e-eggrafes: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα εγγραφής, ανανέωσης, μετεγγραφής σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους

Must Read

Από την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 7:00 έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου και ώρα 23:59 θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα e-eggrafes.minedu.gov.gr. για τις αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής μαθητών στα δημόσια Λύκεια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις για εγγραφή, ανανέωση εγγραφής και μετεγγραφή αφορούν στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων των Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, καθώς και των Προτύπων ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2024-2025.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Ειδικότερα

Η αίτηση θα υποβληθεί για τις μαθήτριες και τους μαθητές που αποφοίτησαν από την Γ’ Γυμνασίου και θα φοιτήσουν για το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Λυκείου και για τις μαθήτριες και τους μαθητές που αποφοίτησαν από την Α’ και Β’ Λυκείου και θα ανανεώσουν την εγγραφή τους για το σχολικό έτος 2024-2025 στη Β΄και Γ΄ Λυκείου αντίστοιχα ή θα μετεγγραφούν σε άλλου τύπου σχολείο.

Για όσο διάστημα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν νέες αιτήσεις καθώς επίσης και να τροποποιούν, να διαγράφουν, να εκτυπώνουν και να αποθηκεύουν τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις τους.

Τα αποτελέσματα κατανομής των μαθητριών και μαθητών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 για τα ΓΕΛ (περιλαμβάνονται Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία) και την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 για τα ΕΠΑΛ και τα Πρότυπα ΕΠΑΛ, μέσω της πλατφόρμας εγγραφών (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr), στο πεδίο «Οι αιτήσεις μου» (επάνω αριστερά μετά την αυθεντικοποίηση στην πλατφόρμα).

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν στην διάθεσή τους μια ομάδα υποστήριξης (helpdesk) για να διευκολυνθούν στην υποβολή της αίτησης

  • είτε τηλεφωνικά (από Δευτέρα έως και Παρασκευή 08:00 – 16:00 στο 210-3443911 για τα ΓΕΛ και στο 210-3443913 για τα ΕΠΑΛ και τα Πρότυπα ΕΠΑΛ)
  • είτε μέσω e-mail (στην διεύθυνση [email protected] για τα ΓΕΛ και [email protected] για τα ΕΠΑΛ και τα Πρότυπα ΕΠΑΛ).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This