Τροχαίο στην Λ. Αθηνών: Εκτός κινδύνου η 17χρονη – «Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν, υπάρχουν αδικήματα»

«Είναι οδυνηρό διότι τα αυτοκίνητα που περνούσαν, έκοβαν ταχύτητα, την κοιτούσαν και έφευγαν»

Must Read

Πέντε ημέρες μετά το σοκαριστικό τροχαίο που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο, η 17χρονη που παρασύρθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών από ένα αυτοκίνητο κι εγκαταλείφθηκε στο σημείο αιμόφυρτη, κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο. Στο πλευρό της βρίσκονται συνεχώς οι δικοί της άνθρωποι, που προσεύχονται το κορίτσι τους να επιστρέψει στο σπίτι σώο.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί κάνουν αγώνα δρόμου, ώστε να εντοπίσουν τους οδηγούς των τριών οχημάτων, που την χτύπησαν και την εγκατέλειψαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, το πρώτο αυτοκίνητο ήταν χρώματος ασημί, με σχάρα στην οροφή και το δεύτερο, που χτύπησε το κορίτσι ενώ βρισκόταν πεσμένο στο οδόστρωμα, ήταν μαύρο.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για το περιστατικό ανέφερε πως υπάρχουν αδικήματα για τους οδηγούς που πέρασαν και έφυγαν χωρίς να ενδιαφερθούν για την ανήλικη.

«Όλοι αυτοί που είδαν το παιδί στον δρόμο και πέρασαν από δίπλα, θα πρέπει να σκεφτούν ότι μπορεί να ήταν το δικό τους το παιδί. Τα 10 λεπτά αυτά μπορεί να ήταν πολύ κρίσιμα για την 17χρονη και για την πορεία της υγείας της. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μετράμε αυτοκίνητα και πεζούς που περνούν από το σημείο. Ακόμα και ένα εμπόδιο να δούμε στον δρόμο είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε και να το απομακρύνουμε για να μην προκληθεί ατύχημα. Μπορώ να δεχθώ οποιαδήποτε «δικαιολογία», ακόμη και το ότι μπορεί να ήταν ένα ζωάκι πατημένο. Και εκεί υποχρεούμαστε να σταματήσουμε και να ενημερώσουμε την ΕΛΑΣ. Εδώ δεν δέχομαι καμία δικαιολογία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν. Ούτε γι΄αυτόν που παρέσυρε και εγκατέλειψε την κοπέλα αλλά ούτε και γι αυτούς που περνούν χωρίς να συμβαίνει τίποτα και φεύγουν. Υπάρχουν αδικήματα και γι’ αυτούς», είπε η κυρία Δημογλίδου και συνέχισε:

«Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό, ωστόσο εμείς θέλουμε υλικό για να ταυτοποιήσουμε το αυτοκίνητο και τον οδηγό. Καλώ τον κόσμο έστω και ανώνυμα να συνεργαστεί. Είναι χρήσιμη η όποια πληροφορία. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που ωστόσο δεν έχουν βοηθήσει στην ταυτοποίηση του οχήματος και του οδηγού. Προσπαθούμε να κάνουμε συρραφή βιντεοληπτικού υλικού για να δούμε πού καταλήγει το όχημα και τουλάχιστον ποιος είναι ο οδηγός. Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών και να μην σταματήσουμε, δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για αυτόν που σταματάει, αλλά για αυτόν που δεν σταματάει».

«Όλοι είναι υπεύθυνοι, και το πρώτο και το δεύτερο που την χτύπησαν αλλά και ένα τρίτο που είχε επαφή»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σταύρος Μπαλάσκας, που επεσήμανε πως είναι όλοι υπεύθυνοι για την τραγωδία που βιώνει η 17χρονη.

«Πρόκειται για ένα παλαιού τύπου αυτοκίνητο χρώματος ασημί, με σκάρα, που έχει υποστεί ζημιές στο καπό και στον ανεμοθώρακα (παρμπρίζ). Είναι οδυνηρό διότι τα αυτοκίνητα που περνούσαν, έκοβαν ταχύτητα, την κοιτούσαν και έφευγαν. Έπρεπε να περάσουν πάνω από 10 λεπτά για να σταματήσει κάποιος και να βοηθήσει το κορίτσι. Αυτό μας χαρακτηρίζει ως « ζούγκλα» αυτή η συμπεριφορά. Όλοι είναι υπεύθυνοι, και το πρώτο και το δεύτερο που την χτύπησε αλλά και ένα τρίτο που είχε επαφή», είπε και συμπλήρωσε:

«Αυτό που μπορεί να κάνει η αστυνομία τώρα είναι να πάει όλη την διαδρομή μπροστά και πίσω καρέ καρέ όσο υπάρχουν κάμερες, για να πάρουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων. Πιστεύω έως σήμερα θα τελειώσει η έρευνα για να υπάρξει η ανάλυση των πλάνων από την ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να βρούμε τον πρώτο που την χτύπησε. Του έσπασε το παρμπρίζ και δεν σταμάτησε. Αυτό είναι μάστιγα, είναι μάστιγα η εγκατάλειψη. Είναι ποινικό αδίκημα. Η κοπέλα έσπασε τα πλευρά της αλλά ευτυχώς δεν είχε εσωτερικές αιμορραγίες και είναι πλέον εκτός κινδύνου».

Παράκληση για πληροφορίες ζητά η ΕΛΑΣ

«Το ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη 26-6-2024 και περί ώρα 05.20’, επί της Λεωφ. Αθηνών στη συμβολή της με την οδό Ηρακλείτου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής Δήμου Περιστερίου, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα παράσυρσης ανήλικης πεζής, με εμπλεκόμενα 2 Ι.Χ.Ε. οχήματα άγνωστου αριθμού κυκλοφορίας, τα οποία κινούνταν επί της Λεωφ. Αθηνών με κατεύθυνση από Αθήνα προς Κόρινθο και παρέσυραν διαδοχικά την ως άνω πεζή, η οποία διέσχιζε τη Λεωφ. Αθηνών με φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά σε σχέση με την πορεία των οχημάτων.

Αποτέλεσμα της παράσυρσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της ως άνω πεζής, ενώ οι οδηγοί και των 2 εμπλεκόμενων οχημάτων εγκατέλειψαν τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να δώσουν την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στην παθούσα και χωρίς να ειδοποιήσουν την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

Το πρώτο Ι.Χ.Ε. αυτ/το ήταν χρώματος ασημί και διέθετε σχάρα οροφής. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα στο όχημα επέβαιναν -4- άτομα και μετά την παράσυρση προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στην εμπρόσθια επιφάνεια αυτού (καπό, ανεμοθώρακας, αριστερός καθρέπτης).

Το δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτ/το, που παρέσυρε την πεζή ενώ βρισκόταν τραυματισμένη στο οδόστρωμα, ήταν χρώματος μαύρου.

Στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης για το εν λόγω τροχαίο ατύχημα παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για την ταυτότητα ως άνω εμπλεκόμενων οχημάτων και οδηγών, όπως επίσης τυχόν επιπλέον αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής στα τηλέφωνα: 2105788619-622




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτήν την κοινωνία φτιάξατε, μια κοινωνία δημοσίων κηφήνων, ρουφιάνων, διεφθαρμένων, κανίβαλων, πρόστυχων, που βάζουν πάνω από όλα το αυτοκινητάκι τους, το φραπεδάκι τους, τις διακοπουλες τους, το ματσάκι τους, το κομματάκι τους να κυβερνάει, ο πολιτιΚούλης τους να τους βολεύει με pass και βολέματα. Οποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This