Στάση εργασίας σήμερα από ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ – Τα αιτήματα των υγειονομικών

Συγκέντρωση και πορεία στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών

Must Read

Σε στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 προχωρούν σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως ανακοίνωσαν, οι υγειονομικοί πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 10:30 και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

«Εάν θέλουμε να ξανακάνουμε ελκυστικό το ΕΣΥ, χρειάζεται επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Το κύμα μαζικών αποχωρήσεων σχετίζεται με τις χαμηλές αμοιβές, τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, τον εμπαιγμό με την ένταξή μας στα ΒΑΕ, την άρνηση μονιμοποίησης των συμβασιούχων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει:

«Εάν δεν δοθούν επιπλέον χρήματα στη Δημόσια Υγεία, ο τελευταίος υγειονομικός σύντομα θα κλείσει την πόρτα».

Στάσεις εργασίας και από την ΕΙΝΑΠ

Σε στάση εργασίας προχωρούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής, από τις 09:00 έως τις 12:00. Η Ένωση Ιατριών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητά από το υπουργείο Υγείας την απόσυρση της απόφασης σχετικά με την έναρξη ειδικότητας των νέων γιατρών, η οποία παραβιάζει τη σειρά αναμονής μέσω ποσόστωσης και εξετάσεων.

«Η εφαρμογή αυτής της απόφασης θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των κλινικών και φυγή νέων γιατρών στο εξωτερικό» τονίζει η ΕΙΝΑΠ. Η ρύθμιση αυτή προέκυψε μετά από πρόταση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Για το λόγο αυτό, η ΕΙΝΑΠ θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο ΚΕΣΥ, στις 10:00, ενώ ζητά συνάντηση με τον πρόεδρο στις 12:00.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This