Αλλάζει όψη το Πεντάγωνο και ο Δένδιας… ξηλώνει το «Μνημείο Φλώρου» – Δυσφορία από τον στρατηγό

Στην θέση του θα τοποθετηθεί η δημιουργία του καθηγητή Βαρώτσου

Must Read

«Ανάπλαση του Περιβάλλοντος Χώρου του ΥΠΕΘΑ», έργο του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Βαρώτσου, παρουσιάστηκε την Τετάρτη. Η εκδήλωση για την νέα όψη του Πενταγώνου πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στα σχέδια περιλαμβάνεται η αφαίρεση από την πρόσοψη του ΥΠΕΘΑ το σκουρόχρωμο μεταλλικό μνημείο των «Αθανάτων του Έθνους», γνωστό ως μνημείο (Κωνσταντίνου) Φλώρου καθώς φτιάχτηκε επί των ημερών του πρώην Α/ΓΓΕΘΑ. Θα μετακινηθεί στην Σχολή Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατηγός Φλώρος μόνον ευχαριστημένος δεν είναι για την απομάκρυνση του μνημείου του από το προαύλιο του Πενταγώνου και προσπάθησε να ακυρώσει το σχέδιο Δένδια μέσω Μαξίμου. Ωστόσο, έμεινε με την δυσφορία!

Στην θέση του θα τοποθετηθεί η δημιουργία του καθηγητή Βαρώτσου: πρόκειται για ένα σύγχρονο λεπτεπίλεπτο μνημείο, που σχηματίζει ένας ανοιχτοπράσινος κυκλικός λαβύρινθος από ανοιχτοπράσινες γυάλινες στήλες, πάνω στις οποίες είναι χαραγμένα τα ονόματα των 121.692 πεσόντων. Την νύχτα θα φωσφορίζουν από το φως που θα αναδύεται από την λευκή βάση του μνημείου και από το λαμπύρισμα της φλόγας, η οποία θα βγαίνει από την εστία που θα τοποθετηθεί στο κέντρο της βάσης του μνημείου και θα είναι αναμμένη όλο το 24ωρο.

Δεξιά και αριστερά θα φτιαχτούν δύο μικρά πάρκα, στο ένα θα φυτευτούν 28 ελιές, και στο άλλο 25 ελαιόδενδρα παραπέμποντας στις δύο Εθνικές Εορτές, 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου.

Ριζική είναι η αλλαγή στην πρόσοψη του κτηριακού συγκροτήματος των Γενικών Επιτελείων, όπου η προμετωπίδα – επιδερμίδα του Πενταγώνου θα καλυφθεί με κάθετους αλουμινένιους δοκούς ενώ προβλέπεται η κατασκευή υπόγειου γκαράζ στα πρότυπα της Βουλής.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This