Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων – Αύριο ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Πώς θα δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι

Must Read

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, που διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπαίνει αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου, καθώς λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι πρόκειται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα δημόσια λύκεια της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Πώς θα δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι

Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr. Αυτό που χρειάζεται να κάνουν είναι να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι καλούνται ως και αύριο να απευθυνθούν στα λύκειά τους, με σκοπό να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, με τον οποίο θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο.

Πού θα κινηθούν οι βάσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), Γιάννη Βαφειαδάκη, οι βάσεις θα κινηθούν πτωτικά σε ό,τι αφορά στην εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στα τέσσερα πεδία. Ο ίδιος επεσήμανε πως θα ακολουθήσει «Βατερλώ» κυρίως στο 2ο αλλά και στο 4ο πεδίο, όπου οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν «κατάρρευση». Μάλιστα, στο δεύτερο πεδίο σε κάποιες σχολές οι βάσεις μπορεί να πέσουν ακόμα και κατά 1.000 μόρια.

Ο κ. Βαφειαδάκης εξήγησε πως βασική αιτία είναι τα θέματα στη γλώσσα, στα μαθηματικά και κυρίως στη φυσική. «Όταν κάποια θέματα είναι δύσκολα, δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι είναι και κακά. Στα μαθηματικά τα θέματα ήταν δύσκολα, δεν ήταν, όμως, κακά. Στη φυσική έγινε η… σφαγή του Δράμαλη, διότι τα θέματα ήταν λάθος συνολικά. Είχαν λανθασμένη στόχευση αχρείαστες παγίδες και δεν υπήρχε διαβάθμιση σε αυτά. Πηγαίναμε από παγίδα σε κόντρα παγίδα, ενώ η άσκηση του 4ου θέματος ήταν κατασκευασμένη και όχι βγαλμένη από τη ζωή», υποστήριξε, σημειώνοντας πως στη φυσική σίγουρα έχει συμβεί να αδικηθούν κάποιοι καλοί μαθητές, οι οποίοι διάβασαν περισσότερο από άλλους κατά τη διάρκεια της χρονιάς:

«Για παράδειγμα, αν κάποιος μαθητής διάβασε για να γράψει για 13 και κάποιος άλλος για να γράψει για 7, εξαιτίας των θεμάτων της φυσικής θα πάρουν και οι δύο 5. Αυτό σημαίνει ότι αδικείται ο μαθητής που μελέτησε περισσότερο όλη τη χρονιά. Γι’ αυτό η επιτροπή εξετάσεων αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για τα θέματα της φυσικής. Θα πρέπει να δει το υπουργείο, ποιοι είναι εκείνοι που αποφάσισαν για τα θέματα στη φυσική, για να μην τους ξαναβάλουν σε αυτήν τη θέση».

Η εικόνα ανά πεδίο

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος εκτιμά πως οι βάσεις στα τέσσερα πεδία θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • Στο πρώτο πεδίο δυσκολίες για τους υποψήφιους παρουσίασαν τα θέματα της γλώσσας και της ιστορίας. Οι βάσεις ξεκάθαρα θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία, η οποία, ωστόσο, δε θα είναι ιδιαίτερα έντονη.
  • Στο δεύτερο πεδίο ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ περιμένει «γκρέμισμα» των βάσεων. Τους υποψήφιους δυσκόλεψαν πάρα πολύ κυρίως η φυσική αλλά και η γλώσσα καθώς και τα μαθηματικά. Το αποτέλεσμα θα είναι οι βάσεις να σημειώσουν αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη πτώση με τις προπέρσινες πανελλαδικές εξετάσεις. «Στο δεύτερο πεδίο θα καταγραφεί μεγάλη πτώση των βάσεων ακόμα και στις πιο περιζήτητες σχολές. Θα υπάρχουν σχολές, στις οποίες η πτώση των βάσεων μπορεί ακόμα και να ξεπεράσει τα 1.000 μόρια», σημειώνει ο κ. Βαφειαδάκης.
  • Στο τρίτο πεδίο, ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ εκφράζει την εκτίμηση ότι η φυσική θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων, ωστόσο, αυτή δε θα κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σε γενικές γραμμές θα είναι αντίστοιχη με την πτώση που θα σημειώσουν οι βάσεις στο πρώτο πεδίο.
  • Στο τέταρτο πεδίο, ο κ. Βαφειαδάκης αναφέρει ότι γλώσσα και μαθηματικά οδηγούν τις βάσεις προς τα κάτω. Αυτές αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα που βρέθηκαν το 2022.

«Το σύστημα εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι συμπλήρωσης θέσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα πέσουν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής αλλά σε γενικές γραμμές, όσοι ήταν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα εισαχθούν. Άρα τα παιδιά να μη νιώθουν ότι έγινε κάτι φοβερό φέτος παρά τη δυσκολία των θεμάτων και την πτώση των βάσεων», καταλήγει μιλώντας στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This