Η ΕΛ.ΑΣ. στρέφει τις έρευνές της στον «εντολέα» για το φονικό του 54χρονου στο Ψυχικό

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής

Must Read

Μετά τη σύλληψη του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη, στον εντοπισμό του ατόμου που έδωσε την εντολή για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου επικεντρώνεται πλέον η έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που αναζητούν την απάντηση στο ποιος έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου στο Νέο Ψυχικό.




 

Σε δύο πυλώνες, επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας, ώστε να φτάσει στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου. Στη Μύκονο οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών αναζητούν πληροφορίες για τον επιχειρηματία που χρηματοδότησε τον πληρωμένο εκτελεστή, και στα εργαστήρια οι ερευνητές αναλύουν τα πολλά ευρήματα που εντόπισαν στην κατοχή του 44χρονου ποινικού.




 

Τα αποτελέσματα θα τα διαβιβάσουν στις δικαστικές αρχές που θα κρίνουν αν – στο στάδιο της κύριας ανάκρισης-καλέσουν για εξηγήσεις κάποιο από τα άτομα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας.

 

Ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανιχνεύτηκε πυρίτιδα σε ζώνη με θήκες για όπλα που βρέθηκε στα βαλίτσα με τα αντικείμενα που ήταν έτοιμος να εξαφανίσει ο φερόμενος ως δράστης. Στα εργαστήρια συνεχίζεται η εξέταση σε ρουχισμό, γάντια και παπούτσια για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.




 

Το μεγάλο βάρος πέφτει στην εξέταση των δεδομένων σε 2 επιχειρησιακά κινητά, και κάρτες SIM, του εκτελεστή, αλλά στο κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται και για τον εντοπισμό του μαύρου σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης της δολοφονίας και όπως φαίνεται σε οπτικό υλικό πρόλαβε να εξαφανίσει – από υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι με τη βοήθεια συνεργού του – ο οποίος αναζητείται.

Πηγές ΕΛ.ΑΣ. για το φονικό στο Ψυχικό: «Φαίνεται ότι ο 54χρονος απέκτησε στη Μύκονο κάτι που επιθυμούσε άλλος»

«Ο 54χρονος τοπογράφος φέρεται να απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε πολύ κι άλλος», τονίζουν πηγές της ΕΛΑΣ και προσθέτουν: «Φαίνεται ότι, πιθανότατα, κάποιος ενοχλήθηκε πολύ και έδωσε την εντολή δολοφονίας του».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη, που βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Οι άνδρες της ΕΛΑΣ προς το παρόν κάνουν «φύλλο και φτερό» τις συσκευές του 54χρονου τοπογράφου, όμως ο όγκος δεδομένων είναι τεράστιος και απαταιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της έρευνας. Παράλληλα, σήμερα πρόκειται να ξεκινήσει και η έρευνα και στα κινητά τηλέφωνα του 44χρονου, που εντόπισαν αστυνομικοί στο σπίτι όπου διέμενε.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες από την κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου κατηγορούμενου αλλά και από τις καταθέσεις γνωστών του προσώπων.

 

«Τώρα είχε αποφυλακιστεί ο 44χρονος ενώ είχε δολοφονήσει, ενώ είχε κάνει ληστείες»

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, για την υπόθεση μίλησαν ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου

«Έκανε μια πολύ καλή δουλειά το Ανθρωποκτονιών, που από την πρώτη στιγμή προσπαθούσαν να δουν τα στοιχεία από τις κάμερες», είπε αρχικά ο κ. Καλλιακμάνης και συνέχισε: «Είδαν ότι ο συγκεκριμένος, ο οποίος φαινόταν ότι το προηγούμενο 24ωρο πριν την εκτέλεση κατόπτευε τον χώρο, να πηγαίνει σε ένα συγγενικό σπίτι, να κατεβαίνει στο υπόγειο, να αφήνει το σκούτερ, να παίρνει τη μηχανή του και να πηγαίνει στο σπίτι του και την επόμενη ημέρα το ανάποδο. Κοίταξαν τις κάμερες και είδαν πού πήγε αυτός ο άνθρωπος. Από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα μικρό αυτοκίνητο που φαίνεται να μπαίνει στο πάρκινγκ και κατόπιν βγαίνει κάποιος με το σκούτερ για να το εξαφανίσει. «Δε φαίνεται κάποιο βανάκι, φαίνεται ένα μικρό άσπρο αυτοκίνητο που μπαίνει μέσα στο πάρκινγκ, αφού έγινε η δολοφονία. Δεν μπορούν να δουν ξεκάθαρα ποιοι είναι μέσα στο αυτοκίνητο. Κατόπιν, ένας από αυτούς παίρνει το σκούτερ και φεύγει. Δεν βρέθηκαν μόνο τα στοιχεία από τις κάμερες. Βρέθηκε μια ζώνη με θήκη όπλων η οποία είχε ίχνη πυρίτιδας, βρέθηκε σε ένα σημείο στο σπίτι του μια ψευδοροφή μέσα στην οποία είχε 2 κινητά τηλέφωνα, κάποιες κάρτες SIM και ένα GPS. Τα τηλέφωνα και οι κάρτες ίσως να δείξουν στην Αστυνομία τον ηθικό αυτουργό αλλά και να αποκαλύψουν άλλες παράνομες ενέργειες με τις οποίες ασχολούνταν ο συγκεκριμένος», προσέθεσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης και σημείωσε:

