Ύδρα: Αντιμέτωποι με δίωξη για κακούργημα καπετάνιος και πλήρωμα της θαλαμηγού – «Σκαστοί» στο Καζακστάν οι 10 που την είχαν ναυλώσει

«Κάποιοι ιδιώτες με βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα στην Ύδρα», ανέφερε σχετικά ο υπουργός Κικίλιας

Must Read

Με ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο για εμπρησμό δασικής έκτασης, βρίσκονται αντιμέτωποι ο καπετάνιος και τα 12 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη», από την οποία αργά τη νύχτα της Παρασκευής 21/6 φέρεται να εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα ή κάποια φωτοβολίδα, που προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά στο πευκοδάσος της Ύδρας.

Η δίωξη, η οποία ασκήθηκε σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πειραιά, είναι με την επιβαρυντική περίσταση ότι, την ημέρα που έγινε το περιστατικό, ήταν εν ισχύ οδηγία της Πυροσβεστικής για κατάσταση επικινδυνότητας, τέτοια, που δεν επέτρεπε να ανάψει οποιαδήποτε είδους φωτιά, με τους 13 συλληφθέντες να αντιμετωπίζουν, πλέον, ποινές κάθειρξης μέχρι 20 χρόνια, χώρια το βαρύτατο πρόστιμο. Οι απολογίες τους αναμένονται να λάβουν χώρα την Τετάρτη 26 του μήνα, και έως τότε παραμένουν υπό κράτηση, ενώ, όπως αναμενόταν, κανείς τους δεν παραδέχτηκε ότι υπήρξε ρίψη πυροτεχνημάτων από την θαλαμηγό.

Από την άλλη, ωστόσο, οι 17 υπήκοοι Καζακστάν που είχαν ναυλώσει τη «μοιραία» θαλαμηγό, όχι μόνο κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης, αλλά πρόλαβαν και να επιστρέψουν αεροπορικώς στη χώρα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis.gr, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Καζακστάν, ώστε να ζητηθεί η έκδοσή τους. Θυμίζουμε πως, με το που ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, οι Καζάκοι πολίτες, οι οποίοι φέρονται να εκτόξευσαν τα βεγγαλικά που την προκάλεσαν, αφού ειδοποίησαν οι ίδιοι τις πυροσβεστικές Αρχές, κατόπιν διέφυγαν στα ανοιχτά του νησιού.




Βασίλης Κικίλιας: «Κάηκαν 300 στρέμματα στην Ύδρα»

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σήμερα το πρωί πως στην Ύδρα κάηκαν 300 στρέμματα, σημειώνοντας ότι ο Εισαγγελέας ζήτησε να προσαχθεί το πλήρωμα και να κατασχεθεί το σκάφος. «Η ΔΑΕ θα κάνει τη δουλειά της και σε αυτή την περίπτωση. Στο περιστατικό της Ύδρας μένει να αποδειχθεί από την προανάκριση και ανάκριση, ότι κάποιοι ιδιώτες με βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα στην Ύδρα», ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα μαζί» του OPEN

«Θέλω πω ότι, χθες το βράδυ, χειριστήκαμε την πιο δύσκολη κατάσταση που έχει προκύψει για την Αττική φέτος, μια μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα σε ώρα που δεν μπορούσαν να απογειωθούν εναέρια μέσα, μεταξύ κατοικιών κοντά στη Λαυρίου. Ευχαριστώ παρά πολύ και μέσα από την καρδιά μου Πυροσβεστική, εθελοντές, τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, την Ελληνική Αστυνομία. Σε περισσότερο από μια ώρα είχε κατασβεστεί», πρόσθεσε ο ίδιος.




Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, εξέφρασε χθες Σάββατο την αγανάκτησή του για τη φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος του νησιού το βράδυ της Παρασκευής. «Εμείς ειδοποιήθηκαμε γύρω στις 22:40 και, μάλιστα, μάς ειδοποίησαν οι γείτονές μας, οι Σπετσιώτες, γιατί εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην άκρη του νησιού, στη “μύτη” –όπως λέμε– που βλέπει προς τις Σπέτσες. Εμείς από την πόλη της Ύδρας δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα», ανέφερε σχετικά στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» στην ΕΡΤ.

Κατόπιν πρόσθεσε ότι «κάναμε αυτό που έπρεπε, ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική, το αστυνομικό τμήμα, το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Ύδρας που από την πρώτη στιγμή έσπευσε στην περιοχή – μια δύσβατη περιοχή. Μάλιστα, μάς έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση θα έλεγα δημοσίευμα ότι η φωτιά ξεκίνησε από φωτοβολίδα που εκτοξεύθηκε ή πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από θαλαμηγό. Πραγματικά, μεγάλη αγανάκτηση. Την υπόθεση θα αναλάβουν οι αρμόδιες Αρχές, αλλά υπάρχει αυτό το δημοσίευμα που εμάς μας έχει προκαλέσει αγανάκτηση, γιατί στην περιοχή που εκδηλώθηκε δεν είναι οργανωμένη παραλία δίπλα, ούτε τίποτα».

«Έχει οριοθετηθεί η φωτιά, ευτυχώς δεν πέρασε στο πυκνό πευκοδάσος που υπάρχει στην περιοχή, για την ώρα τουλάχιστον. Ελπίζω να μην δυναμώσει ο αέρας. Σε συνεργασία με τους νομικούς του δήμου, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση…», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κουκουδάκης.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Από την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά ήξεραν τα ονόματα και τα ξενοδοχεία των αλλοδαπών. Προφανώς οι Κουλίστας τους άφησαν να φύγουν. Μόνο ολιγάρχες από το Καζακστάν κάνουν πολυτελέίς διακοπές στη Ελλάδα. Τα πήραν και τους άφησαν.

  2. Σιγά μη βρουν άκρη με το τουρκογενές Καζακστάν. Τώρα όπου να’ναι θα τους εκδόσουν, ας περιμένουν.

  3. Μόλις έκαψαν την Ύδρα, έφυγαν κατευθείαν για το σπιτάκι τους. Ονοματάκια δεν έχουν;; Διεθνές ένταλμα δεν θα εκδοθεί να μην μπορούν να κάψουν και την Ισπανία και την Τουρκία (έλα τώρα);; Όσον αφορά την θαλαμηγό η ευθύνη είναι αποκλειστικά του Καπετάνιου ή του Αξιωματικού βάρδιας. Και αυτός θα αθωωθεί λόγω αμφιβολιών εκτός εάν βρουν την φωτοβολίδα μέσα στα καμμένα, κάτι όχι αδύνατο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This