Συγκλονίζει ο πατέρας της 13χρονης: «Ο κεραυνός μπήκε από το φρύδι και βγήκε από την πλάτη»

Must Read

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του πατέρα της 13χρονης που έσβησε σε παραλία της Χαλκιδικής, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό μετά από ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε στην περιοχή.

Η οικογένεια είχε πάει για μπάνιο στο Ποσείδι, όταν ξαφνικά ξέσπασε κακοκαιρία. Μητέρα και κόρη βρίσκονταν στο νερό, όταν ο ναυαγοσώστης τους έκανε νόημα να βγουν και εκείνες ακολούθησαν τη συμβουλή του.

Δεν πρόλαβαν να κάνουν μερικά βήματα έξω από τη θάλασσα και τότε ένας κεραυνός χτύπησε το κοριτσάκι μπροστά στα μάτια των γονιών της.

«Ο κεραυνός έπεσε όλος πάνω της και το κοριτσάκι μου δεν ξανασηκώθηκε» είπε ο πατέρας και πρόσθεσε: «Έπεσε ένας κεραυνός μπροστά μας. Η γυναίκα μου ήταν προπορευόμενη. Η κόρη μου ήταν 1,5 μέτρο πίσω της. Έπεσαν και οι δύο στο έδαφος, στην άμμο. Δεν ήταν στη θάλασσα μέσα, ήταν στην ακρογιαλιά. Το κοριτσάκι μου δεν ξανασηκώθηκε», δήλωσε στο Mega.

«Πήρε όλον τον κεραυνό πάνω της, εκατομμύρια βολτ. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ κάναμε ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Εγώ φυσούσα αέρα μέσα στο στόμα της. Έγινε είσοδος του κεραυνού από το αριστερό φρύδι και έξοδος από την πλάτη» περιέγραψε ο χαροκαμένος πατέρας.




Για σχεδόν μια ώρα οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο έδωσαν μάχη να επαναφέρουν το κοριτσάκι όμως δεν τα κατάφεραν.

Ο συντονιστής του ΕΚΑΒ Γιώργος Κοντός δήλωσε στο Live News: «Τι να σας πω τώρα. Κι εγώ συγκλονισμένος είμαι. Αυτό πρέπει να έχει ακαριαία και δεν μπορέσαμε παρόλη τη μεγάλη προσπάθεια», είπε ο Γιώργος Κοντός, συντονιστής ΕΚΑΒ Χαλκιδικής.

Τελικά το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

«Πρέπει να μπουν παντού αλεξικέραυνα»

«Στην Ελλάδα θεωρούμε τους κεραυνούς ως μία εύκολη υπόθεση. Αλεξικέραυνα πρέπει να βάλουμε παντού. Κάθε χρόνο έχουμε περιστατικά με τραυματισμούς. Αυτό για την χάντρα δεν ισχύει. Θα δώσω μερικές συμβουλές. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, σε κτίρια ή καθόμαστε χαμηλά αγκαλιάζοντας τα γόνατα και μένουμε εκεί. Δεν ξαπλώνουμε κάτω. Οι κεραυνοί ψάχνουν στην επιφάνεια κάτι που προεξέχει. Εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να είναι πιο χαμηλά όταν προχωρούσε και θα έπρεπε να βρει έναν χώρο να καλυφτεί» δήλωσε στην εκπομπή ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Οπλικών Επιστημών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πριν ξεκινήσει η βροχή, εάν είναι κάποιος μέσα στην θάλασσα, κινδυνεύει περισσότερο να δεχθεί κεραυνό στο κεφάλι του που εξέχει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This