Στις έρευνες την πρώτη μέρα υπήρχαν εναέρια μέσα, αυτά τα drones γενικά και διασώστες και εθελοντές και με πλωτά μέσα. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, ειδικά τις πρώτες μέρες και αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούσαν να κάνουνε το έργο της έρευνας και της διάσωσης, ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ λόγω του καύσωνα». 

Τέλος, αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται στο νησί ώστε να εντοπίζεται το στίγμα των κινητών.

«Ένα μεγάλο ερωτηματικό το οποίο το έχουμε κι εμείς και είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε προκειμένου να παρέχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στους επισκέπτες μας, είναι το θέμα με τα κινητά. Όταν το κινητό δίνει στίγμα, πιστεύω ότι θα πρέπει τη σήμερον ημέρα να ξέρουμε ακριβώς που εντοπίζεται το άτομο που έχει το κινητό. Αντ’αυτού είχαμε μια μεγάλη περιοχή στην οποία γίνονται έρευνες. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες ένα προγραμματισμό ώστε να παρέχουμε μέσω κινητού τηλεφώνου μια εφαρμογή ώστε να εντοπίζονται άμεσα είτε με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με το δίκτυο είτε με δορυφόρο. Πιστεύω ότι είναι κάτι που η τεχνολογία μας το προσφέρει», είπε.

Δείτε βίντεο:




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This