Πυροσβεστική για φωτιά στην Πάρνηθα: Οι ριπές του ανέμου ξεπερνούν τα 100 χλμ. την ώρα – Επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις

40 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα σήμερα, Σάββατο

Must Read

Τεράστια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα, με το έργο τους να είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς στην περιοχή οι ριπές του ανέμου να ξεπερνούν τα 100 χλμ την ώρα! 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σε λίγο θα υπάρξει νέα ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, η οποία μετά από μόλις 2,5 ώρες και τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά εντοπίστηκε από τα drones της ΠΥ (Νέας Ερυθραίας, Ροδόπολης κλπ).




Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

«Στις 3 παρά 10 το μεσημέρι, ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων για τη δασική πυρκαγιά στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας. Αυτή τη στιγμή, ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία. Από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτές οι συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων.

Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα. Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΟΣ. Στις 3 και 47 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων στις πλησιέστερες περιοχές της πυρκαγιάς, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν ισχυρές δυνάμεις, από εθελοντές πυροσβέστες, πλήθος εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής αλλά και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Γενικότερα οι συνθήκες που επικρατούν, είναι δύσκολες και επικίνδυνες».




Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Επίσης λόγω της φωτιάς στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα προχώρησε στις εξής εκτροπές:

  • Επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου
  • Ιπποκράτους και Λεωφόρος Τυρταίου
  • Τατοΐου και Χλόης
  • Κόμβο της Μαλακάσας στο ύψος της Σφενδάλη
  • Επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας

Ο ΔΕΔΔΗΕ διαψεύδει ότι έκρηξη σε πυλώνα προκάλεσε την φωτιά

Το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα μαίνεται το απόγευμα του Σαββάτου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες. Επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούν ασταμάτητα προκειμένου να ελέγξουν την φωτιά που ξέσπασε στο Κατσιμίδι, όπου οι άνεμοι υπερβαίνουν τα 100 χλμ. την ώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει και ο Στρατός ενώ όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ΔΕΔΔΗΕ διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ.




 

40 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα σήμερα

Τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, Πυραρχός, Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε τόνισε ότι 40 πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις έχουν εκδηλωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Δείτε επίσης: Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα – Μήνυμα από το 112 – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This