Πρόστιμο 20.000 ευρώ στα ΕΛΤΑ από την ΑΔΑΕ κατόπιν καταγγελίας ιδιώτη για… τσαπατσούλη ταχυδρόμο

Must Read

Με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ «τιμώρησε» η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, για το γεγονός ότι κάποιοι από τους ταχυδρόμους «επιμένουν» να τοποθετούν την αλληλογραφία των πολιτών στο κοινόχρηστο κουτί της πολυκατοικίας και όχι ξεχωριστά στη θυρίδα του κάθε αποδέκτη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΑΕ, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε μετά από «καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία διανομέας της εταιρείας ΕΛΤΑ δεν εναπόθετε τους φακέλους απλής αλληλογραφίας εντός των γραμματοκιβωτίων της πολυκατοικίας, αλλά τους τοποθετούσε σε κοινόχρηστο κυτίο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε διακινδύνευση το απόρρητο της επικοινωνίας μέσω επιστολών», προσθέτοντας ότι η ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε «την επιβολή της διοικητικής κύρωσης του χρηματικού προστίμου ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΕ (ΕΛ.ΤΑ. ΑΕ)».

Στην υπεράσπισή τους, τα ΕΛΤΑ υποστήριξαν ότι ο διανομέας τοποθετούσε την αλληλογραφία στις ξεχωριστές θυρίδες, αλλά όταν δεν χτυπούσε τα θυροτηλέφωνα και δεν του άνοιγαν τα έριχνε σε εξωτερικό κοινόχρηστο. Αυτό απορρίφθηκε από την έρευνα της ΑΔΑΕ, καθώς το κουτί στο οποίο έριχνε τα γράμματα βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εδώ τα αφήνουν σε λάθος διεύθυνση, της διπλανής πολυκατοικίας στην δική μας. Ενίοτε, τα πετάνε με λάστιχο στην είσοδο… Φανταστείτε να είναι επίσημο έγγραφο. Καλά έκανε ο άνθρωπος και κίνησε διαδικασία! Και δεν ντράπηκαν να δώσουν τέτοια δικαιολογία!!! Δεν έλαβαν υπόψη ότι τα κουτιά είναι εντός της πολυκατοικίας. Ακόμη και αν αυτό δεν είναι σωστό.

  2. Εμείς πλέων συνηθίσαμε τις μαλακίες τον ΕΛΤΑ πάντα ληγμενους λογαριασμούς μας φέρνουν και το ποιο σημαντικό πάντα σε άλλοι διεύθυνση και όταν
    Κάναμε παράπονα μας είπαν δεν έχουμε γραμματοκηβοτιο ενωο ειπαρχει εδώ και 23 χρόνια και είμαι σε μονοκατοικία.

    • ;Παλιά γινότανε η διανομή σωστά και όπως ήθελαν τώρα φορτοσανε σε ένα ταχυδρόμο δουλειά για δύο ή και τρεις !!!!και πάλι καλά!!Ότι μπορούνε κάνουμε!!

  3. Εδώ σε εμάς κάνει διανομή με μηχανάκι Ούτε καν κατεβαίνει από το μηχανάκι Τα πετάει από μακριά στην πόρτα Επίσης δίπλα μας υπάρχει επιχείρηση πλυντηρίου και μετά γραφεία Ιατρικών εργαλείων Όλα μαζί σε μια πόρτα πολυκατοικίας όπως στην Αμερική παλιά που πέταγαν τις εφημερίδες Ελεος

  4. Επιλέγεις την εργασία σου και είσαι υποχρεωμένος να την κάνεις σωστά. Δεν υπάρχει δικαιολογία λίγα λεφτά παίρνω αυτά που παίρνω αυτά είναι. Τους μισθούς μας αρέσει δεν μας αρέσει τους επιλέξαμε εμείς. Όταν έξω αντιδρά μόνο ένας και ο άλλος που έχει οικογένεια έχει την πιπίλα εγώ έχω παιδιά να θρέψω είναι άξιος της μοίρας του και τα παιδιά του είναι άξια της μοίρας τους να δεχθούνε το ποσό που τους προσφέρει το κράτος γιατί το δέχτηκε ο πατέρας τους.

