«Έχουν» τον δολοφόνο του τοπογράφου – Η κρίσιμη κατάθεση της συζύγου του και οι προστριβές για τις αποτυπώσεις ακινήτων στη Μύκονο

Must Read

Τον δολοφόνο που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 54χρονο τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό, φέρεται να γνωρίζουν οι αρχές, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη.

Πρόκειται για τον οδηγό του σκούτερ, ο οποίος παρακολουθούσε μέρες τον τοπογράφο και επιχειρηματία, φορώντας μάλιστα τα ίδια ρούχα. Πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για γνώριμο των αρχών ο οποίος έχει εμπλακεί και σε άλλη υπόθεση ανθρωποκτονίας.




Οι έμπειροι αξιωματικοί συλλέγουν καταθέσεις και μαρτυρίες για τον 54χρονο τοπογράφο που το τελευταίο διάστημα είχε δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του real estate. Κρίσιμη θεωρείται και η κατάθεση της συζύγου του, η οποία σήμερα θα περιγράψει ενώπιων των αρχών όσα γνώριζε για τις δραστηριότητες του 54χρονου.




Πιθανόν οι πληροφορίες που θα ξετυλίξουν το νήμα της υπόθεσης να βρίσκονται στις  προστριβές για τοπογραφικές μελέτες στη Μύκονο, οι οποίες στέκονταν εμπόδιο για ανεγέρσεις οικοδομών. Παράλληλα, έρευνες θα γίνουν και στην Πάρο, όπου ο 54χρονος

 

Ο τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης

 

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Espresso, o άτυχος τοπογράφος-επιχειρηματίας το 2004 είχε συνεργαστεί στενά με τον νυν δήμαρχο Μυκόνου Χρήστο Βερώνη για τη σύνταξη του πρώτου χωροταξικού σχεδίου Μυκόνου. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της Β’ φάσης, με πολλά αιτήματα κατόχων γης να εντάξουν τις εκτάσεις τους και να τις κάνουν οικοδομήσιμες. Ωστόσο, στις διωκτικές Αρχές της Μυκόνου έχουν φτάσει πληροφορίες για «αντεγκλήσεις» και «διαμάχες» με… χωρικούς που έχασαν εξαπατημένοι τα «βοσκοτόπια» τους, όταν «επίσημα χείλη» τούς διαβεβαίωσαν ψευδώς ότι τα κτήματά τους δεν μπορούν να χτιστούν.

Κύκλωμα «ξένων» οικοπεδοφάγων, όμως, αντί πινακίου φακής, τους έκανε δελεαστικές προτάσεις και οι ντόπιοι ιδιοκτήτες, αφού πουλούσαν, έβλεπαν στη γη των παππούδων τους να χτίζονται βίλες και ξενοδοχεία. Οι Αρχές εξετάζουν με προσοχή κατά πόσο σχετίζεται (;) ο φόνος με τον αδιάφθορο αρχαιολόγο, ο οποίος είχε πέσει επίσης θύμα ξυλοδαρμού το βράδυ της Τρίτης 7 Μαρτίου 2024, ενώ πλησίαζε στο σπίτι του στην περιοχή του ΚΑΤ, στην Κηφισιά. Ο 54χρονος, ωστόσο, λέγεται πως διενεργούσε «ελέγχους» και «εκθέσεις» για την πορεία έργων στο νησί για λογαριασμό του δήμου αλλά και του τμήματος της Πολεοδομίας.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι θα βρουν απαντήσεις στο κινητό του θύματος, το οποίο έχει σταλεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή. Καθοριστικές πάντως για το κίνητρο του εγκλήματος θα είναι οι πληροφορίες που θα δώσει στην Ασφάλεια Αττικής ο Θ.Κ., συνεταίρος του 54χρονου στο Ψυχικό. Ο τοπογράφος φέρεται ότι είχε εκμυστηρευτεί από ποιους μπορεί να απειληθεί σοβαρά, καθώς το 2021 είχε καταθέσει μήνυση για ξυλοδαρμό στην Αστυνομία Χαλανδρίου, μόνιμο τόπο κατοικίας της οικογένειάς του.

Ο ξυλοδαρμός-προειδοποίηση εμφανίζεται ότι είχε ανατεθεί στον Αλβανό Ντότσι, τον καταδικασμένο για δύο φόνους, που πριν από λίγες μέρες μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από βαρυποινίτη συμπατριώτη του μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, υποτίθεται για διαμαρτυρία λόγω ζέστης …

Ο Ντότσι, εξάλλου, είχε κατηγορηθεί και για τη ληστεία, τον Νοέμβριο του 2022, στη Μύκονο με λεία 40.000 ευρώ, σε βάρος του 41χρονου εργολάβου από την Αλβανία. Ο Ντότσι με συνεργούς για να ακινητοποιήσουν το θύμα το είχαν χτυπήσει στα γραφεία του με σιδερολοστό στο κεφάλι. Το αυτοκίνητο πάντως όπου έχασε τη ζωή του ο 54χρονος μετά τη μαφιόζικη επίθεση ανήκε στον συνέταιρό του. Στο σημείο βρέθηκαν διάσπαρτοι κάλυκες και, όπως ακούγεται σε ηχητικό ντοκουμέντο, ο δράστης πυροβόλησε σίγουρα 14 φορές σε βάρος του θύματος.

