Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο 44χρονος – Το «πλούσιο» παρελθόν του

Ο άνδρας ετοιμαζόταν να φύγει για διακοπές μετά το έγκλημα, αλλά δεν πρόλαβε!

Must Read

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε κι έλαβε ο 44χρονος άνδρας, που συνελήφθη χθες το απόγευμα, για την δολοφονία του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, στο πλαίσιο εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Ο άνδρας με το «πλούσιο» παρελθόν που είναι γνωστός στη Μύκονο με το όνομα ο «Ωραίος», οδηγήθηκε στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, λίγο μετά τις 9:30.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο ίδιος, λίγο μετά το άγριο φονικό στο Ψυχικό, κανόνισε διακοπές και μάλιστα επρόκειτο να φύγει το Σάββατο με την σύντροφό του για την Κύθνο. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι αστυνομικοί την στιγμή της επιχείρησης, τον έπιασαν κυριολεκτικά με τις βαλίτσες στα χέρια.

«Σκότωσε και κανόνισε να πάει διακοπές. Όμως δεν πρόλαβε» λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ, συμπληρώνοντας πως ο 44χρονος, που φέρεται να άδειασε τα δυο 9αρια πιστόλια στο κεφάλι του τοπογράφου, δεν πρόλαβε να πάρει τα χρήματα για τη «ματωμένη» δουλειά.

Το «πλούσιο» παρελθόν του

Την ίδια ώρα, οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το παρελθόν του έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας. Πρόκειται για έναν άνδρα, που θεωρείται βασικός ύποπτος και είχε καταδικαστεί σε ισόβια πρωτόδικα για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό το 2017 μειώθηκε η ποινή του σε 15 χρόνια.

Ο ίδιος είχε παντρευτεί με μια κοπέλα, η οποία για πολλά χρόνια ήταν κορυφαία μακιγιέζ, γεγονός που του έδωσε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με ορισμένα top ονόματα της ελληνικής showbiz, ακόμη και στη Μύκονο. Μερικά χρόνια αργότερα οι δυο τους χώρισαν, έχοντας προλάβει να αποκτήσουν ένα παιδί, ενώ η γυναίκα μετά τη σύλληψη του για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, μίλησε για κακοποίηση (φραστική και σωματική) που είχε υποστεί από εκείνον.

Τα χρόνια που προηγήθηκαν υπήρξαν ιδιαίτερα «δραστήρια» για το ζευγάρι, αφού ο 44χρονος επεδίωκε τα φώτα της δημοσιότητας και την προβολή, την ίδια ώρα που οι παράνομες δραστηριότητες που του αποδίδονται γίνονταν στο σκοτάδι και χωρίς καθόλου… λάμψη. Ο άνδρας δεν δίσταζε να φοράει ακόμη και μπλουζάκια, με τυπωμένα…όπλα! Όπως φαίνεται στην φωτογραφία ντοκουμέντο που αποκαλύπτει σήμερα το flash.gr ο 44χρονος είχε έντονη κοσμική ζωή και δεν έκρυβε το πάθος του για τα επώνυμα ρούχα με τα οποία συνέδεε τις βόλτες του στην ακριβή Μύκονο.

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία ο «ωραίος» φωτογραφήθηκε με γνωστό Έλληνα μόδιστρο (ο οποίος φυσικά είχε άγνοια περί της σκοτεινής ζωής του ανθρώπου δίπλα του) όπου εμφανίζεται να φορά λευκό t-shirt με τυπωμένο επάνω του ένα…περίστροφο!

Πλέον, οι Αρχές αναζητούν τον ηθικό αυτουργό, που υπέγραψε το συμβόλαιο «θανάτου», με τους έμπειρους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, να εκτιμούν πως σύντομα θα φτάσουν στα ίχνη του. Τρία ταξίδια του 44χρονου συλληφθέντα πριν από δυο μήνες στη Μύκονο και συναντήσεις για…δουλειές, με γνωστό επιχειρηματία, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, που εξετάζουν με λεπτομέρεια τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους, ώστε να συμπληρώσουν το παζλ.