«Ήταν σε μια φυλακή ‘ξενοδοχείο’, την οποία χρησιμοποιούσε για να κοιμάται και να τρώει. Έβγαινε το βράδυ, πήγαινε έκανε ληστείες, λένε, και ξαναγύριζε. Δεν του έδιναν άδεια, προφανώς του έδιναν το κλειδί. Τώρα είχε αποφυλακιστεί ενώ είχε δολοφονήσει, ενώ είχε κάνει ληστείες. (…) Τον συγκεκριμένο, οι φυλακές στην Τίρυνθα τον είχαν βάλει σε ημερίδα ομιλητή για να ενημερώσει για θέματα εγκλεισμού».

Κλείνοντας, ο ίδιος εξέφρασε το συμπέρασμα ότι πλέον βλέπουμε ότι για τα συμβόλαια θανάτου χρησιμοποιούνται εκτελεστές Έλληνες. «Αυτό σημαίνει ότι έχει ανέβει το κασέ. Έχει να κάνει και με το ποιος είναι ο στόχος. Όταν στόχος είναι ένα πρόσωπο το οποίο είναι προβεβλημένο, σίγουρα πέφτουν πολλά λεφτά. Εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι Έλληνες ενώ παλιότερα είχαμε δει ότι πολλά πληρωμένα ‘πιστόλια’ ήταν Αλβανοί υπήκοοι», κατέληξε.

«Συνεχίζεται η έρευνα για τον ηθικό αυτουργό»

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, υποστήριξε πως οι αστυνομικοί έδρασαν την κατάλληλη στιγμή και δεν έδωσαν χρόνο στον 44χρονο να εξαφανίσει και τα τελευταία στοιχεία.

«Ο άνθρωπος αυτός προσήχθη την στιγμή που ετοιμαζόταν να απομακρυνθεί, ίσως, από την Αττική και να εξαφανίσει τα τελευταία ίχνη που θα μας δώσουν ακόμα περισσότερα στοιχεία για να ενισχύσουμε την κατηγορία», υποστήριξε και συνέχισε:

«Υπάρχει η δική του μηχανή με την οποία κινήθηκε στη συνέχεια, η οποία βρίσκεται στα εγκληματολογικά. Το σκούτερ το οποίο φέρεται ότι χρησιμοποίησε για τη δολοφονία δεν έχει βρεθεί ακόμα, όμως θα ήταν πολύ δύσκολη η εξιχνίαση αν χάνονταν και τα τελευταία στοιχεία που καταφέραμε και βρήκαμε την στιγμή που προσήχθη αυτός ο άνθρωπος. Είναι πολύ σημαντικά για εμάς».

Η ίδια επεσήμανε πως οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην περιοχή από την οποία προσήχθη ο άνθρωπος, αναζητώντας και άλλες πληροφορίες για την κίνηση του την ημέρα της ανθρωποκτονίας. «Ο άνθρωπος αυτός, παρόλο που γνωρίζουν το παρελθόν του στην Ασφάλεια γιατί έχουν ξανασχοληθεί, δεν γνωρίζουν πώς κατάφερε και αποφυλακίστηκε και με τι όρους βρίσκεται έξω. Αναζητούμε να δούμε πώς βρισκόταν εκτός φυλακής. Ένα διάστημα είχε φυλακιστεί και σε αγροτικές φυλακές αλλά δεν γνωρίζω αν στη συνέχεια υπήρξε και άλλο δικαστήριο και απόφαση που να τον αθωώνει ίσως για κάποιες πράξεις ή να του δίνει τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ και υπογράμμισε κλείνοντας:

«Το περιβάλλον του δε βοήθησε ιδιαίτερα την έρευνα του Ανθρωποκτονιών, όμως υπάρχουν στοιχεία. Υπάρχουν άλλα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη, μέχρι στιγμής. Την Πέμπτη πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή. Υπάρχουν πολύ δυνατά στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως τον δράστη της εκτέλεσης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όντως και τα κινητά που βρέθηκαν και τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάζει η Ασφάλεια θα βοηθήσουν, γιατί σε ένα τέτοιο έγκλημα που θεωρούμε ότι ο φυσικός αυτουργός δεν ήταν και ο ηθικός, πρέπει να βρούμε και τον ηθικό αυτουργό. Συνεχίζεται η έρευνα του Ανθρωποκτονιών. Δεν ελέγχουμε παράνομες δραστηριότητες του θύματος, ελέγχουμε τι από την προσωπική ή επαγγελματική του ζωή μπορεί να ενόχλησε κάποιον και να οδήγησε στη δολοφονία του. Ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για αυτό».

 

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This