Τιτάνια μάχη με τις φλόγες στη Ναυπακτία – Εκτροπή κυκλοφορίας σε Ιόνια Οδό, μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις

Must Read

Ενισχύονται διαρκώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή του παραθαλάσσιου οικισμού Άνω Πλατανίτης στη Ναυπακτία, καθώς η μεγάλη φωτιά, η οποία ξέσπασε λίγο μετά τις 15:30 σε δασώδη πλαγιά, εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς απειλώντας οικισμούς.

Σύμφωνα δε με μαρτυρίες κατοίκων στο pelop.gr, λίγα λεπτά αργότερα δημιουργήθηκε και μία δεύτερη εστία, κάποια μέτρα πιο μακριά από την πρώτη, πιθανή ένδειξη πως υπήρξε εμπρησμός. Οι κάτοικοι του Άνω Πλατανίτη κλήθηκαν με προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 να μετακινηθούν προς Ναύπακτο, ενώ λίγο αργότερα ζητήθηκε να μετακινηθούν προς Αντίρριο και οι κάτοικοι από τους οικισμούς Μολύκρειο και Φραγκέικα.

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας και πρόσθεσε: «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες». «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», σημείωσε επίσης ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».

Επιτόπου επιχειρούν 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 26 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά επιχειρούν 10 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων για τον συντονισμό των εναερίων μέσων. Σημειώνεται πως η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Λόγω της φωτιάς, η «Νέα Οδός» ενημέρωσε τους οδηγούς πως έχει τεθεί σε ισχύ αμφίπλευρη εκτροπή κυκλοφορίας από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αντιρρίου έως και τον Α/Κ Γαβρολίμνης, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση πως «έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών». Κλειστή, εξάλλου, είναι σε κατά τόπους σημεία και η Αντιρρίου – Ναυπάκτου.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα λίγο έλειψε να έχουμε τραγωδία με ένα Canadair παλαιού τύπου (CL215), καθώς «έξυσε» την κορυφή ενός πεύκου, στην προσπάθεια των χειριστών να πετύχουν τον στόχο τους. Το περιστατικό κατέγραψε με το κινητό του κάτοικος της περιοχής, ενώ, αμέσως μετά τη σωτήρια ρίψη που ανέκοψε την πορεία της φωτιάς προς τα πρώτα σπίτια, το εν λόγω πυροσβεστικό αεροσκάφος έστειλε σήμα κινδύνου και επέστρεψε στην Ανδραβίδα για να γίνει έλεγχος.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This