Παπάγου: Ελλιπή μέτρα ασφαλείας καταγγέλλουν συνάδελφοι του δημοτικού υπαλλήλου που καταπλακώθηκε από δέντρο

Ήταν πατέρας δύο παιδιών - Η ανακοίνωση του δήμου Παπάγου

Must Read

Δύο παιδιά αφήνει πίσω του ο 47χρονος υπάλληλος του δήμου Παπάγου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή αναπάντεχα σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εργασιών σε δρόμο της περιοχής και συγκεκριμένα όταν στην προσπάθειά του να κόψει ένα δέντρο, αυτό έπεσε και τον καταπλάκωσε!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας εργαζόταν μέσα στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου ενώ φέρεται να ήταν πάνω στον κορμό του δέντρου. Ο 47χρονος έκοβε ένα κλαδί το οποίο ήταν αυτό που έπεσε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.




Η ανακοίνωση του δήμου

Στο μεταξύ, την οδύνη του για το τραγικό περιστατικό εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο δήμος Παπάγου – Χολαργού.

«Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την πρόωρη απώλεια δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος εργαζόταν στην υπηρεσία πρασίνου και έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας.

Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και στους δημότες, εργατικός, που ξεχώριζε για την ευαισθησία του, την προθυμία και την αφοσίωσή του στο έργο που επιτελούσε.

Είναι οδυνηρό να αποχαιρετούμε έναν ευσυνείδητο εργαζόμενο, έναν άνθρωπο, με σημαντική προσφορά στο Δήμο μας, που επιτελούσε με αυταπάρνηση τα καθήκοντά του.
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Δείτε την ανάρτηση:




«Υπήρχαν κενά στην ασφάλεια»

Στο μεταξύ, σε καταγγελία για τα κενά ασφαλείας προχώρησαν οι συνάδελφοι του άτυχου υπάλληλου.

Συγκεκριμένα ανέφεραν στο protothema.gr:

«Όταν κόβεις μεγάλο δέντρο πρέπει να είσαι στον γερανό, πάνω, δεμένος με ιμάντα και ιμάντα που έχει αποσβηστήρα σε περίπτωση που γλιστρήσεις ή ζαλιστείς αυτός σε βοηθά και σε κρατά. Ο κορμός έπρεπε να έχει δεθεί και να υπάρχει γερανός που να τον κρατά. Δεν υπήρχε τίποτα από αυτά, ούτε ιμάντας αλλά και όταν κατέβηκε κάτω δεν ήταν δεμένος. Ήταν ελεύθερος.

Ο συνάδελφος το κατέβασε μέχρι τα 2 μέτρα με το καλαθοφόρο. Έφυγε το καλαθοφόρο και αποφάσισε να το κόψει κάτω. Αφού το έκοψε κάτω έπρεπε να είχε δεθεί πάνω, στα 2 μέτρα, με ιμάντες για να τον κρατήσει. Σε περίπτωση που γυρίσει για να τον κρατήσει. Αυτό δεν υπήρχε και θρηνούμε τον συνάδελφο. Κατέβηκε από το γερανό και αφού κατέβηκε αποφάσισε να το κόψει από κάτω για να πέσει, μάθαμε από τους συναδέλφους του. Οταν κόβεις το μεγάλο πρέπει να καθαριστεί ο χώρος και μετά να κόψεις τον κορμό για να το ρίξεις κάτω και δεμένος. Έπεσε πάνω στα κούτσουρα και γύρισε το δέντρο, ο κορμός, τον κάρφωσε και τον άφησε στον τόπο».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This