Ο Παναγιώτης Στάθης στη Μύκονο ήταν ο Νο 1 τοπογράφος και είχε γίνει κουμπάρος με τον μεγαλοκατασκευαστή Ν.Σ. Μάλιστα, πριν λίγα χρόνια είχε κερδίσει περί τα 2.000.000 ευρώ σε τυχερό παιχνίδι, και με τα χρήματα αυτά είχε αγοράσει μεγάλη έκταση στη Μύκονο. Δεν είχε ασφαλώς ποινικό μητρώο και τον χειμώνα διέμενε στο Χαλάνδρι με την οικογένειά του. Ηταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά, ένα κορίτσι που του χρόνου θα δώσει πανελλαδικές και ένα αγόρι που είναι φοιτητής και σπουδάζει τοπογραφία στην Αθήνα.

Ο συνεταίρος του, Θ.Κ., συνήθως ήταν επιφορτισμένος με τα σχέδια στο γραφείο, ενώ ο αεικίνητος 54χρονος πήγαινε στις αυτοψίες χώρων-οικοπέδων κ.τ.λ, έχοντας ιδρύσει από κοινού εταιρία με την επωνυμία «SKS S… O.E.». Η εταιρία εκτός από το χωροταξικό της Μυκόνου φέρεται ότι είχε αναλάβει μεγάλα πρότζεκτ, όπως του επιχειρηματία Γιάννη Παπαλέκα και άλλων γνωστών. Πριν από λίγο καιρό εμφανίζεται να είχε αγοράσει ο ίδιος και ένα μεγάλο οικόπεδο στην περιοχή Αγιος Στέφανος, όπου έχτισε ένα μοντέρνο ακίνητο. Η φήμη του είχε φτάσει μέχρι την Ιο και την Πάρο σε αξιοποιήσεις οικοπέδων.

O ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου

Τον Μάρτιο του 2023 το σκοτεινό κύκλωμα των οικοπεδοφάγων της Μυκόνου έφτασε μέχρι την Κηφισιά, όπου ξυλοκοπήθηκε ανηλεώς ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός. Ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων είχε εντοπιστεί αιμόφυρτος στην περιοχή του ΚΑΤ στην Κηφισιά. Ηταν χτυπημένος στο πίσω μέρος του κεφαλιού, είχε σπασμένα πλευρά και συντριπτικά κατάγματα στη μύτη και στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον «Ευαγγελισμό».

Ημέρες μετά σε δηλώσεις του είχε πει: «Ποτέ στο παρελθόν δεν είχα λάβει κάποια προειδοποίηση, ένα ύποπτο μήνυμα. Δεν έχω προκαλέσει ποτέ και διατηρώ “υπηρεσιακό” προφίλ. Μου έχουν ζητήσει κάποιες φορές μεγαλομηχανικοί να βγω μαζί τους και πάντα αρνούμαι. Με αυτό που έγινε, το μυαλό μου πήγε από την πρώτη στιγμή σε τρεις υποθέσεις, σοβαρές και οι τρεις. Για μία από αυτές είμαι μάρτυρας σε μια δίκη που είναι σε εξέλιξη από το 2017-2018 και πάει από τη μια αναβολή στην άλλη. Οι παραβάσεις αφορούν κατασκευή εγκαταστάσεων σε περιοχή που από το 2005, λόγω του πολεοδομικού διατάγματος της Μυκόνου, έχει κηρυχθεί αδόμητη.

Εκεί λοιπόν έχουν φτιάξει ένα τεράστιο παράλιο μέτωπο από παράγκες και έχουν στήσει μπαρ πολυτελείας» είχε τονίσει, «φωτογραφίζοντας» καταστάσεις και πρόσωπα. Εξάλλου, τον Αύγουστο του 2018, επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Κουκά, σε μια περίεργη υπόθεση είχε γίνει αγνώριστος απ’ το ξύλο ο πρώην αντιδήμαρχός του Μιλτιάδης Ατζαμόγλου. Συγκεκριμένα, άγνωστοι επιτέθηκαν στον τότε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον γρονθοκόπησαν άγρια στο πρόσωπο. Οπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, οι δράστες τον πλησίασαν έξω από πασίγνωστο μπαρ και του επιτέθηκαν πισώπλατα. Ως δράστες είχαν κατηγορηθεί γιος απόστρατου ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ. και ένας «γεροδεμένος» 26χρονος.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This