Επτά συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για εμπρηστικές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους στου Ψυρρή

Πέντε προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Must Read

H Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πρόχώρησε στην σύλληψη 7 ατόμων για επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους στην χώρα μας. Πρόκειται για μια 25χρονη Ελληνίδα, έναν 44χρονο Έλληνας, τρεις Ιρανούς, ηλικίας 30, 36 και 44 ετών, και δύο Αφγανούς 26 και 46 ετών.

Η 25χρονη, οι δύο Ιρανοί, ηλικίας 36 και 44 ετών, και ο 46χρονος Αφγανός φέρονται ως οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στις 15 Μαΐου σε εστιατόριο και ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων στου Ψυρρή.

Οι συλληφθέντες φέρονται να τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στις επιχειρήσεις εστίασης. Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους κατηγορούνται για εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών, από τους οποίους μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με φωτιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία.

Άλλη επίθεση στου Ψυρρή

Ο 26χρονος Αφγανός, ο 30χρονος Ιρανός και ο 44χρονος Έλληνας φέρονται ως οι δράστες της επίθεσης στην εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουνίου. Κατηγορούνται ότι προσέγγισαν το σημείο με μοτοσικλέτα και με την ρίψη εύφλεκτου υγρού στην κεντρική είσοδο προκάλεσαν φωτιά.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους κατηγορούνται για εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν σε οικία και κελί καταστήματος κράτησης εστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Πέντε προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Φωτό αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This