Μήνυση κατά του Αυγενάκη κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου 

Must Read

Μήνυση κατά του πρώην υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπάλληλος της εταιρείας στο αεροδρόμιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» που δέχτηκε απρόκλητη επίθεση.

Μετά και από την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο 22χρονος εργαζόμενος που όπως φαίνεται και στο βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως, δέχτηκε χτύπημα από τον Λευτέρη Αυγενάκη,την περασμένη Παρασκευή,  κατέθεσε μήνυση που αφορά τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής.

Μετά από την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, ο εργαζόμενος κλήθηκε σήμερα να καταθέσει και προέβη σε μήνυση.

Σημειώνεται ότι για τα αδικήματα που έχουν καταγγελθεί και φορούν βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους, είναι πλημμελήματα για τα οποία οι αρχές δεν θα μπορούσαν να κινήσουν την διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ παράλληλα ο Λ. Αυγενάκης καλύπτεται από την βουλευτική ασυλία.

«Έχω ασυλία»: Η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ για τα αίσχη Αυγενάκη στο Ελ. Βενιζέλος

Τα αίσχη Αυγενάκη, που έκανε τον… μάγκα σε 22χρονο υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας στο Ελ. Βενιζέλος, δεν σταματάνε μόνο στην άθλια επίθεση. Έχουν και συνέχεια αφού ο ψευτόμαγκας έβαλε μπροστά την ασυλία του, όταν έφτασαν αστυνομικοί του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της Αστυνομίας, ο πρώην υπουργός και διαγραφείς πλέον από τη Νέα Δημοκρατία (που έχει τόσο θράσος ώστε να κρατάει την βουλευτική του καρέκλα) επικαλέστηκε την… βουλευτική του ασυλία.

Φέρεται να είπε «έχω ασυλία», όταν έφτασε αστυνομικός στο σημείο του περιστατικού, ο οποίος κλήθηκε από τον 22χρονο υπάλληλο, ενώ την ώρα του επεισοδίου ήταν παρόντες και δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Στην επίσημη αναφορά της αστυνομίας για το επεισόδιο που έγινε στις 10.15 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, αστυνομικός του τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου ενημερώθηκε από υπάλληλο security ότι είχε δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ επιβάτη και υπαλλήλων εταιρείας σε πύλη αναχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος».

Όταν έφθασε στο σημείο ο αστυνομικός, ο Λευτέρης Αυγενάκης του είπε «έχω ασυλία»! Ο αστυνομικός κάλεσε συναδέλφους του και το 22χρονο θύμα της επίθεσης ενημέρωσε για όσα είχαν προηγηθεί με τον βουλευτή. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον υπάλληλο ότι έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση, με εκείνον να επιφυλάσσεται του δικαιώματός του.

Βεβαίως εάν δεν δημοσιοποιούνταν το επίμαχο βίντεο με τα… κατορθώματα Αυγενάκη, ούτε επρόκειτο να τον στείλουν σπίτι του, ούτε φυσικά να ζητήσει έστω και την δήθεν συγνώμη και όλα θα κυλούσαν σαν να μη συνέβη τίποτα…

Η διαγραφή και η προκλητική αντίδραση – Δεν παραδίδει την έδρα

Το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε στη Βουλή από τον Βασίλη Βιλάρδο η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός διαγράφεται από το κόμμα. Πλέον η ΝΔ μένει με 157 βουλευτές, και ο Αυγενάκης παραμένει ανεξάρτητος.

Από πλευράς του ο Λευτέρης Αυγενάκης κρατάει προκλητική στάση, υποστηρίζοντας σε ανάρτησή του στο twitter/x, δεν παραδίδει την έδρα και συνεχίζει να είναι βουλευτής στο Ηράκλειο!

«Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα γράφει στην ανάρτησή του: «Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».




Τι προηγήθηκε

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης βγήκε από το γραφείο του γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη, με σκυμμένο το κεφάλι. Μάλιστα, απέφυγε να κάνει δηλώσεις, ενώ φαινόταν φανερά εκνευρισμένος.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, όπου παρέμεινε για περίπου 40 λεπτά, στο Μαξίμου κατέφθασε και ο Μητσοτάκης.


Από το πρωί σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και στελέχη των υπόλοιπων κομμάτων ζητούσαν την διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη, από τη θέση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η απάντηση-χλευασμός μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο

Μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας ο Αυγενάκης απάντησε με προκλητικό τρόπο, διαψεύδοντας ότι χειροδίκησε σε βάρος του υπαλλήλου, ωστόσο το βίντεο που ήρθε στο φως, τον διέψευσε.

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο. Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό ”άγριου ξυλοδαρμού”, ”λιποθυμιών”, ”χειροδικιών” από μέρους μου», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση. Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Πρόκειται για εκείνες τις στιγμές που οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις ανακοινώσεις του βουλευτή, που δίχως ίχνος ντροπής χλευάζει το πανελλήνιο. Ας θυμηθούμε την σκηνή με το «λεκτικό επεισόδιο», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος:

Υπενθυμίζεται, πως το σοβαρό περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, γύρω στις 10:00 το πρωί στην πύλη της πτήσης από Αθήνα για Ηράκλειο. Ο βουλευτής μπέρδεψε την πύλη και έχασε την πτήση του, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το όνομά του!

Έξαλλος, όχι μόνο χαστούκισε τον υπάλληλο, αλλά άρχισε να… επιτίθεται και στον εξοπλισμό του αεροδρομίου. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πως επιτέθηκε λεκτικά και σε αστυνομικούς, απειλώντας τους πως θα τους «μεταθέσει δυσμενώς» και επικαλούμενος την ασυλία του!

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Λαέ, αυτός ο απόπατος της κοινωνίας που ονομάζεται Νέα Δημοκρατία αξίζει το ΜΙΣΟΣ σου και την ΕΚΔΙΚΗΣΗ σου.

    Σιχαμένοι τραμπούκοι σαν τον Αυγενάκη πρέπει να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα, με τις περιουσίες τους δημευμένες και τα πολιτικά τους δικαιώματα στερημένα.

    Μη μασάτε πολίτες. Στείλτε τους στα κάτεργα που τους αξίζουν!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This