Διεθνής σάλος με τον εμπρησμό στην Ύδρα και την φυγάδευση των ολιγαρχών από το Καζακστάν

Oι ελληνικές Αρχές δεν τους κατηγόρησαν επισήμως και τους άφησαν να φύγουν ανενόχλητοι!

Must Read

Την εμπλοκή του OCCRP, της διεθνούς οργάνωσης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, προκάλεσε το φιάσκο των ελληνικών Αρχών στην υπόθεση εμπρησμού με πυροτεχνήματα από θαλαμηγό στην Ύδρα. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι στο σκάφος επέβαιναν ολιγάρχες από το Καζακστάν, οι οποίοι απέδρασαν από την χώρα μας με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Στο πολυτελές γιοτ «Persefoni I», επέβαιναν 7 Καζάκοι, ανάμεσά τους ο Daniyar Abulgazin, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην χώρα του.

Την επομένη της πυρκαγιάς στο δάσος της Ύδρας, τα αρχεία πτήσεων δείχνουν ένα ιδιωτικό jet, το οποίο συνήθως χρησιμοποιεί ο Abulgazin, να απογειώνεται από το αεροδρόμιο Αθηνών και να φτάνει στο Αλμάτι, την μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν.

Από τα στοιχεία της θαλαμηγού φαίνεται ότι μαζί με τον Abulgazin ήταν ο γιος και η σύζυγός του, Aidan Suleimenova, η οποία είναι επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Επιπλέον, στο σκάφος επέβαιναν η CEO της μεγαλύτερης τράπεζας του Καζακστάν (Halyk Bank), η Umut Shayakhmetova, ο σύζυγός της, Beimbet Shayakhmetov, πρώην διευθυντικό στέλεχος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου KMG International NV και η κόρη τους.

Τα δεδομένα από την πορεία του «Persefoni I» δείχνουν το γιοτ με τους Καζάκους μεγιστάνες πλησίον της πυρκαγιάς, μολονότι οι ελληνικές Αρχές δεν τους κατηγόρησαν επισήμως ότι την προκάλεσαν και τους άφησαν να φύγουν ανενόχλητοι!




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Απαράδεκτο ελληνικό κράτος, ελληνικοί νόμοι και αρχές!!!Άφησαν τους Καζακους ελεύθερους και φυλακισαν τους Έλληνες ναυτικούς, τους διέλυσαν τις ζωές τους,τις δουλειές τους !!!!Έκαναν μόνο τη δουλειά τους και είναι στη φυλακή!Ενώ οι βιαστές,οι δολοφόνοι,αφήνονται ελεύθεροι και ξαναβιαζουν και ξανασκοτωνουν!!!!!Ντρέπομαι που ζω σε αυτή την χώρα πια!!!!Πρέπει να βγουν από τη φυλακή άμεσα ο καπετάνιος και ο υποπλοιαρχος!!!!

  2. Εξυπηρετικό με τους πάντες εκτός απ’ τους Ελληνες το Μητσοτακικό καθεστώς…Ενα ξέφραγο αμπέλι όπου μπορούν να μπαίνουν μέσα όποιοι γουστάρουν, να κάνουν ότι γουστάρουν και να φεύγουν ανενόχλητοι…Είτε είναι Κροάτες χούλιγκαν, είτε Καζάκοι γιδοβοσκοί που ξαφνικά έγιναν δισεκατομυριούχοι.

    • Έτσι ακριβώς αγαπητέ!!
      Μόνο με τους Έλληνες δείχνει απάθεια ο εθνομηδενιστής Λουδοβίκος και ο θίασος- κυβέρνηση-συφερτός….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This