Ιωάννα Κλάππα για επίθεση με μολότοφ: «Είδα τη λάμψη» – Τι αναζητά η ΕΛΑΣ – Ποιος ήταν ο στόχος

Το βίντεο λίγα λεπτά μετά την επίθεση - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο - Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Must Read

Τεράστια ήταν η αναταραχή και η κινητοποίηση τα ξημερώματα στην γειτονιά στου Παπάγου όπου μένει η Ιωάννα Κλάπα, όταν άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά αστυνομικός που βρισκόταν μέσα σε περιπολικό για την ασφάλεια της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η κ. Κλάππα μίλησε για την επίθεση τονίζοντας πως δεν είχε λάβει κάποια προειδοποίηση.

Δείτε βίντεο:




Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Δέκα άτομα προσπαθούσαν να πετάξουν μολότοφ στο μπαλκόνι μου. Είδα τη λάμψη. Αλλά τελικά η μόλοτοφ έπεσε πάνω στον αστυνομικό, ο οποίος θα μπορούσε να έχει καεί ζωντανός. Ευτυχώς σώθηκε, αλλά τραυματίστηκε…

Πρώτη φορά είχα ξαπλώσει από τις 12 και άκουσα φωνές. Νόμιζα ότι, κάποιοι τσακώνονται και βγήκα στο μπαλκόνι, να δω τι συμβαίνει. Είδα μιά λάμψη και τη φωτιά. Ακριβώς εκεί υπάρχει ένα μεγάλο δένδρο, που φτάνει μέχρι το μπαλκόνι μου. Φοβήθηκα ότι θα πιάσει φωτιά και θα καούν και οι γείτονες, γιατί τα κλαδιά του δένδρου, φτάνουν μέχρι το σπίτι. Η μολότοφ έπεσε πάνω στο αστυνομικό. θα μπορούσε να καεί ζωντανός ο άνθρωπος. Ευτυχώς σώθηκε, αλλά υπέστη εγκαύματα», είπε στο ieidiseis και την Μαίρη Μπενέα.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου διευκρίνισε πως η ύπαρξη του αστυνομικού είναι τα μέτρα ασφαλείας που ορίζει το πρωτόκολλο και η ίδια ποτέ δεν ζήτησε προστασία.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο:

Δείτε βίντεο:




Βίντεο μετά την επίθεση

Στο μεταξύ στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο το οποίο δείχνει τα λεπτά μετά το περιστατικό.

Όπως φαίνεται το περιπολικό έχει «λαμπαδιάσει» μετά την επίθεση και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά και περιπολικά.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές. Ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό και όλα τα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα.

Δείτε το βίντεο:

Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η επίθεση ήταν στοχευμένη προς τον αστυνομικό.

Στο πλαίσιο της εντατικής έρευνας που έχει ξεκινήσει η ΕΛΑΣ θα αναζητηθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να προσδιοριστούν τα στοιχεία του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες.

Από άλλες κάμερες στην ευρύτερη περιοχή θα διαπιστωθεί το δρομολόγιο του αυτοκινήτου.

Δείτε βίντεο:




Για την επίθεση μίλησε και η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου η οποία έκανε επίσης λόγο για στοχευμένη επίθεση.

«Εδώ φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Εδώ δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου. Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλά ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα.

Ο συνάδελφος βρέθηκε μέσα στο όχημα και προφανώς οι άνθρωποι αυτοί του επιτέθηκαν όταν βρέθηκε μέσα στο όχημα. Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδονίζοντας ουσιαστικά μια μια μολότοφ σε βάρος του για να κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα τον άνθρωπο αυτό. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού. 

Νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Ενημερωθήκαμε ότι τα εγκαύματά του μπορεί να είναι και δευτέρου βαθμού, γι΄ αυτό έγινε η εισαγωγή του συναδέλφου στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, Παραμένει εκεί και νοσηλεύεται», ανέφερε στο Action24.




Το χρονικό

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην περιοχή του Παπάγου, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα μολότοφ, έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες εκτόξευσαν μία βόμβα μολότοφ με στόχο το περιπολικό και την σκοπιά που υπάρχει στο σημείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και το όχημα της ΕΛΑΣ να καταστραφεί ολοσχερώς. Παράλληλα, τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τα χέρια και ένας αστυνομικός, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα φύλαξης και άμεσα μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Ακολούθως, χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, με σκοπό την οριοθέτηση της φωτιάς, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στοιχεία που θα οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή. Στο πλαίσιο αυτό, οι άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει την προανάκριση, αναλύουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός.

Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται.

Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Δείτε επίσης:

Συναγερμός στου Παπάγου: Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This