Λαγκαδάς: Ξηλώνεται επιτέλους το δίκτυο αμιάντου στο σύστημα ύδρευσης

Καθαρό νερό αποκτούν 8.000 νοικοκυριά

Must Read

Το νερό… νεράκι. Πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό -επιτέλους- θα αποκτήσουν περίπου 8.000 νοικοκυριά, αλλά και επιχειρήσεις στην πόλη και σε τρεις οικισμούς του δήμου Λαγκαδά.

Μετά από αγώνα της δημοτικής αρχής εγκρίθηκε πια, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, το έργο, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, που αφορά στην αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου και αγωγού προσαγωγής εσωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Το έργο, που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων, καθώς το υφιστάμενο δίκτυο, μέσω του οποίου υδροδοτούνται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, περιέχει αμίαντο, καθιστώντας το νερό ακατάλληλο!

Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης είναι η μεγάλη διαρροή, εξαιτίας της παλαιότητάς του συστήματος.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, το έργο προτεραιοποιήθηκε από την δημοτική αρχή, ενώ αποτελούσε προεκλογική δέσμευσή της, δεδομένου ότι τα έργα ύδρευσης είναι απολύτως αναγκαία στην περιοχή και μεγάλες οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων. «Το αίτημα για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου ήταν χαμηλής προτεραιότητας από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου» επισημαίνει η δήμαρχος, η οποία εξηγεί ότι μετά από πολλές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ ο υπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος υπέγραψε τελικά τη ένταξη του έργου στο «Α. Τρίτσης» από όπου και θα χρηματοδοτηθεί. «Καταφέραμε, αφού υποβάλλαμε πλήρη φάκελο, το έργο να ιεραρχηθεί ως πρώτης προτεραιότητας και εν τέλει να διασφαλίσουμε α αναγκαία κονδύλια» σημείωσε η κ. Ανδρέαδου.

Τα οφέλη του νέου έργου

Όπως είχε τονίσει ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Λαγκαδά, Ανέστης Πετρίδης, η κατασκευή του κεντρικού εξωτερικού αγωγού ύδρευσης της πόλης είναι απόλυτης προτεραιότητας για τους κατοίκους, που ταλαιπωρούνται και ανησυχούν από τον αμίαντο που υπάρχει στις σωληνώσεις, αλλά και από τις μεγάλες διαρροές που σημειώνονται.

«Το νερό δεν είναι ακατάλληλο, αλλά το δίκτυο περιέχει αμίαντο και λόγω της παλαιότητας του έχει διαρροές» σημείωσε για να προσθέσει ότι με το νέο δίκτυο που θα κατασκευαστεί θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που κυρίως το καλοκαίρι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο αφορά στην αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού από το κεντρικό αντλιοστάσιο του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά προς την κεντρική δεξαμενή, καθώς και την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού τροφοδοσίας του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με την υλοποίηση του έργου, τα οφέλη είναι τα εξής:

Η πόλη του Λαγκαδά θα αποκτήσει επαρκείς ποσότητες πόσιμου νερού σε όλη την διάρκεια του έτους κι έτσι θα περιοριστούν οι διακοπές υδροδότησης στο ελάχιστο και μόνον σε περιπτώσεις βλαβών.

Οι διαρροές μεγάλων ποσοτήτων νερού από το απαρχαιωμένο δίκτυο θα αποτελέσουν παρελθόν οριστικά, με αποτέλεσμα μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και ποσοτήτων πόσιμου νερού, για τη ΔΕΥΑ Λαγκαδά και συνεπώς για όλους τους δημότες, μέσω των λογαριασμών ύδρευσης. Επίσης, εξοικονόμηση θα προκύψει κι από τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας για την άντληση ποσοτήτων νερού, οι οποίες χάνονταν σε διαρροές, αλλά πληρώνονταν από τη ΔΕΥΑ και τους πολίτες.

Το πόσιμο νερό του Λαγκαδά θα γίνει ποιοτικό και ασφαλές, απαλλαγμένο από τους σωλήνες αμιάντου, μέσω των οποίων έφτανε στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης. Συνεπώς, προστατεύεται περισσότερο η δημόσια υγεία και όλος ο Λαγκαδάς θα έχει πρόσβαση σε ασφαλές, ποιοτικό πόσιμο νερό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This