Καταγγελίες πολιτών στην Αχαΐα: Μετέτρεψαν σε… πάρκινγκ τις προστατευόμενες αμμοθίνες στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς

Must Read

Προβληματισμό και συνάμα οργή προκαλούν οι καταγγελίες πολιτών, που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το «φως», σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφιλιάς στην Αχαΐα.

Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως κάθε Σαββατοκύριακο οι αμμώδεις παραλίες Καλογριά, Σαμαραίικα, Φάλαρη και Κουνουπελάκι μετατρέπονται σε….πίστα για μεγάλου κυβισμού οχήματα, αλλά και σε υπαίθρια πάρκινγκ. Ντόπιοι με αγροτικά και επισκέπτες με τζιπ διασχίζουν ολόκληρα χιλιόμετρα μέσα στις προστατευόμενες αμμοθίνες, καταστρέφοντας την προστατευόμενη παράκτια βλάστηση. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, συγκεκριμένα τζιπ χωρίς πινακίδες εμφανίζονται επαναλαμβανόμενα αλλά με διαφορετικούς επιβάτες, γεγονός που δείχνει πως ενοικιάζονται σε τουρίστες από κάποια τοπική επιχείρηση.

«Τα έχουν δει να κινούνται σε όλο το εύρος της παραλιακής ζώνης από την Αχαΐα (παραλία Καλόγρια) έως την Ηλεία με διαφορετικούς επιβάτες. Επίσης τα έχουν δει να “κολλούν” στην άμμο και να γίνεται ολόκληρη επιχείρηση με τρακτέρ για ρυμούλκηση», καταγγέλλουν πολίτες από την περιοχή.

Την ίδια ώρα, ακόμη και λουόμενοι κατεβαίνουν στην παραλία με το αυτοκίνητό τους και το παρκάρουν στις αμμοθίνες.

Οι υπεύθυνοι του φορέα διαχείρισης ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να επιτηρεί την προστασία του Εθνικού Πάρκου, ειδικά το καλοκαίρι που στις παραλίες γίνεται η αναπαραγωγή της καρέτα-καρέτα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This