Άνθρακας ο θησαυρός περί «σφαγής» υποψηφίων και «βουτιάς» βάσεων στις υψολάβαθμες Σχολές με εξαίρεση τα Πολυτεχνεία

Στις υψηλόβαθμες σχολές θα σημειωθούν μικρές αυξομοιώσεις με εξαίρεση τις Πολυτεχνικές Σχολές που η πτώση θα είναι η μεγαλύτερη

Must Read

Ο θόρυβος, εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, περί “σφαγής” υποψηφίων και “βουτιάς των βάσεων“, αποδεικνύεται μετά την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων ότι δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Έτσι, αυτό που πλέον αναμένεται είναι ότι στις υψηλόβαθμες σχολές θα σημειωθούν μικρές αυξομοιώσεις με εξαίρεση τις Πολυτεχνικές Σχολές που η πτώση θα είναι η μεγαλύτερη .

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι:

Στις Νομικές Σχολές θα έχουμε ελαφρά πτώση των βάσεων κι αυτό διότι οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στη Γλώσσα, Αρχαία και Ιστορία αλλά ήταν λίγο χειρότερες από πέρσι αλλά καλύτερες στα Λατινικά.

Στις υψηλόβαθμες πολυτεχνικές Σχολές θα έχουμε τη μεγαλύτερη πτώση από όλες τις υψηλόβαθμες σχολές όλων των πεδίων. Κι αυτό διότι έχουμε χαμηλότερες βαθμολογίες , σε σχέση με πέρσι, στα Μαθηματικά και Φυσική,ελαφρότερα χειρότερες στη Γλώσσα και καλύτερες από πέρσι στη Χημεία.

Μικρή άνοδος των βάσεων αναμένεται στις Σχολές Υγείας και κυρίως στις Ιατρικές, καθώς οι επιδόσεις στην βαθμολογική κλίμακα 18-20 ήταν υψηλότερες , σε σχέση με πέρσι, στη Βιολογία και Χημεία, χειρότερες στη Φυσική και ανεπαίσθητα χειρότερες στη Γλώσσα.

Ανεπαίσθητη αυξομείωση των βάσεων θα έχουμε στις Οικονομικές και σχολές Πληροφορικής καθώς οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων της κλίμακας 17-20 είναι ελαφρά χειρότερες στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, χειρότερες στα Μαθηματικά, καλύτερες στην Πληροφορική και στην Οικονομία.

Κάτω από τη βάση

Όσον αφορά τα ποσοστά κάτω από τη βάση δεν ισχύουν οι διατυπωμένοι ισχυρισμοί περί “σφαγής” των υποψηφίων.

Κάτω από τη βάση βαθμολογήθηκαν (σε παρένθεση τα περσινά ποσοστά)

Στη Γλώσσα το 12, 85% (14,40%)
Στα Αρχαία το το 40,90% (41,54%)
Στην Ιστορία το 59,87% (50,76%)
Στα Λατινικά το 34,32% (31,97%)
Στη Φυσική το 58,95% (48,04)
Στη Χημεία το 32,64%β (*44,85%)
Στα Μαθηματικά το 58,37% (55,93%)
Στη Βιολογία το 32, 25% (39,38%)
Στην Πληροφορική το 41,27% (38,50%)
Στην Οικονομία το 48,83% (40,90%)

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΤΟΥ 2024

ΤΟΥ 2023

Πηγή: esos.gr

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This