Πανελλαδικές Εξετάσεις: Υποψήφιος πέτυχε το απόλυτο 20 στα Μαθηματικά – Το μήνυμα που στέλνει για τις αποφάσεις ζωής

«Δεν είναι δίκαιο να αποφασίζουμε για όλη μας τη ζωή στα 18 μας χρόνια»

Must Read

Τους κόπους του να ανταμείβονται βλέπει με ανακούφιση και συγκίνηση ο Βασίλης Σολοβός, που κατάφερε το…ακατόρθωτο, αφού έγραψε το απόλυτο 20 στα Μαθηματικά, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Λάρισας, ο Βασίλης δεν αρίστευσε μόνο σε αυτό το μάθημα, αφού πέυχε 19,8 στη Χημεία, 18,3 στη Φυσική και 15,6 στην Έκθεση. Ο ίδιος παραδέχεται ότι στην ηλικία αυτή, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο στο μυαλό του και δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για πώς βλέπει τον εαυτό του στο μέλλον.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Δεν είμαι από τα παιδιά που έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους ποιο θα είναι το επόμενο βήμα που θα κάνουν. Νομίζω ότι έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια να επιλέξουμε τι θα κάνουμε τελικά στη ζωή μας. Προσωπικά επέλεξα πεδίο στο τέλος της Β’ Λυκείου. Οι γονείς μου πρότειναν να ακολουθήσω τα βήματα από τα δύο αδέρφια μου και να κατευθυνθώ προς στρατιωτική Ιατρική. Όμως για εμένα η Βιολογία είναι ένα μάθημα που δεν μου ταιριάζει. Σε αντίθεση με τα Μαθηματικά που είναι η μεγάλη μου αγάπη. Έτσι πήρα την τελική απόφαση», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Ακόμη και τώρα όμως, λίγο πριν το μηχανογραφικό, δεν έχω ξεκαθαρίσει πού θέλω να είμαι. Έχω σίγουρα κάποιες σχολές στο μυαλό μου. Θα πάρω με ψυχραιμία τις αποφάσεις μου. Άλλωστε στα επόμενα χρόνια έχω το περιθώριο να επιλέξω τα επόμενα βήματα».

Οι σκέψεις του για το μέλλον

Ο νεαρός κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 18.500 μόρια και πλέον κάνει διάφορες σκέψεις. Σχολές όπως Ικάρων (ΣΙ) Έρευνας Πληροφορικής καθώς και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, έρχονται ψηλά στις προτιμήσεις του.

«Όλη μου τη ζωή ήμουν σταθερά καλός μαθητής. Μου άρεσε το διάβασμα, είχα βάσεις, οπότε την τελευταία χρονιά δεν δυσκολεύτηκα να βάλω ένα πρόγραμμα. Σαφέστατα δεν υπάρχει χρόνος για τίποτε άλλο. Αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά στις εξετάσεις. Όμως δεν το βλέπω ότι στερήθηκα πράγματα», επεσήμανε, ενώ τόνισε πως πλέον θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει όμορφες στιγμές, έχοντας γυρίσει σελίδα και ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το κεφάλαιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Βασίλης κατέληξε λέγοντας: «Δεν είναι δίκαιο να αποφασίζουμε για όλη μας τη ζωή στα 18 μας χρόνια. Θεωρώ ότι έχουμε πολλά να δώσουμε σε αυτή τη χώρα και στην πορεία θα ανακαλύψουμε όλα εκείνα που μας γεμίζουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This