Αντιεξουσιαστές οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Α.Π. – Οργή αστυνομικών για τον τραυματισμό συναδέλφου τους

7-8 οι δράστες της επίθεσης με μολότοφ - Εκτιμάται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο

Must Read

Την οργή των αστυνομικών προκάλεσε η επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας συνάδελφός τους. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται με εγκαύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να δώσει κατάθεση για το περιστατικό.

Πηγές αναφέρουν ότι η καταδρομική επίθεση σημειώθηκε από πυρήνες του αντιεξουσιαστικού χώρου και μάλιστα για νεοσύστατη ομάδα καθώς οι δράστες φέρεται να είναι νεαρής ηλικίας.




Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) εξαπολύει πυρά κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για το ζήτημα της θωράκισης του αστυνομικού προσωπικού:  «Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της χθεσινής ανακοίνωσης για τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση κατά την επέτειο της δολοφονίας του συναδέλφου μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ (17 Ιουνίου 2009), καταγγείλαμε ξανά την ακατανόητη ολιγωρία της πολιτείας στο μείζον ζήτημα της θωράκισης του αστυνομικού προσωπικού, ένας απροστάτευτος συνάδελφός μας έξω από την οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου δέχθηκε απόπειρα δολοφονίας με βόμβες μολότοφ, ενώ ήταν σκοπός – μόνος σε όχημα, όπως και ο Νεκτάριος ΣΑΒΒΑΣ!», λέει η ΠΟΑΣΥ προσθέτοντας  ότι «αυτή τη φορά, ο συνάδελφός μας στάθηκε ευτυχώς τυχερός, αφού πρόλαβε και βγήκε ζωντανός από το φλεγόμενο όχημα, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα!».




Στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι είχαν προειδοποιήσει τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τις σκοπιές:  «Κύριε Αρχηγέ, πριν μερικές ημέρες σας είχαμε προειδοποιήσει ευθέως για τις παράνομες διαταγές που είναι αντίθετες με τα προβλεπόμενα για την εκπαίδευση και τη φύλαξη στόχων και σας παραπέμπουμε στο σχετικό βίντεο. Είναι προφανές ότι δεν αρκούν πλέον οι αυτονόητες καταδίκες τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών. Ο συνάδελφός μας είδε το χάρο με τα μάτια του! Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αισθανθεί ο αστυνομικός ότι τον νοιάζεται η Ηγεσία του;» σημειώνουν οι αστυνομικοί και τονίζουν: «Είναι εγκληματικό, όταν υπάρχουν σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας και προηγμένες επιχειρησιακές τακτικές κατόπτευσης, η διοίκηση να είναι «κολλημένη» σε παρωχημένες και άκρως επικίνδυνες αστυνομικές πρακτικές, δεδομένου ότι το αστυνομικό σώμα τις έχει πληρώσει πολύ ακριβά, ακόμα και με τίμημα ζωής».

Επιπλέον, οι αστυνομικοί ζητούν να αποδοθούν ευθύνες και να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να μην υπάρξουν άλλα θύματα.




7- 8 οι δράστες της επίθεσης

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκονται σε  εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στην επίθεση φαίνεται να συμμετείχαν 7-8 άτομα που πλησίασαν με τα πόδια το περιπολικό και εκτόξευσαν τουλάχιστον 5 μολότοφ, οι οποίες εξεράγγησαν πάνω στο όχημα, αφού κατά τις έρευνες στο σημείο περισυλλέγησαν υπολείμματα από 5 γυάλινα μπουκάλια.

Παράλληλα η Αντιτρομοκρατική έχει συλλέξει και εξετάζει οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής στην προσπάθειά της να βρει τα ίχνη των δραστών.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση υπηρετεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και όχι στην ασφάλεια της προέδρου του Αρείου Πάγου. Το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου έχει αναλάβει την φύλαξη του σπιτιού της ανωτάτου δικαστικού και εκείνη την ώρα ο αστυνομικός εκτελούσε τη βάρδιά του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κρίμα στον άτυχο αστυνομικό, ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Δυστυχώς αφού έχει καταλυθεί το κράτος δικαίου σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα και οι παράνομοι δεν τιμωρούνται όπως αρμόζει όταν συλλαμβάνονται, τέτοια φαινόμενα ίσως συνεχίσουν να συμβαίνουν για να δώσουν και ένα ισχυρό μήνυμα στους δικαστές ότι οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι για την μη καταδίκη ενόχων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This