  5. Το πόσο πού παίρνει ο κάθε εργαζόμενος δεν παίζει ρόλο να κάνει σωστά την εργασία του ή όχι. Επιλέγεις την εργασία σου και είσαι υποχρεωμένος να την κάνεις σωστά. Δεν υπάρχει δικαιολογία λίγα λεφτά παίρνω αυτά που παίρνω αυτά είναι. Τους μισθούς μας αρέσει δεν μας αρέσει τους επιλέξαμε εμείς. Όταν έξω αντιδρά μόνο ένας και ο άλλος που έχει οικογένεια έχει την πιπίλα εγώ έχω παιδιά να θρέψω είναι άξιος της μοίρας του και τα παιδιά του είναι άξια της μοίρας τους να δεχθούνε το ποσό που τους προσφέρει το κράτος γιατί το δέχτηκε ο πατέρας τους.

  6. Παραγγελία μου από AliExpress φαίνεται ότι έχει φτάσει στον αερολιμένα Αθηνών από τις 27/02/24 . Το τοπικό κατάστημα ΕΛΤΑ μου είπε νά επικοινωνήσω με τα κεντρικά για περισσότερες πληροφορίες και για να προωθηθεί η αποστολή. Η απάντηση τους ήταν ότι αποστολές με πρόθεμα UA δεν μπορούν να ανιχνευθούν. Περιμένω ακόμα…06/07/24.

  7. Μπορεί σ’ αυτά που λέτε να έχετε δίκιο αλλά ξέρετε πόσες φορές εμένα προσωπικά μου έτυχε να ψάχνω να βρω ιδιοκτήτη της αλληλογραφίας γιατί ο υπάλληλος του ΕΛΤΑ την άφησε σε άλλη διεύθυνση απ’ αυτή που έγραφε; Και μάλιστα ήταν από φάκελο τράπεζας μέχρι λογαριασμούς της ΔΕΗ; Ευχαριστώ.

  8. Ο κάθε καρμιρης έχει μπει εδώ μέσα κ λέει τη παπαρα του π να ξέρατε όμως ότι τα παιδιά π δουλεύουν στα ελτα παίρνουν 700κατοσταρικα εκεί π ήταν 5 ταχυδρομοι πλέων είναι μόνοι τους βγάζουν τη δουλειά για 5 π να προλάβουν δλδ να βγάλουν τόσο όγκο απλής αλληλογραφίας λέτε για χαραμοφαηδες κ για μλκιες για πάτε μέσα να δείτε τη παράνοια είναι αλλά στην Ελλάδα είστε όλοι δικαστές κ τα ξέρετε όλα όσο για αυτόν π έγραφε γτ τα πετάει ο ταχυδρόμος στο μάρμαρο της πολυκατοικίας απλό είναι κυρία μ βάλτε ένα κουτάκι απέξω εκτός αν θέλετε να σας το φέρει στο κρεβάτι σας πάνω έλεος με τη κακομοιρια σας

      • Δεν υπάρχουν εργοστάσια πλέον. Οι εκσυγχρονιστές – ευρωπαϊστές – μεταρρυθμιστές την αποβιομηχάνισαν τη χώρα τελείως.

    • Μαζί σου!τους τρεχουν πολύ, περικοπές και τα λοιπά ..αλλά έχει και κάτι κοπρόσκυλα που ούτε θέλουν ούτε κάνουν την δουλειά τους!. Εμείς έξω τα έχουμε κανονικά με τα ονόματα αλλά ο δικός μας τα αφήνει όλα μαζί πάνω από τα κουτιά…και η γειτονιά μας δεν είναι και η καλύτερη…

    • Μπορεί σ’ αυτά που λέτε να έχετε δίκιο αλλά ξέρετε πόσες φορές εμένα προσωπικά μου έτυχε να ψάχνω να βρω ιδιοκτήτη της αλληλογραφίας γιατί ο υπάλληλος του ΕΛΤΑ την άφησε σε άλλη διεύθυνση απ’ αυτή που έγραφε; Και μάλιστα ήταν από φάκελο τράπεζας μέχρι λογαριασμούς της ΔΕΗ; Ευχαριστώ.

    • Όταν θα πας να πιεις τον καφέ σου και σε περίπτωση που είναι σκ@τα μη διαμαρτυρηθεις γιατί πολύ πιθανό να παίρνει και αυτός 700€.
      Γενικά εσύ μην ξαναδιαμαρτηρηθεις ποτέ, γιατί ξέρεις κάτι, πολλοί παίρνουν 700€…
      Με το ζόρι δεν την πήρε τη δουλειά και ο”σταρχιδισμος” ήρθε ο καιρός να πάψει ειδικά στο δημόσιο.

