Η Παγκόσμια Αδελφότητα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία για το Europride

Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ που καλούν φοιτητές και πανεπιστημιακούς να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις

Must Read

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διοργάνωση του Europride στη Θεσσαλονίκη, με εκδηλώσεις που διαρκούν μια εβδομάδα.

Μεταξύ των αντιδρούντων και η Παγκόσμια Αδελφότητα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, που με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Εκφράζουμε την βαθιά αντίθεση μας στην ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ με την οποία καλούν τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Europride.

Πιστεύουμε ότι η αποστολή του πρώτου πνευματικού ιδρύματος της χώρας μας δεν είναι αυτός που άστοχα επέλεξε η σημερινή πρυτανική αρχή να φιλοξενήσει στις αίθουσες του και να στηρίξει τις εκδηλώσεις οι οποίες είναι αντίθετες με τις πανανθρώπινες αξίες του ελληνισμού και της ορθοδοξίας.

Ως απόφοιτοι του ΑΠΘ που έχουμε μια μεγάλη συμμετοχή στα δρώμενα της πανεπιστημιακής κοινότητας νιώθουμε βαθιά θλίψη και απογοήτευση για την ενέργεια που υποβαθμίζει την ιστορία του Πανεπιστημίου μας που έχει μια παγκόσμια προσφορά με προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας όπως ο Μανόλης Ανδρόνικος ο Γιάννης Κακριδής ο Κριαράς ο Ανδριώτης ο Τατάκης ο Ζερεφός πρόσφατα με το Νόμπελ που απενεμήθη στην ομάδα του για επιστημονικά επιτεύγματα.

Επίσης θα πρέπει να προσθέσουμε στην ιστορία του Πανεπιστημίου μας που στάθηκε θεματοφύλακας των αρχών και των ιδεών και στην περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και στην περίοδο της γερμανικής κατοχής συμμετέχοντας ενεργά καθηγητές και φοιτητές στην εθνική αντίσταση και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης την συμβολή των φοιτητών και των καθηγητών στον κυπριακό αγώνα που έδωσε νεκρούς φοιτητές του Πανεπιστημίου μας, αλλά και στα εθνικά μας προβλήματα που μας απειλούν καθημερινά η γνωστή προκλητικοί γείτονες μας και από βορρά και ανατολάς.
Χρειάζεται τόλμη και αρετή σεβασμό στην ιστορία μας.

Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης
δικηγόρος οικονομολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Παρισίων
πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου».

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This