Μάχη με 4 εστίες φωτιάς στην Κερατέα – Κάηκαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν δεκάδες άτομα

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Must Read

Ανεξέλεγκτη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πλάκα Κερατέας όπου έχουν καεί δεκάδες σπίτια και έχουν εκκενωθεί οικισμοί. Την ίδια ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει σε τέσσερις διαφορετικές εστίες. Το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με τις ριπές να ξεπερνούν τα 9 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, περισσότεροι από 140 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 17 εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά κινείται επικίνδυνα προς Άγιο Κωνσταντίνο και οι προσπάθειες των πυροσβεστών είναι υπεράνθρωπες προκειμένου να μη φτάσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου.




Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί με ασφάλεια έξι οικισμοί. Ειδικότερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των οικισμών Μαρκάτι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα ζητώντας τους να απομακρυνθούν μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών Λαυρίου προς Λαύριο.




Απεγκλωβίστηκαν δεκάδες άνθρωποι

Περισσότεροι από 52 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της Κερατέας όπου μαίνεται η φωτιά, ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει σε δεκάδες εκκενώσεις σπιτιών.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Κερατέας επιχειρούν: 6 ομάδες της ΟΠΚΕ, 8 Ομάδες Δίας, 5 περιπολικά της τροχαίας, 2 περιπολικά της ασφαλείας, 6 περιπολικά της Αμεσης Δράσης και 3 περιπολικά γειτονικών Αστυνομικών Τμημάτων.

Δορυφορική εικόνα από τον καπνό της φωτιάς

Την Κρήτη πλησιάζει ο καπνός από την τεράστια πυρκαγιά στην Κερατέα. Αυτό επισημαίνει σε ανάρτησή του ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

«Ο καπνός έχει φτάσει σε λίγες ώρες στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης, καλύπτοντας, προσεγγιστικά, απόσταση 210 km.», γράφει χαρακτηριστικά και παραθέτει μια δορυφορική φωτογραφία που δείχνει την πορεία του καπνού από την Κερατέα προς την Κρήτη.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών από τον Έντι Ράμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Να προσέχουμε ποιους βάζουμε μέσα στην πατρίδα μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This