      • Μιλάς κι είσαι πανασχετος .. η μάλλον ο ορισμός του καρεκλακια ασχετου ειδημονα… Δεν υπάρχει δημόσιο ταχυδρομείο.. ΕΛΤΑ ΑΕ είναι… Όσο για υπαλλήλους σκλάβους που έχει είναι συμβασιούχοι μήνα μήνα … τους παίρνουν για κάποια δουλειά και κάθε φορά τους φορτωνουν κι άλλη μέχρι να σκάσουν … Όλοι λέτε την ηλιθιομαρα λες κι είστε να μην πω τι και για την εξαημςρη εργασία κι όπου άλλου σας π.. δαει το κράτος τσιμουδιά….

  9. Επειδή, σχολιάζουμε χωρίς να ξέρουμε όλα τα στοιχεία. Έγραφε όλα τα στοιχεία ο τύπος. Όπως στο κουτί έγραφε τα στοιχεία του.

  10. Όλοι κρίνετε χωρίς ίχνος του τι συμβαίνει στον κλάδο…. Ιδιωτικές εταιρείες αφήνουν απλά ειδοποίηση κι έλα παρτο σου λένε… ΕΛΤΑ δε τώρα σχεδόν το 80℅ των διανομέων είναι συμβασιούχοι.. μήνα μήνα… Πόσο δυσκολο ειναι κάποιος να εκδικηθεί αυτή την κατάσταση;;;.. Σου λέει.. με διώχνετε;;.. κάνω την κουτσουκελα μου και πληρωστε … Οχι τόσο ευκολο δεν είναι…. Σιγά μην παρει 20000€ ο ιδιώτης για κάτι που είναι διάτρητο… Ναι μεν υπάρχει κουτί και ποιος μου λέει ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να τα βάζει ο ιδιώτης στο κοινόχρηστο να καρφωθεί τα φράγκα;;.. Και τέλος παλαιοτερα υπήρχαν σε δήμο 10 ταχυδρόμοι… Τώρα είναι ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ για 70000 κόσμο..!!!!!!?!!!!!!!!!!!

    • Τι μαλακίες λες, έχω συνεργαστεί σχεδόν με κάθε ταχυδρομική είτε για να στείλω είτε για να λάβω (γιατι στέλνω συχνά πράγματα) και τα ΕΛΤΑ μακράν από τις χειρότερες… Περνάνε οπότε κυριολεκτικά τους καπνίσει χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για την ώρα εκ των υστέρων ή για κάποιο ωράριο τίποτα (σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που σου στέλνουν μήνυμα για την παραλαβή εάν πρόκειται να το παραδώσουν σύντομα). Άμα δεν τους βρήκες, δεν πειράζει, έλα πάρτο από το πρακτορείο. Πολλές φορές δεν περνάνε καν! Έχει τύχει σκηνικό που είχαμε βάλει διεύθυνση παραλαβής ένα κατάστημα και ο ταχυδρόμος έστειλε ειδοποίηση το πρωί ότι πέρασε και δεν βρήκε κανέναν, ενώ δεν πέρασε ποτέ. Άλλο σκηνικό να περιμένω να παραλάβω κάτι και να μην έχω κάποια ειδοποίηση ότι οκ έγινε η παραλαβή, είχα δει στην πορεία αποστολής ότι είχε γίνει η παραλαβή, εγώ δεν είχα πάρει τίποτα και τελικά είχε παραλάβει το πακέτο ο γείτονας μου ξέρω εγώ.

      • Παιδιά,αυτό που ξέρω είτε πρόκειται για ιδιωτική είτε για δημόσια υπηρεσία, είναι ότι το ψάρι βρωμάει απ’το κεφάλι.
        Όχι βέβαια ότι παντού δεν υπάρχουν και οι ακαματηδες και λουφαδοροι υπάλληλοι, αλλά όταν δεν πληρώνεται κάποιος έστω για να βιοποριζεται ικανοποιητικά και έχει και του κόσμου τις σκοτουρες στην καθημερινότητα πόσο να αποδώσει;
        Αθάνατη Ελλάδαρα.

