Μαίνεται η τεράστια πυρκαγιά στο Ρέθυμνο – Ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων τα ξημερώματα

Στην «μάχη» της κατάσβεσης και εναέρια μέσα

Must Read

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στο Ρέθυμνο, που από χθες το βράδυ απειλεί οικισμούς και ανθρώπινες περιουσίες. Με το πρώτο φως της ημέρας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ρίχτηκαν εκ νέου στην μάχη της κατάσβεσης, ενώ συνδράμουν από αέρος και δύο ελικόπτερα.

Οι πρώτες φλόγες εκδηλώθηκαν χθες αργά τη νύχτα κοντά στα Ακούμια στο νότιο Ρέθυμνο με κατεύθυνση προς την περιοχή Προδρόμου, Κρύα Βρύση και Τριόπετρα. Η φωτιά καίει μια τεράστια έκταση με βουνά και χαράδρες και για τον λόγο αυτό η πρόσβαση των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Επί τόπου βρίσκονται 100 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη, με 28 οχήματα και 35 πεζοπόρα τμήματα.

Νωρίτερα, τα ξημερώματα, στα κινητά των κατοίκων ήχησε το 112, που τους ειδοποιούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 2:00 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση, να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, δήλωσε πως η φωτιά έχει καταλάβει μεγάλη έκταση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες λόγω του δύσβατου ανάγλυφου και των ισχυρών ανέμων. Παρά το γεγονός ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, την ώρα που οι πύρινες γλώσσες καταστρέφουν γεωργικές και αγροτολιβαδικές εκτάσεις.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και εθελοντές κάτοικοι, που έχουν ακόμα νωπές τις μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2022.

Δείτε επίσης: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νυχτιάτικα στο Ρέθυμνο – Σε επιφυλακή οι Αρχές για εκκενώσεις οικισμών

*Φωτογραφία: FireNews Greece

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This