Στέλιος Λουκίδης για κορωνοϊό: «Οι γιατροί χορηγούν την ημέρα ξανά 300 αντιιικά»

«Περιμέναμε τώρα ότι θα υπάρχει έξαρση»

Must Read

Ανησυχία και προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, εν μέσω της τουριστικής σεζόν. Ο επικεφαλής της Επιτροπής για την έγκριση χορήγησης των αντιιικών φαρμάκων, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης, επιβεβαιώνει την κατάσταση, εκτιμώντας πως η πραγματική αύξηση είναι μεγαλύτερη από την καταγεγραμμένη.

«Έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες σε ένα σημαντικό ποσοστό, αλλά θεωρώ -με βάση την κατανάλωση των αντιιικών που είναι πιο αντικειμενικός δείκτης- ότι η πραγματική αύξηση είναι μεγαλύτερη. Εκεί που συνταγογραφούσαμε τον Μάιο μια κατανάλωση αντιικών περίπου 40 με 50 σκευάσματα την ημέρα, τώρα γράφουμε 300 συνταγές», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι μια σημαντική αύξηση και αποτυπώνει με πολύ πιο αντικειμενικό τρόπο την εικόνα. Γιατί στις νοσηλείες κάποιες φορές υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, γιατί κάποιος μπορεί να φοβάται ή να μην θέλει να πάει στο νοσοκομείο. Δεν είναι πάντα αντικειμενικός δείκτης αν και στις νοσηλείες έχει αύξηση».

Όπως εξηγεί ο καθηγητής, παρά το γεγονός ότι έχει κάνει την εμφάνισή της η νέα παραλλαγή FliRT, η κλινική εικόνα όσων νοσούν και εισάγονται σε νοσοκομείο, δεν διαφέρει από αυτή των ασθενών των προηγούμενων μηνών. «Διαφοροποίηση δεν υπάρχει στην κλινική εικόνα των ασθενών. Παραμένουν υψηλού κινδύνου οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατεσταλμένοι και όσοι έχει μειωθεί η ανοσία τους από τον εμβολιασμό ή την φυσική νόσηση. Σημασία έχει ο κόσμος που έχει υψηλό ρίσκο να το καταλαβαίνει και να λαμβάνει έγκαιρα τα αντιιικά. Αν το κάνει αυτό όλα τα υπόλοιπα θα έχουν θετική έκβαση. Η διαδικασία έχει εξομαλυνθεί πλέον με τα αντιιικά και τα λαμβάνουν έγκαιρα οι ασθενείς», υποστηρίζει.

«Περιμέναμε τώρα ότι θα υπάρχει έξαρση»

Ο Στέλιος Λουκίδης έκανε σαφές πως η περίοδος Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου ήταν μια περίοδος που νόσησε πολύς κόσμος, ενώ επεσήμανε πως ήταν αναμενόμενη μία νέα αύξηση και μέσα στο καλοκαίρι.

«Και το Χειμώνα είχε κάνει κάποιο πικ. Μετά έκανε κάμψη περίπου για 4 μήνες μέχρι της αρχές Ιουνίου που άρχισε τώρα να “τσιμπάει” πάλι. Με τις κοινωνικές συναναστροφές, τα ταξίδια, όλα αυτά που πάντα παίζουν ρόλο. Περιμέναμε τώρα ότι θα υπάρχει έξαρση», κατέληξε, μιλώντας στο iatropedia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This