Καβάλα: Σοβαρές καταγγελίες του βουλευτή Παπαδάκη με αφορμή την πρόσφατη εξαφάνιση ανηλίκου

Must Read

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προχωρά ο βουλευτής Έβρου, Πάρης Παπαδάκης, με αφορμή την πρόσφατη εξαφάνιση ανηλίκου. Ο ίδιος τονίζει με κάθε τρόπο πως η Δικαιοσύνη νοσεί, κάνοντας λόγο για το παιδί που αγνοείται από την Καβάλα.

Ειδικότερα, ο βουλευτής υποστηρίζει πως ο ανήλικος Κοσμάς αποτελεί θύμα ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει να διαμένει με τον πατέρα του κι όχι με τη μητέρα του. Μετά από πολλές δικαστικές διαμάχες, δεν επιτρέπεται στο παιδί να συνεχίσει την ζωή του με τον γονέα που εκείνο θέλει, παρά τα όσα φρικτά έχει βιώσει.

«Η Δικαιοσύνη νοσεί, το χω καταγγείλει πολλές φορές τόσο σε επιτροπές όσο και απο το βήμα της ολομέλειας της Βουλής. Υπηρετώντας την Δικαιοσύνη εδώ και 15 συναπτά έτη έχω δει πολλά στραβά, τα οποία πολεμώ και θα πολεμώ μέχρι τέλους», ανέφερε αρχικά σε ανάρτησή του και συνέχισε:

«Το συγκεκριμένο παιδί διέφυγε μέσα απο τα δικαστήρια της Καβάλας παρουσία αστυνομικών μαρτύρων οι οποίοι κατέθεσαν ενόρκως. Το παιδί δεν ήθελε να ακολουθήσει την μητέρα του, διότι όπως έχει καταθέσει τον χτυπάει και γι’αυτό έχουν σχηματισθεί τουλάχιστον 3 δικογραφίες για σωματική βλάβη κατά αδυνάμου, με κατηγορούμενη την μητέρα. Μάλιστα και ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Καβάλας, το παιδί εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να διαμένει με τον πατέρα του, όπως και συμβαίνει με συναίνεση της μητέρας απο αρχές του έτους. Το παιδί στις 19/6/2024 βρέθηκε να κρύβεται σε μια βάρκα στο λιμάνι της Καβάλας, και την επομένη που διέφυγε πάλι απο τα δικαστήρια, περιφερόταν στο βουνό».

Ο ίδιος εξήγησε πως ο πατέρας του παιδιού κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με προσωρινή διαταγή έτσι ώστε το ανήλικο να συνεχίσει να παραμένει μαζί του, δίνοντας τέλος στον κίνδυνο που διέτρεχε. «Η πρόεδρος πρωτοδικών Καβάλας, μίλησε με το παιδί, το οποίο για ακόμη μια φορά δήλωσε ότι θέλει να μείνει με τον πατέρα του. Και ενώ ο πατέρας ανέμενε την απόφαση να πάρει προσωρινά την επιμέλεια και το παιδί να ηρεμήσει, η δικαστής εξέδωσε μια πρωτοφανή απορριπτική απόφαση κόντρα στην επιθυμία του παιδιού, κόντρα στην λογική, κόντρα στον νόμο, δίνοντας το παιδί στην μητέρα η οποία κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του παιδιού», κάνει σαφές ο βουλευτής και καταλήγει:

«Τόσο ως Βουλευτής όσο και ως πληρεξούσιος δικηγόρος του πατέρα, καταγγέλω την παράξενη και πρωτοφανή απόφαση της προέδρου πρωτοδικών Καβάλας, η οποία θέτει σε άμεσο κίνδυνο το ανήλικο παιδί. Τα υπόλοιπα θα αναφερθούν στα πειθαρχικά όργανα του ΑΠ( και περιμένω άμεσα αντανακλαστικά όπως έγινε και στον γνωστό δικηγόρο Λύτρα ), στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στην Βουλή. Γιατί όπως είπε η πρόεδρος και η εισαγγελέας του ΑΠ, άλλο το ανεξάρτητο και άλλο το ανεξέλεγκτο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This