Πυρκαγιά στην Σταμάτα: Καταγγελία για εμπρηστή ντυμένο πυροσβέστη που πετούσε γκαζάκια!

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος της περιοχής

Must Read

Αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση βρέθηκαν χθες οι κάτοικοι της Αττικής, από την μία άκρη ως την άλλη, με έναν νέο άνθρωπο να χάνει την ζωή του και με αμέτρητα σπίτια και επιχειρήσεις να μετατρέπονται σε στάχτες και αποκαΐδια. Στο ίδιο έργο θεατές, οι κάτοικοι έτρεχαν με κουβάδες και λάστιχα να σώσουν τις περιουσίες τους, την ώρα που οι λυσσασμένοι άνεμοι έθεταν τα μέτωπα σε Σταμάτα και Κερατέα εκτός ελέγχου, με τις πύρινες γλώσσες να εξαπλώνονται με φρενήρεις ρυθμούς.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ομάδες εθελοντών ρίχτηκαν στην μάχη της κατάσβεσης, η οποία όμως αποδείχθηκε άνιση, αφού σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και στρέμματα γης τυλίχθηκαν στις φλόγες, μετατρέποντας την χθεσινή ημέρα σε εφιάλτη, που θα μείνει χαραγμένος στην μνήμη όλων.

Καταγγελία για εμπρησμό

Σήμερα, μπορεί να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο όμως οι πυροσβέστες είναι σε συναγερμό υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διονύσου, υπάρχει σοβαρή καταγγελία για εμπρησμό, η οποία αξιολογείται από τις αρμόδιες Αρχές. Όπως εξήγησε, έγινε λόγος για έναν άνθρωπο που είχε ντυθεί πυροσβέστης και πετούσε γκαζάκια.

«Είδα βίντεο από το κέντρο ελέγχου. Υπήρχε μία εστία και έξι λεπτά αργότερα είδαμε πέντε εστίες κατά παράταξη. Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Μου είπαν ότι είδαν ένα σκουτεράκι και ο οδηγός ντυμένος με στολή πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχουν αναφορές από κατοίκους για πολλές εκρήξεις την ώρα που ξεκινούσε η φωτιά.

Στην Σταμάτα η κατάσταση ως και νωρίς χθες το βράδυ ήταν ανεξέλεγκτη, με την πύρινη λαίλαπα να «καταπίνει» τα πάντα στο πέρασμά της. Ένας άνδρας, ηλικίας 45 ετών, υπέστη ανακοπή και τελικά λίγη ώρα αργότερα κατέληξε, «παγώνοντας» το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο είχε σπεύσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες κατάφεραν να τον επαναφέρουν, όμως λίγη ώρα αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, βυθίζοντας στο θρήνο την οικογένειά του. Την ίδια ώρα, ένας άνδρας, που πάλευε με τις φλόγες, οι οποίες απειλούσαν την αυλή του σπιτιού του, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

«Η σημερινή ημέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Μόνο στην Αττική, έχουν ξεσπάσει δύο μεγάλες και εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές», επιβεβαίωσε χθες από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Βαθρακογιάννης.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής, το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Γαλήνης, της Αμυγδαλέζας και της Ροδόπολης, προτρέποντάς τους να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά. Σύντομα, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και οι μανιασμένοι άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα την τάχιστη εξάπλωση της πυρκαγιάς. Επικράτησαν στιγμές πανικού, με δεκάδες πολίτες να παραμένουν πίσω, ώστε να σώσουν ό,τι μπορούν. Ορισμένοι είδαν, σε κατάσταση σοκ, τους κόπους μίας ζωής να «πνίγονται» στους πυκνούς καπνούς, ανήμποροι να σταματήσουν τις πύρινες γλώσσες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This