Την ίδια ώρα, ο 44χρονος συλληφθείς, ελληνικής καταγωγής, αρνείται τις κατηγορίες. Ο ίδιος μπήκε στο επίκεντρο των ερευνών του Ανθρωποκτονιών για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, έπειτα από ανάλυση του κινητού του τελευταίου, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, οι Αρχές ανακρίνουν την σύντροφό του αναζητώντας πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για συγκεκριμένο άτομο που δραστηριοποιείται στη Μύκονο στον τομέα των ακινήτων και θεωρείται ύποπτος ως ηθικός αυτουργός. Από το κινητό του δράστη και τις ανακτήσεις από αυτό επιχειρούν να δουν αν υπάρχουν επαφές και επικοινωνίες με τον ύποπτο ηθικό αυτουργό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 44χρονος θεωρείται βασικός ύποπτος και είχε καταδικαστεί σε ισόβια πρωτόδικα για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό το 2017 μειώθηκε η ποινή του σε 15 χρόνια.




Πλέον, οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, που κάνουν «φύλλο και φτερό» τα τέσσερα κινητά του 44χρονου. Εκτιμούν ότι από τα αρχεία που θα ανασύρουν, θα εντοπιστούν στοιχεία που θα τον «δένουν» με τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση.

Παράλληλα, αναζητούν ένα ακόμη άτομο που βοήθησε τον φερόμενο δολοφόνο να απομακρύνει από το υπόγειο πάρκινγκ του Ζωγράφου τη μηχανή που χρησιμοποίησε κατά την διάρκεια της δολοφονίας. Και αυτό γιατί οι κάμερες έχουν πιάσει, λίγες ώρες μετά το έγκλημα, τον 44χρονο να φεύγει, από το σημείο στου Ζωγράφου όπου είχε αφήσει τη μηχανή, με άλλα ρούχα με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας άγνωστος συνεργός του.

«Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα πήγαινε στο αεροδρόμιο ”Ελ. Βενιζέλος”»

«Ο φερόμενος ως δράστης πιάστηκε μετά από πάρα πολλές εξειδικευμένες έρευνες, και αξιοποιήσεις πληροφορίας και ακολουθήθηκε μετά την δολοφονία, κάμερα-κάμερα και στενό- στενό που πήγε στην σύντροφό του στου Ζωγράφου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα πήγαινε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο φερόμενος ως δράστης είναι στα χέρια της αστυνομίας, είναι πολύ σοβαρός και βαρύς ποινικός, δεν ”ανοίγει το στόμα του” καθόλου, όπως περίμεναν στην ΕΛ.ΑΣ.. Και βεβαίως εμπλουτίστηκε με άλλα δύο άτομα το κλιμάκιο που βρίσκεται στην Μύκονο, διότι είναι κοντά στα ίχνη του ανθρώπου που ενδεχομένως να έδωσε την εντολή, που συνεννοείτο με τον 44χρονο», δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Σταύρος Μπαλάσκας και συνέχισε:

«Βρέθηκαν ειδικοί συσχετισμοί με την Greek mafia, από την στιγμή που ο φερόμενος ως δράστης είναι ποινικός και η μεγαλύτερη «κηλίδα» πάνω του είναι η απαγωγή του Παναγοπούλου, και τότε είχε ειπωθεί πως τα χρήματα από την απαγωγή του, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ, είχαν πάει στην Greek mafia μέσω ενός στελέχου της Greek mafia το οποίο εκτελέστηκε στο σπίτι του, στο εξοχικό του μπροστά στην οικογένειά του.  Τώρα το επόμενο βήμα θα είναι να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ακόμη τέσσερα άτομα, που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ. «Έχουν ανοιχτεί οι κάρτες SIM και τίθενται σε παρακολούθηση άλλα 4 άτομα στην Μύκονο και σήμερα κιόλας αναμένονται εξελίξεις», τόνισε κλείνοντας ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This