Ιδιοκτήτρια κατασκήνωσης: «Είχαμε αποκλείσει από την αρχή την τροφική δηλητηρίαση, κάνουμε αναλύσεις σε φαγητό και νερό»

Οι έλεγχοι και τα περιστατικά ιογενούς γαστρεντερίτιδας

Must Read

Τεράστια ανησυχία επικρατεί στην κατασκήνωση στο Γραμματικό μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Συνολικά, 61 κατασκηνωτές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, έπειτα από τους εμετούς που έκαναν και τον υψηλό πυρετό που εμφάνισαν.

Νωρίτερα, η διεύθυνση της κατασκήνωσης εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας στην δημοσιότητα σχετικά έγγραφα μετά από έλεγχο που έγινε στις εγκαταστάσεις. Όπως τόνισε, η απομάκρυνση των παιδιών οφείλεται σε συμπτώματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας και «σε καμία περίπτωση σε τροφική δηλητηρίαση από φαγητό ή νερό».

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και η ίδια η ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης, Μάγδα Αθητάκη, κάνοντας σαφές πως τα εν λόγω συμπτώματα οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα η οποία οφείλεται σε επισκεπτήριο. «Υπάρχει επίσημο έγγραφο από ασθενή που πήγε στο νοσοκομείο ”Σωτηρία” το οποίο αναφέρει ότι πρόκειται για ροταϊός, δηλαδή ιογενής γαστρεντερίτιδα. Είχαμε αποκλείσει από την αρχή την τροφική δηλητηρίαση διότι πάντοτε κάνουμε αναλύσεις στο φαγητό αλλά και το νερό», ανέφερε αρχικά η Μάγδα Αθητάκη μιλώντας στο newsbomb.gr και συνέχισε:

«Η τελευταία ανάλυση ήταν 19 Ιουνίου. Έχω ISO και κρατάω δείγματα φαγητού, την επόμενη μέρα έστειλα στο Χημείο τα δείγματα. Βγήκε το αποτέλεσμα ότι τα δείγματα δεν είχαν κανένα πρόβλημα».

Η ίδια επεσήμανε πως στην κατασκήνωση αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδιά τα οποία πίνουν το ίδιο νερό που έπιναν και τα παιδιά που έφυγαν, ενώ υπογράμμισε πως το λάθος έγινε στο επισκεπτήριο που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου. «Το απόγευμα έγινε το επισκεπτήριο και την Κυριακή το βράδυ ξεκίνησαν τα κρούσματα των παιδιών», κατέληξε.




Είχε προηγηθεί χθες το βράδη η ανακοίνωση της διεύθυνσης, με την οποία έκανε σαφές πως δεν πρόκειται για δηλητηρίαση. Ολόκληρη η αναοίνωση:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποτροπή της επιχειρούμενης σκόπιμα δυσφήμησης της κατασκήνωσης μας δια της διασποράς ψευδών ειδήσεων περί δηλητηριάσεως των κατασκηνωτών μας από το φαγητό ή το νερό της κατασκήνωσης μας (παρα το γεγονός ότι η Κατασκηνωση υδροδοτείται από τον οικείο δήμο), αναρτώνται τα χορηγούμενα πιστοποιητικά καταλληλότητας μετά από ειδικό εργαστηριακό έλεγχο που είχε προηγηθεί της εμφανισθείσας, αν υπαίτια για την Κατασκήνωση μας, ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε περιορισμένο αριθμό κατασκηνωτών μας σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Κατασκήνωση μας 700 Κατασκηνωτές, Στελέχη και Υπαλληλικό προσωπικό δεν παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα».




Δείτε την ανακοίνωση:

Δείτε την ανάρτηση:




 

Δείτε επίσης: Γραμματικό: «Ιογενή γαστρεντερίτιδα έπαθαν τα παιδιά» τονίζει η διεύθυνση της κατασκήνωσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This