Κ. Λαγουβάρδος: «Σχεδόν όλο το μήνα μήνα, οι θερμοκρασίες στη χώρα μας είναι υψηλότερες των κανονικών τιμών»

Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα οι μεγαλύτερες αποκλίσεις

Must Read

Αναφορά στις αποκλίσεις που εμφανίζει ο υδράργυρος κατά τόπους σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, έκανε ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος, σχολιάζοντας παράλληλα τις καιρικές συνθήκες και την παράλογη για την εποχή ζέστη.

Όπως επεσήμανε οι μεγαλύτερες διαφορές από τις κανονικές τιμές σημειώνονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως οι θετικές αποκλίσεις σε ορισμένες περιοχές είχαν φτάσει στους 12-13 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές.

«Πόσο υψηλές είναι οι θερμοκρασίες; Όπως αναφέραμε και σε πρόσφατη ανάρτηση, σχεδόν όλες τις ημέρες του μήνα, οι θερμοκρασίες στη χώρα μας είναι σχεδόν παντού υψηλότερες των κανονικών τιμών. Τις τελευταίες 4 ημέρες, λόγω του ισχυρού μελτεμιού, οι μεγαλύτερες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές σημειώνονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε στην ανάρτησή του και συνέχισε:

«Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει τις αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Τρίτη 25 Ιουνίου, όπου διακρίνουμε αποκλίσεις έως και 7 βαθμών υψηλότερες από τους μέσους όρους της δεκαετίας 2010-2019(π.χ. στην Πάτρα, Μεγαλόπολή, Νευροκόπι) . Αντιθέτως στο Αιγαίο οι αποκλίσεις είναι ελαφρώς αρνητικές (π.χ. Τήνος, Πάρος) και κάπως έτσι θα κυλίσει η κατάσταση μέχρι το τέλος αυτού του πολύ ζεστού μήνα. Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα του μήνα (12-13 Ιουνίου) οι θετικές αποκλίσεις σε ορισμένες περιοχές είχαν φτάσει στους 12-13 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές. Υπομονή.. σε 6 μήνες έχουμε Χριστούγεννα!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This