Ήχησε το 112 στη Θεσσαλονίκη για την επερχόμενη κακοκαιρία

Must Read

Για τους πολίτες στη Θεσσαλονίκη ήχησε νωρίτερα το 112, ενόψει της σφοδρής κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» αύριο αρκετές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα από το 112 κάνει λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη (χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και καταιγίδες) από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (04/07/2024).

«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» προτρέπει τους Θεσσαλονικείς το… εξαιρετικά επείγον προειδοποιητικό μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Η κακοκαιρία θα εστιάσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής), καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης). Επίσης, θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος και η Εύβοια.

Λόγω, εξάλλου, και του γεγονότος ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Αιγαίου και των νοτιοανατολικών ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες, αναμένεται και η κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στις παράκτιες περιοχές λόγω των κεραυνών και των ισχυρών ριπαίων ανέμων που θα υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αύριο θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 30-32°C.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η επιστροφή στο καλοκαίρι αναμένεται από την Παρασκευή και κυρίως από το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This