Εικόνες της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» από την Ερυθρά Θάλασσα – Ο χάρτης με τις επιθέσεις των Χούθι

Αντικατέστησε στην περιοχή την φρεγάτα «ΥΔΡΑ»

Must Read

H φρεγάτα «ΨΑΡΑ» συνεχίζει την παροχή προστασίας σε εμπορικά πλοία που διασχίzουν την Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ». Υπενθυμίζεται ότι αντικατέστησε στην περιοχή δράσης των ανταρτὠν Χούθι την φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

Το Συντονιστικό Στρατηγείο της επιχείρησης «Aspides» στην Λάρισα έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την αποστολή του ελληνικού πολεμικού σκάφους, επιχείρηση στενής προστασίας σε εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν.

Στην δημοσιότητα δόθηκε, επίσης, ο χάρτης με τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια και θαλάσσια οχήματα από την 28η Φεβρουρίου, όταν ξεκίνησαν να επιχειρούν στην Ερυθρά Θάλασσα έως σήμερα. Ο κύριος όγκος των επιθέσεων εντοπίζεται στην αποκαλούμενη «Πύλη των Δακρύων», τα Στενά Μπαμπ Ελ Μαντέμπ.

Οι επιθέσεις σημειώνονται κατά μήκος της κύριας διαδρομής ναυσιπλοΐας στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, με την περιοχή υψηλότερου κινδύνου να εκτείνεται σε περίπου 200 ν.μ. βόρεια και ανατολικά του Μπαμπ ελ Μαντέμπ προς την νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Μπορέλ και Δένδιας στην φρεγάτα «ΨΑΡΑ»

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ταξιδέψει την Παρασκευή στην Λάρισα, όπου θα επισκεφθεί το Συντονιστικό Στρατηγείο της επιχείρησης «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, θα μεταβούν στο Τζιμπουτί, όπου θα βρίσκεται η φρεγάτα «ΨΑΡΑ». Η Ελλάδα, μολονότι διαθέτει έναν γερασμένο στόλο, είναι η χώρα που με την Ιταλία στηρίζουν σθεναρά τις «Aspides», επιχείρηση που πολλοί στην ΕΕ αντιμετωπίζουν με αμφιθυμία.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This