Αναβλήθηκε η δίκη για την «εισβολή» της πρώην συζύγου στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Η ανακοίνωση των διοικητικών δικαστών για τον πειθαρχικό έλεγχο σε συναδέλφους τους οι οποίοι δεν προφυλάκισαν τον δικηγόρο

Must Read

Αναβλήθηκε για τα τέλη Νοεμβρίου η δίκη της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα.

Η απόφαση ελήφθη από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η δίκη θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου 2024.

Είχε αναβληθεί ήδη μια φορά μετά από αίτημα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου η οποία είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του γνωστού ποινικολόγου μετά τα όσα συνέβησαν στο σπίτι της με την πρώην σύζυγο, την κόρη του και συνεργάτη του δικηγόρου οι οποίοι πήγαν να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του δικηγόρου.

Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα συνεργάτιδα του συνηγόρου της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θεμιστοκλή Σοφού, ανέφερε πως η δικηγόρος είναι ακόμα ασθενής από τον άγριο ξυλοδαρμό και δεν είναι σε θέση να καταθέσει. Το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο ενώ αίτημα αναβολής υπήρξε και από την πλευρά της κατηγορούμενης η οποία δεν ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα.

Δείτε βίντεο:




Ανησυχούν οι διοικητικοί δικαστές

Στο μεταξύ, την ανησυχία τους σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο στον οποίο θα υποβληθούν επειδή αποφάσισαν να μην προφυλακίσουν τον δικηγόρο του μετά την απολογία του εκφράζουν οι διοικητικοί δικαστές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πειθαρχικό έλεγχο Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, για απόφασή τους σχετικά με την προδικασία υπόθεσης ποινικού δικαίου.

Η έκφραση γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση κατά τον χειρισμό υποθέσεων σε οποιοδήποτε στάδιο αποτελεί αυτονόητη συνέπεια της Δικαστικής Ανεξαρτησίας, η οποία, ως συνταγματική αρχή, ισχύει έναντι πάντων. Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την υπόθεση αυτή και επιφυλάσσεται, ανάλογα με την εξέλιξή της, να ενημερώσει σχετικώς την Ένωση Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών, εφόσον, η προάσπιση του Κράτους Δικαίου δεν είναι μόνο εθνικό ζήτημα, αλλά, αφορά πρωτίστως και την Ευρωπαϊκή έννομη τάξη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This