Σύγχυση στην Αμοργό με την εξαφάνιση του τουρίστα: «Σταματάμε τις έρευνες» – Η απάντηση της συντρόφου του

Ο 59χρονος συνταξιούχος αστυνομικός αγνοείται από τις 11 Ιουνίου

Must Read

Την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται για την τύχη του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα, Άλμπερτ Κάλιμπετ, που αγνοείται τρεις εβδομάδες στην Αμοργό, ο αδερφός του προχώρησε σε μία δήλωση που προκάλεσε αναστάτωση, υποστηρίζοντας πως οι έρευνες σταματούν.

Ο Όλιβερ Κάλιμπετ, μιλώντας σε αμερικανικό δίκτυο ανέφερε πως οι επιχειρήσεις που είχαν στηθεί, ώστε να φτάσουν οι οικείοι του συνταξιούχου αστυνομικού στα ίχνη του, ολοκληρώθηκαν, δίχως αποτέλεσμα. «Με βαριά καρδιά ανακοινώνω την ολοκλήρωση της έρευνας για τον αγαπημένο μας Άλμπερτ. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειές και την αποφασιστικότητά μας, ο Άλμπερτ παραμένει αγνοούμενος», είπε και ανέφερε ακόμη ότι παρά τις πολυήμερες έρευνες βρέθηκαν μηδενικά στοιχεία. Ο ίδιος άφησε αιχμές τόσο για την ελληνική κυβέρνηση όσο και την πρεσβεία των ΗΠΑ, τονίζοντας πως ήταν ελάχιστη η βοήθεια που έλαβαν. Σε κάθε περίπτωση επεσήμανε πως θα παραμείνει στην Ευρώπη, αναμένοντας κάποια εξέλιξη.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που έστειλαν τις προσευχές τους. Η υποστήριξή σας ήταν πηγή δύναμης για εμάς κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα δύσκολης περιόδου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις ομάδες έρευνας και διάσωσης που μας βοήθησαν και όσους έκαναν δωρεές στο GoFundMe για να καταστήσουν δυνατή την έρευνα. Ελπίζαμε πραγματικά για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα», ανέφερε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ από την πλευρά του, ο στενός φίλος του 59χρονου, Ρόμπιν Ουίνστον, σημείωσε πως οι ομάδες έρευνας εγκατέλειψαν το νησί, υπό τον φόβο της ασφάλειάς τους, καθώς οι πεζοπορίες και οι μεγάλες αποστάσεις έχουν επιβαρύνουν τον οργανισμό τους.

Διαψεύδει η σύντροφός του

Στον αντίποδα, η σύντροφος του τουρίστα που εξαφανίστηκε στις 11 Ιουνίου, Ντέμπι Λεσάν, η οποία βρέθηκε στο νησί από την πρώτη στιγμή, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθαρίζει ότι οι έρευνες συνεχίζονται, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό τις δηλώσεις του αδελφού του συντρόφου της.

Κοινοποιώντας την συνέντευξη του Όλιβερ Κάλιμπετ, η ίδια έγραψε ότι παρόλο που οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει από το νησί, οι προσπάθειες συνεχίζονται από εκείνη.

«Διαβάζω ότι η έρευνα για τον Άλμπερτ Καλιμπέτ ακυρώθηκε….. Αυτό δεν είναι αλήθεια! Ναι… Η πλειοψηφία των ανθρώπων που αναζητούν τον Άλμπερτ έχουν φύγει από το νησί, αλλά εγώ είμαι ακόμα εδώ και ψάχνω!. Η φίλη μου Diane που είναι πολύ εξοικειωμένη με τα μονοπάτια πεζοπορίας από τη λίμνη Tahoe, έχει έρθει αεροπορικώς για να συμμετάσχει στην αναζήτησή μου, όπως και πολλοί ντόπιοι», έγραψε.


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Και στην Τενερίφη έναν 19χρονο που αγνοείται 2 βδομάδες σταμάτησαν οι ισπανικές αρχές να τον ψάχνουν, που είναι το περίεργο;

  2. Πιστεύω ότι η Ελληνικές αρχές έκαναν και κάνουν ότι είναι δυνατό για την ανεύρεση του ανθρώπου.
    Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσαν οι κατηγορίες του αδελφού και της συζύγου του εξαφανισθέντος εναντίον των αρχών.Είναι ντροπή τους νομίζω 🤬🤬🤬🤬

    • Μας έχετε ζαλίσει τους @ρχεις με αυτόν.
      Ας καθόταν σπίτι του η στα αυγά του,έχει γεμίσει μ@λ@κεε και πρόβατα ο κόσμος!!!

  3. Ερχονται, βοηθιουνται στα δύσκολα, κρίμα που συμβαίνουν, βγάζουν την δυσαρέσκεια τους, φεύγουν… άλλοι μένουν και ουδείς ικανοποιημένος.
    Αν ήταν στην Αμερική ένα αντίστοιχο συμβάν… εμεις θα κατηγορούμε τις αρχές τους δημόσια για δυσλειτουργια?!
    Ή και οι ίδιοι… μεχρι πού να έφταναν άραγε οι κατηγορίες τους?!
    Εκ του ασφαλούς…?!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This