Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νυχτιάτικα στο Ρέθυμνο – Σε επιφυλακή οι Αρχές για εκκενώσεις οικισμών

Must Read

Νέος συναγερμός σήμανε βραδιάτικα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για μια ακόμη μεγάλη φωτιά, η οποία ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου και εξαπλώθηκε ταχύτατα, με το πύρινο μέτωπο έκτασης δύο χιλιομέτρων να ξεκινά από τα Σακτούρια και τα Ακούμια και να φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή και την Τριόπετρα.

Λίγη ώρα αργότερα εστάλη μήνυμα από το «112» προς τους πολίτες, για να παραμείνουν σε ετοιμότητα: «Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί, αλλά λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και του ανέμου που πνέει στο σημείο, το έργο των πυροσβεστικών και των υπολοίπων δυνάμεων που συνδράμουν (ανάμεσά τους 14 μικρά πυροσβεστικά οχήματα και μία υδροφόρα από τον δήμο Αγίου Βασιλείου και τέσσερις υδροφόρες από την Περιφέρεια) είναι δύσκολο. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Ταταράκης, το μέτωπο προς Τριόπετρα έχει «γιγαντωθεί».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση τις Πυροσβεστικής, το πύρινο μέτωπο κινείται νοτιοανατολικά, με τις προσπάθειες των δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή να αγωνίζονται να ανακόψουν τη νότια κατεύθυνσή του. Οι φλόγες καίνε αγροτολιβαδικές γεωργικές εκτάσεις, ενώ στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και πολλοί εθελοντές, κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν ακόμη νωπά στη μνήμη τους τα όσα συνέβησαν στις μεγάλες φωτιές του Ιουλίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, η Πολιτική Προστασία της Κρήτης είναι σε επιφυλακή, για την περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθούν οικισμοί και, εάν η φωτιά φτάσει μέχρι την θάλασσα, να εκκενωθούν και ξενοδοχεία. Σημειώνεται ότι η πολύπαθη αυτή περιοχή έχει καεί τρεις φορές και «δώσει» μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές τα τελευταία 20 χρόνια στην Κρήτη.

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αύριο, Τετάρτη 26 Ιουνίου, η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για όλη την Κρήτη είναι 4 (πολύ υψηλός). Ως εκ τούτου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Κρήτης τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης «Red Code», κάτι που σημαίνει πως όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This