Σταύρος Μπαλάσκας για Ψυχικό: «Ο 44χρονος είχε προοπτικές στη Greek Mafia, μιλούσε με μεγάλα ”κεφάλια”»

Τι είπε για τις δουλειές που έκανε το θύμα και για τους διεφθαρμένους σωφρονιστικούς

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έρευνα των έμπειρων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών, για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Οι έρευνες επικεντρώνονται στα ψηφιακά μέσα τόσο του θύματος, όσο και του 44χρονου φερόμενου ως δράστη. Με τον τρόπο αυτό οι αστυνομικοί εκτιμούν πως θα  καταφέρουν να φτάσουν στα ίχνη και του ανθρώπου που έδωσε την εντολή.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, αναφορά στην υπόθεση έκανε ο Σταύρος Μπαλάσκας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο τοπογράφος δεν έκανε παράνομες δραστηριότητες. «Είχε βασίσει όλες του τις δραστηριότητες στο καλό όνομα που είχε, στις πολύ καλές διαπροσωπικές σχέσεις που είχε με τους Μυκονιάτες και στην αγάπη που έτρεφαν οι Μυκονιάτες για πολλές εξυπηρετήσεις που τους είχε κάνει. Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι του είχαν δώσει δουλειές και δεν τις είχε πληρωθεί καν. Ήταν ένας νόμιμος άνθρωπος ο τοπογράφος. Στην προκειμένη περίπτωση την ‘πάτησε’ στο ότι ήθελε να πάρει μερικά πράγματα που τα ήθελαν κάποιοι άλλοι. Αυτοί οι κάποιοι σαφώς και υπάγονται στην greek mafia», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στον 44χρονο συλληφθέντα υποστήριξε:

«Αυτό το golden boy είχε μεγάλες προοπτικές στην greek mafia. Αυτός ο άνθρωπος μιλούσε με τα τοπ κεφάλια και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη συγκέντρωση που έκαναν τον Ιανουάριο τα 8 ηγετικά κεφάλια που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο, που είχαν καλέσει και αυτόν μαζί, για να δουν τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στις μπίζνες τους. Αυτό ήταν εν γνώσει της υποδιεύθυνσης του οργανωμένου εγκλήματος».

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα, καταδεικνύει ότι ήταν ευνοούμενος. «Με τα ‘μέσα’ που διαθέτει η greek mafia και με ανθρώπους που έχει στο payroll είχε αυτήν την ευνοϊκή μεταχείριση και ποινική και δικαστική. Τον πήγανε στις αγροτικές φυλακές», επεσήμανε, ενώ αναφερόμενος στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους λέει: «οι μισοί είναι διεφθαρμένοι και οι άλλοι μισοί φοβούνται. Δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι, υπάρχουν και αυτοί που το κάνουν γιατί φοβούνται».

Κλείνοντας, ο ίδιος έκανε λόγο για την greek mafia. «Στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ένα ρητό που λέει ότι όλα και όλοι έχουν την τιμή τους. Ό,τι δεν πωλείται, νοικιάζεται και ό,τι δεν ενοικιάζεται, σκοτώνεται. Υπάρχει μια ιδεολογία σε ανθρώπους οι οποίοι διαχειρίζονται δισεκατομμύρια», κατέληξε ο ίδιος.

«Δεν είναι μια υπόθεση που είναι απολύτως εύκολη»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Κώστας Ντάλτας, έκανε λόγο για τον 44χρονο αλλά και για την διαφθορά ανάμεσα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

«Σε όλες τις αγροτικές φυλακές του κόσμου είναι καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης και κανείς πηγαίνει στο τέλος της ποινής του, δεν ξεκινάει την ποινή του από αγροτικές φυλακές. Φαίνεται πως εδώ, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα της εποχής αλλά και κάποιες δικογραφίες που υπήρξαν, είχε κατηγορηθεί (σ.σ. ο 44χρονος) για κάποιες ληστείες εκεί κοντά στο Ναύπλιο την ώρα που εφέρετο παρών μέσα στη φυλακή», ανέφερε και συνέχισε:

«Στο σωφρονιστικό σύστημα τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια κάθαρση στον χώρο των υπαλλήλων, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο έχει ακεραιότητα, υπάρχει όμως και ένα κομμάτι το οποίο έχει στοιχεία διαφθοράς».

Ο ίδιος επεσήμανε πως δεν είναι μια υπόθεση που είναι απολύτως εύκολη, καθώς δεν έχει βρεθεί το σκούτερ, ούτε τα όπλα. «Υπάρχουν κάποιες πολύ σοβαρές ενδείξεις. Η πυρίτιδα στη ζώνη της θήκης του πιστολιού… σε μια θήκη πιστολιού τι άλλο θα βρεθεί από πυρίτιδα; Ο κάθε κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο αθωότητας, δεν έχει απολογηθεί μέχρι τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Για να καταδικαστεί κάποιος σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου, χρειάζονται αποδείξεις και επίσης υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που λέει ότι το αδίκημα αυτό κάνει τόσο, το άλλο κάνει έτσι. Αν ο συγκεκριμένος ήταν ακόμα στη φυλακή, η μαφία θα είχε βρει άλλον εκτελεστή. Δε θα βάλουμε όλο τον κόσμο μέσα επειδή κάποιος μπορεί να κάνει αδίκημα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This