Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ: Κινητοποιήσεις στο Θριάσιο για τις πρωτοφανείς ελλείψεις εργαζομένων

Καταγγέλλουν τραγικές καταστάσεις, με δυσμενέστατες συνέπειες στην ποιότητα της νοσηλευτικής φροντίδας αλλά και στην καταπόνηση της υγείας των εργαζομένων

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους του Θριάσιου νοσοκομείου, με αίτημα τις επείγουσες προσλήψεις και τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου,πραγματοποιήσουν στάση εργασίας οι τραυματιοφορείς και οι βοηθοί θαλάμου, από τις 7:00 μέχρι τις 15:00, ενώ από τις 9 το πρωί γίνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Με μαζική συμμετοχή (που έφτασε το 90% των εργαζομένων της πρωινής βάρδιας) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου, η Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση των τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, των Χειρουργείων, των κλινικών και ΜΕΘ – ΜΑΦ στο Θριάσιο Νοσοκομείο», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων και επισημαίνεται:

«Στα πλαίσια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου, όπου αναδείξαμε ότι:

παραμένουν κενές το 70% των οργανικών θέσεων τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου (62 κενές οργανικές θέσεις) και καλυμμένες είναι μόνο 24 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου

● σε εργασιακή ομηρία παραμένουν περισσότεροι από συμβασιούχοι εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων (ανάμεσα τους 29 συμβασιούχοι τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου) που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου

● δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία μόνιμη θέση τραυματιοφορέα/βοηθού θαλάμου, ενώ δεν έχουν εγκριθεί ούτε τα αλλεπάλληλα αιτήματα του νοσοκομείου για πρόσληψη επικουρικών τραυματιοφορέων, βοηθών θαλάμου και μαιών.

● αποτέλεσμα των ελλείψεων τραυματιοφορέων είναι να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις εισαγωγές των ασθενών από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και στη μεταφορά ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις και εξετάσεις και ταυτόχρονα η χρόνια καταπόνηση, λόγω της φύσης της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω των ελλείψεων προσωπικού, έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων.

πρόσθετα σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι ελλείψεις και η παλαιότητα του εξοπλισμού (καροτσάκια και φορεία) που είναι αναγκαίος για τη μεταφορά των ασθενών καθώς και η ανεπαρκής στελέχωση των βαρδιών (πριωνή – απογευματινή – νυχτερινή) με τραυματιοφορείς».

Τραγικές ελλείψεις

Την ίδια ώρα, παρόμοια είναι η κατάσταση που επικρατεί και στο νοσηλευτικό και μαιευτικό προσωπικό, δεδομένου ότι υπάρχουν 124 κενές θέσεις νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και μαιών. «Αποτέλεσμα είναι στα νοσηλευτικά τμήματα, δύο νοσηλευτές ανα βάρδια να έχουν την ευθύνη για τριάντα ή περισσότερους ασθενείς (στην Ορθοπαιδική για 45 ασθενείς), με δυσμενέστατες συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας αλλά και στην καταπόνηση της υγείας των εργαζομένων, ενώ στη Μαιευτική κλινική οι μαίες δεν επαρκούν για την ασφαλή στελέχωση της κλινικής και του Μαιευτηρίου σε όλες τις βάρδιες», σημειώνουν οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος

Ίδιες συνθήκες επικρατούν και στα χειρουργεία – αναισθησιολογικό και στη ΜΕΘ Κέντρου Εγκαυμάτων, όπου σε πολλούς εργαζόμενους οφείλονται περισσότερες από 100 ημέρες ανάπαυσης. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις στην Αιμοδοσία, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, στο Τμήμα Επειγόντων Προσωπικού, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ στις ΜΕΘ και τη ΜΑΦ του νοσοκομείου παραβιάζεται συστηματικά ακόμα και η υπουργική απόφαση για τη στελέχωση με νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Κινητοποιήσεις και στο «Παμμακάριστος»

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και στο ΓΝΑ Παμμακάριστος, για την μετακίνηση μιας καρδιολόγου στο νοσκομείο Παίδων Α.Κυριακού. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του ΓΝΑ Παμμακάριστος στις 10:30πμ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This