Στον εισαγγελέα ο χειριστής του drone για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στους πρόποδες του Υμηττού

Must Read

Η χρήση drone ίσως να ευθύνεται για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (03/07) σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά, στους πρόποδες του Υμηττού. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν προσαχθεί συνολικά τέσσερα άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.




 

Τελικά κατά την εξέταση τους ένας εξ αυτών παραδέχθηκε πως ήταν ο χειριστής και είναι υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής, ενώ τού επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ. Ένας 35χρονος χειριστής drone οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τι ξεκίνησε τη φωτιά

Πιθανολογείται πως η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη της μπαταρίας του drone και ήταν σε εξέλιξη δοκιμαστική πτήση του. To Μega έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο στα πλάνα του οποίου απεικονίζεται ένας άντρας να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας, ενώ είχε ήδη ξεσπάσει η φωτιά, και να μπαίνει μέσα στο βαν, το οποίο στη συνέχεια αποχωρεί από την περιοχή. Ωστόσο αστυνομικοί εντόπισαν τα τέσσερα άτομα και τα προσήγαγαν.




 

Τη διερεύνηση της υπόθεση ανέλαβαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και εξέτασαν προσεκτικά μαρτυρίες για παρουσία ύποπτου ατόμου το οποίο εκείνες τις ώρες κινούνταν στην περιοχή με μηχανάκι.

Η πρώτη εστίας της πυρκαγιάς εντοπίστηκε από drone της Πολιτικής Προστασίας. Άμεσα στη περιοχή έφτασαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιο συγκεκριμένα 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ έκαναν ρίψεις νερού εννέα αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.




 

Η φωτιά αρχικά ήταν κοντά στον οικισμό και για αυτό το λόγο εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα. Aκόμη λόγω της πυρκαγιάς υπήρξε προληπτική εκκένωση του κολλεγίου Deree.

Στη συνέχεια η πυρκαγιά κινήθηκε προς το βουνό. Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά σε λιγότερο από δυο ώρες.

Διαβάστε ακόμα: Από πτώση drone προκλήθηκε η φωτιά στα Γλυκά Νερά – Προσήχθησαν 4 άτομα

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This