Έντονη συγκίνηση στην δίκη για τον Γιώργο Καραϊβάζ – Τι κατέθεσε η χήρα του και άλλα μέλη της οικογένειας

Μίλησαν ακόμη η μητέρα και η αδελφή του δημοσιογράφου, αστυνομικός και ένας αυτόπτης μάρτυρας

Must Read

Με τις καταθέσεις μελών της οικογενείας του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς και ατόμων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες ξεκίνησε σήμερα εκ νέου μετά την διακοπή της στις 26 Ιουνίου η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του  τον Απρίλιο του 2021.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας δεν έλειψαν οι στιγμές έντονης συγκινησιακής φόρτισης.




Κατηγορούμενα για την δολοφονία είναι δύο αδέλφια, ένας 41χρονος και ένας 49χρονος οι οποίοι διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Τι είπε η οικογένεια

Η πρώτη μάρτυρας που ανέβηκε στο βήμα ήταν η χήρα του αστυνομικού συντάκτη, Στάθα Αλεξανδρόπουλου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας. Τον δολοφόνησαν αυτοί που ήθελαν να του κλείσουν το στόμα».

«Ήταν εργασιομανής (σ.σ ο Γιώργος Καραϊβάζ) και άνθρωπος του καθήκοντος».

«Τα τελευταία χρόνια ασχολιόταν πολύ έντονα με το οργανωμένο έγκλημα».

«Ήταν ένας από έγκυρους και έγκριτους δημοσιογράφους στο αστυνομικό ρεπορτάζ και ήταν ένας καταξιωμένος αστυνομικός συντάκτης».

«Δεν ήταν κύριο αντικείμενο της συζήτησης μας η δημοσιογραφική ενασχόληση του Γιώργου. Άκουγα ότι μίλαγε με κάποιον Δημήτρη. Μίλαγε με εκάστοτε υπουργού, υφυπουργό, γενικό γραμματέα, με ποινικούς και εκάστοτε εμπλεκόμενο στο ρεπορτάζ του, αυτό μπορώ να το πιστοποιήσω».

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ δεν άντεξε και «λύγισε» όταν χρειάστηκε να αναφερθεί στην δολοφονία. Αντιλαμβανόμενος την συναισθηματική της φόρτιση ο πρόεδρος του δικαστηρίου της είπε πως δεν χρειάζεται να μπει σε λεπτομέρειες.




Λίγα λεπτά διήρκεσε η κατάθεση της μητέρας του δημοσιογράφου καθώς ήταν πολύ συγκινημένη.

«Δεν μου έλεγε αν κάτι τον απασχολούσε. Μου έλεγε πάντα “είμαι καλά μαμά”. Για τη δουλειά του μου έλεγε ότι όλα ήταν καλά. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι και οι εντολείς. Έτσι όπως αφαίρεσαν τη ζωή του παιδιού μου να τιμωρηθούν και αυτοί όπως τους αξίζει. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι όλοι».

«Με τον αδελφό μου είχαμε καλή σχέση, ποτέ δεν μου είχε πει κάτι για τη δουλειά του» είπε η αδελφή του θύματος, Ανατολή Καραϊβάζ.




Στο δικαστήριο κατέθεσε και αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του δημοσιογράφου, ο οποίος, είπε πως ο σωματότυπος του δράστη ταιριάζει με αυτόν ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Δάκρυα πλημμύρισαν τα μάτια των μελών της οικογένειας όταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, εργαζόμενος στο δήμο Αλίμου, περιέγραψε τη στιγμή του εγκλήματος. 

«Ήμουν με τους συναδέλφους μου. Ακούμε το μπαμ. Γυρίζουμε. Στο σημείο, έχει μία πέργκολα ξύλινη, εκεί ακούστηκε, άκουσα κάτι σαν εξάτμιση και ένα “αααα”. Νόμιζα ότι κάηκε ο άνθρωπος από την εξάτμιση. Βλέπω τους δύο από πάνω να βαράνε αβέρτα. Δύο άνδρες όρθιοι ήταν, ο μπροστινός κρατούσε το όπλο και βαρούσε. Ήταν φουλ καλυμμένοι από πάνω μέχρι κάτω.Τα παιδιά μου είπαν «πάρε την αστυνομία».Φορούσαν το κράνος και από μέσα σαν μα είχε φουλ φέις… Ήταν πολύ ήρεμοι, ψύχραιμοι ανέβηκαν στην μηχανή και έφυγαν. Ήταν άνετοι, πολύ χαλαροί όπως εγώ όταν πάω να κλαδέψω».




(κεντρική φωτογραφία: το σημείο της δολοφονίας)

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This