      • Παιδιά,αυτό που ξέρω είτε πρόκειται για ιδιωτική είτε για δημόσια υπηρεσία, είναι ότι το ψάρι βρωμάει απ’το κεφάλι.
        Όχι βέβαια ότι παντού δεν υπάρχουν και οι ακαματηδες και λουφαδοροι υπάλληλοι, αλλά όταν δεν πληρώνεται κάποιος έστω για να βιοποριζεται ικανοποιητικά και έχει και του κόσμου τις σκοτουρες στην καθημερινότητα πόσο να αποδώσει;

      • Το ΕΛΤΑ δεν είναι κούριερ…περνάει είσαι έχει καλώς δεν είσαι ειδοποίηση,..και αν το πακέτο είναι μεγάλο δεν το παίρνει καν το ειδοποιεί από το πρωί ….Εκτός αν έχεις συμφωνήσει μαζί του να σου τα αφήνει κάπου σίγουρα …Ασφαλώς και σε εξυπηρετεί…για να ξέρετε αλλιώς κούριερ και πληρώστε το αντίστοιχο

    • Μάλλον δεν κατάλαβες καλά,δεν τα παίρνει ο ιδιώτης τα χρήματα ,αλλά η εφορεία το ελληνικό δημοσίου, πρόστιμο επέβαλαν ,όχι χρηματική αποζημίωση.και στο φινάλε ας βγουν στον δρόμο να διεκδικήσουν όπως κάναμε και εμείς τόσα χρόνια.

  11. Πριν από 25 χρόνια τηλεγράφημα που με καλούσε για αναπληρωτή εκπαιδευτικό δεν μου το παρέδωσε στο χέρι αλλά στο τραπέζι του θυρωρου κανείς δεν με ειδοποίησε και δεν παρουσιάστηκα. Έτσι ήταν τότε. Άσε πού και ο θυρωρος από τους τελευταίους του είδους δεν μου τηλεφώνησε ότι άφησε τηλεγράφημα. Αυτά δεν ξεχνιούνται.

  12. Να τους πούμε κι ευχαριστώ που περνούσαν και δεν δηλώναν ότι πέρασαν αλλά δεν βρέθηκαν οι θυρίδες
    Η πιο άχρηστη ΔΕΚΟ τα ΕΛΤΑ. Δεν έχει λόγο ύπαρξης εκτός από το να παίρνουν μισθό κάποιοι χαραμοφάηδες

  13. Υπαρχουν και χειροτερα:
    Στην πολυκατοικια που μένω, στην Καλλιθεα, ο ταχυδρομος (που περνά ανά 15ημερο), τα αφηνει εξω απο την πολυκατοικα, στο μαρμαρο της εξωπορτας.

  14. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΤΠΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ ΤΑ ΕΛΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑΜΕΥΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
    Η ΕΞΩΦΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΟ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΓΟΝΕΤΕ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΉ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
    ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΌ Η ΔΕΗ ΕΙΣΠΡΑΤΗ ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    • Πολλές επιχειρήσεις εκδίδουν λογαριασμούς με προηγούμενη ημερομηνία για να πάρουν τα χρήματα πιο γρήγορα! Ελέγξτε τις ημερομηνίες των παραστατικών, των email ή και τις σφραγίδες πάνω στους φακέλους. Γενικά όλοι κοιτούν το συμφέρον τους!

      • Τα ΕΛΤΑ άμα στείλεις δέμα η περιμένεις κανε το σταυρό σου δεύτερον όσο αφορά την αποστολή φακέλων πέταμα στην είσοδο μη πω για τα εύθραυστα εκεί άστα

  15. Τα ΕΛΤΑ έχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν ακόμη γιατί ακόμα τα χρησιμοποιεί ο κόσμος τόσες άλλες υπηρεσίες υπάρχουν

  16. Ελάτε στα χωριά να δείτε τι γίνεται.
    Τα αφήνουν όλα στο καφενείο και στο φιλότιμο των Ελλήνων….
    Υπογράφουν συστημένα.
    Γειτόνισσες παίρνουν την σύνταξη και της διπλανής…. Σουρεαλ.

  17. Άλλη συχνή συνήθεια των ταχυδρόμων είναι να μην χτυπούν το κουδούνι σε περίπτωση συστημένων επιστολών, για να μην ανέβουν σε όροφο να τα παραδώσουν
    Αφήνουν ειδοποιητήριο και ισχυρίζονται ότι λείπαμε. Όταν τους είπαμε ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα είμασταν σπίτι, με θράσος ισχυρίζονται ότι δεν λειτουργεί το κουδούνι μας η δεν ακούσαμε. Μάλιστα με θράσος ισχυρίζονται ότι δεν είναι courier
    Δεν ξέρω πόσο είναι η κρατική συμμετοχή στα ΕΛΤΑ, αλλά μάλλον πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η αποδοτικότητα τους και η διατήρηση τους

    • Τα ίδια κάνουν και κάποιες ιδιωτικές ταχυμεταφορές ,εδώ στην Λαμία .Το γνωρίζω εκ πείρας,αρκετές φορές και όχι για συστημένη αλληλογραφία αλλά για δέματα κτλ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This