Ρωσία: Η οργή αυξάνεται για την ουκρανική τρομοκρατία

Θεωρεί πως ξεπεράστηκε μια σημαντική κόκκινη γραμμή ανοχής

Must Read

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας σημαντικής κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία, μετά την ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, με πυραύλους τύπου AΤCAMS, που παραδόθηκαν στο Κίεβο από τις ΗΠΑ και είναι εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς.

  • Της Μαρίας Δεναξά

Θραύσματα των πυραύλων που αναχαιτίστηκαν έπεσαν σε παραλία που ήταν γεμάτη από τουρίστες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων δυο παιδιά ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 151 άνθρωποι.

Φανταστείτε την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών αν η Ρωσία έριχνε βόμβες διασποράς πάνω από την παραλία του Μαϊάμι, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας περισσότερους από εκατό ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Ο αμερικανικός λαός θα απαιτούσε μια ισχυρή απάντηση. Αυτό ακριβώς σχεδιάζει αυτή τη στιγμή η Ρωσία, που κατηγορεί ως άμεσο υπεύθυνο για την επίθεση τις ΗΠΑ και θεωρεί πως ξεπεράστηκε μια σημαντική κόκκινη γραμμή ανοχής.

Η Μόσχα που ανακοίνωσε την απαγόρευση 81 ξένων ΜΜΕ στην επικράτειά της,
είναι έτοιμη τώρα να απαντήσει στα δυτικά χτυπήματα με σφοδρότητα. Οι εμπόλεμες ενέργειες της ενδεχομένως να περιλαμβάνουν τη στοχοποίηση αμερικανικών αναγνωριστικών αεροσκαφών, που επιχειρούν στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική. Κι αυτό, αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες, θα είναι μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με τον πολεμικό ανταποκριτή Αλεξέι Μπορντζέκο, ακριβώς τη στιγμή που τα ATACMS εκτοξεύτηκαν στη Σεβαστούπολη, ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτήρησης μεγάλου βεληνεκούς RQ-4 Global Hawk εντοπίστηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Αυτό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε πρακτικά για να κατευθύνει πυραύλους που κατευθύνονταν προς την Κριμαία” δήλωσε ο Μπορντζέκο στο Sputnik.

Η εκτόξευση κεφαλών διασποράς σε λουόμενους αποτελεί πράξη κρατικής τρομοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία στρατιωτική αιτιολόγηση για τη στόχευση της συγκεκριμένης περιοχής. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν αμάχους και σκοτώνουν παιδιά σε ρωσικό έδαφος, με πολεμικό υλικό που προμήθευσε η Δύση, η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά τις συγκεκριμένες και άμεσες προειδοποιήσεις της ρωσικής κυβέρνησης ότι οποιαδήποτε μελλοντικά πλήγματα στη Ρωσία, με πυραύλους που προμήθευσαν οι Δυτικοί θα αντιμετωπιστούν με ταχεία και σθεναρή απάντηση.

Η ρωσική ηγεσία υποπτεύεται πως και πίσω από την επίθεση στο Νταγκεστάν θα μπορούσαν να βρίσκονται οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και των χωρών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αμπντουλχακίμ Γκατζίγιεφ, βουλευτή στην κρατική Δούμα.

Αν λοιπόν τις επόμενες ώρες ή ημέρες η Ρωσία «ανεβάσει ταχύτητα» στις προκλητικές επιθέσεις, αναπόφευκτα η Ουκρανία, μαζί με τους δυτικούς συμμάχους της, θα βιώσουν ένα νέο επίπεδο καταστροφής. Κανείς δεν μπορεί να πεί με σιγουριά αν πρόκειται για μια σκόπιμη προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν και των δυτικών να προκαλέσουν μια ρωσική απάντηση, πιστεύοντας ανόητα ότι θα συσπειρώσουν την αμερικανική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη γύρω από τη φθίνουσα τύχη του Τζο Μπάιντεν και των ευρωπαϊκών ηγεσιών.

Εάν αυτό συμβαίνει, πρόκειται για ένα ανόητο και αντιπαραγωγικό στοίχημα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This